Cracked Dergisinden Bir Fatoş Parodisi (çeviri/balonlama)

Cracked Dergisinden Bir Fatoş Parodisi (çeviri/balonlama)

scanfan

Like Tree36Likes
  • 36 Post By scanfan

Yeni Konu aç Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25.Nisan.2021, 19:00   #1
Yönetici

scanfan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 1907534
•Rep Seviyesi :
scanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond repute
Standart Cracked Dergisinden Bir Fatoş Parodisi (çeviri/balonlama)

Cracked Dergisinden Bir Fatoş Parodisi
(çeviri/balonlama)

Cracked Magazine Nisan 1966, Sayı: 51
Çizen: Bill McCartney
Çeviri/Balonlama: scanfan
2 sayfa, 3 MB, 2400px, CBR ve sayfada jpg olarak
Fontlar: Georgia, Tahoma, Helvetica

Köklü Amerikan hiciv dergisi Mad'in en büyük rakibi olan Cracked dergisinin Nisan 1966 tarihli 51'inci sayısından 2 sayfalık (aslında 4) bir parodiyi çevirip balonladım. Bu parodide sinema yönetmenliğiyle çizgi roman ressamlığı arasında bir benzerlik kurmuşlar ve "ünlü bir çizgi romanı dönemin (ve şimdi artık tüm zamanların) en ünlü yönetmenleri kendi tarzlarında çizselerdi/yönetselerdi ortaya nasıl bir sonuç çıkardı", sorusunun cevabını aramışlar. Ele alınan çizgi roman serisi de Chic Young'ın 1930'dan beri çıkan ve herkesçe tanınan ünlü Fatoş (Blondie) çizgi serisi. Bunların sözde çizdirildiği yönetmenler de Alfred Hitchcock, Federico Fellini, İngmar Bergman, Pietro Germi, Cecil B. De Mille, Akira Kurosava ve adı verilmeyen bir Fransız Yeni Dalga akımı yönetmeni ile bir Rus yönetmen. Ortak yanları tüm dünyada tanınıyor olmalarına karşın ikisi hariç ortalama Amerikan seyircisinin fazlaca anlamadığı, az tanıdığı (belki de sadece adını duyduğu_ o dönemde video filan yok, TV yeni sayılır ve film sinemada izleniyor) ve dolayısıyla ABD'de nüfusa oranla kısıtlı sayıda seyirci tarafından izlenen filmler (sanat filmleri) çekmiş olmaları. Her biri Fatoş'u kendi meşrebine göre yorumlamış. Esprilerin ta 1966'dan geldiğini hem de zaten soğuk Amerikan mizahına yakın olduğunu unutmadan değerlendirmek gerekir. Arşivimizde Türkçe bir örneği bulunsun isedim. Aynı maksatla, 2 sayfa olmasına rağmen hem sayfadan okumak isteyenler için görüntü olarak hem de CBR formatında sundum.(biri kaybolursa biri...) Dergide 4 sayfaydı ama anlam bozulmasını önlemek için bantların bölük kalmasına izin vermedim, sayfaları birleştirdim. Aynı fontlardan kullanmaya gayret ettim.

Saygılarımla

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (MediaFire) 2 sayfa

Konu scanfan tarafından (25.Nisan.2021 Saat 19:02 ) değiştirilmiştir.
scanfan isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiket
1960'lar, 1966, amerikan mizahı, basri, blondie, çeviri balonlama, cracked, fatoş, mizah dergileri, parodi

Seçenekler
Stil