scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311

D-DAY 17 - Napolyon Washington (Çeviri/Balonlama)
"D-DAY 17 - Napoleon Washington" (İngilizce adı)
"JOUR J_17 - Napoléon Washington" (Fransızca adı)
Delcourt, 2014, 56 sayfa, 105 MB, CBR
Fontlar: CCCutthroat (balonlar), MyriadPro-BoldCond (kapak)



D-_DAY_17_-_Napoleon_Washington_kapak.jpg

(Mega)
(Yandex) alternatif bağlantı

Fransızca ve İngilizce versiyonlarının kapakları.
D-_DAY_17_-_EN-_FR_FTL_KAPAK_SUNUM_N.jpg


Ç/B'sını yaptığım "alternatif tarih" temalı serinin 17 numaralı albümünün adı "Napolyon Washington", alt başlıkta ise şunlar yazıyor: "1799: Amerikan Ulusunun Kurucu Babasının Manevi Oğlu El Dorado'yu Aramaya Gidiyor". Serinin genel çizgisine uygun olarak yine bilerek tarihte bazı kurgusal oynamalar yapılmış. Albümde Korsikalı bir göçmen olan Charles Buonaparte (gerçekte de Napolyon Bonapart'ın babası) Amerikan Bağımsızlık Savaşı sırasında George Washington'un yanında çarpışırken ölür, hattâ bir ingiliz kurşununun önüne atlar ve kendi hayatını kaybederken Washington'un hayatını kurtarır. George Washington da çok sevdiği ve hayatını borçlu olduğu bu adamı onurlandırmak için Charles'ın o zaman 7-8 yaşlarında olan oğlunu evlat edinir. Artık "Napolyon Washington Bonapart" ismini taşıyan bu manevi evlat cesaret ve yeteneğini kullanarak orduda hızla yükselir ve başarıdan başarıya koşar, ABD'nin topraklarını genişletir. kardeşi de mecliste senatördür. Buradaki macera, onun bir grup gönüllü milisle birlikte güneye yaptığı sefer ve İspanyollarla giriştiği çatışmalar üzerine kurulmuştur ama sonra işin içine bir kızılderili kadın ve altın şehir "El Dorado" efsanesi de girer. Gerisi albümde.

Bu albümü genç tanıdıklarına önerecek/okutacak olanlar için bir uyarı: 27. sayfada tek bir +18 panel var. Aslında bu seride öyle görüntülere pek alışık değildik, ama dedim ya her albümü farklı bir desinatör çiziyor. Bunu da "Mr Fab" diye biri çizmiş. Belki de albüme ekstra bir renk katmak istemiştir!

Keyifli okumalar dilerim.

Çeviri/Balonlamasını Yaptığım D-Day Albümlerinin Sıralı Listesi

 
Son düzenleme:

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,991
13,508
Bu seri .ok güzel! Bir de sizin elinizden çıkıyor oluşu daha da kaliteli hale getiriyor. Çok teşekkür ederim.
 

akrep069

Süper Üye
14 Ara 2009
527
648

d-day 17 - napolyon washington (çeviri/balonlama)
"d-day 17 - napoleon washington" (ingilizce adı)
"jour j_17 - napoléon washington" (fransızca adı)
delcourt, 2014, 56 sayfa, 105 mb, cbr
fontlar: Cccutthroat (balonlar), myriadpro-boldcond (kapak)



d-_day_17_-_napoleon_washington_kapak.jpg

(mega)
(yandex) alternatif bağlantı

fransızca ve ingilizce versiyonlarının kapakları.
d-_day_17_-_en-_fr_ftl_kapak_sunum_n.jpg


ç/b'sını yaptığım "alternatif tarih" temalı serinin 17 numaralı albümünün adı "napolyon washington", alt başlıkta ise şunlar yazıyor: "1799: Amerikan ulusunun kurucu babasının manevi oğlu el dorado'yu aramaya gidiyor". Serinin genel çizgisine uygun olarak yine bilerek tarihte bazı kurgusal oynamalar yapılmış. Albümde korsikalı bir göçmen olan charles buonaparte (gerçekte de napolyon bonapart'ın babası) amerikan bağımsızlık savaşı sırasında george washington'un yanında çarpışırken ölür, hattâ bir ingiliz kurşununun önüne atlar ve kendi hayatını kaybederken washington'un hayatını kurtarır. George washington da çok sevdiği ve hayatını borçlu olduğu bu adamı onurlandırmak için charles'ın o zaman 7-8 yaşlarında olan oğlunu evlat edinir. Artık "napolyon washington bonapart" ismini taşıyan bu manevi evlat cesaret ve yeteneğini kullanarak orduda hızla yükselir ve başarıdan başarıya koşar, abd'nin topraklarını genişletir. Kardeşi de mecliste senatördür. Buradaki macera, onun bir grup gönüllü milisle birlikte güneye yaptığı sefer ve ispanyollarla giriştiğiği çatışmalar üzerine kurulmuştur ama sonra işin içine bir kızılderili kadın ve altın şehir "el dorado" efsanesi de girer. Gerisi albümde.

Bu albümü genç tanıdıklarına önerecek/okutacak olanlar için bir uyarı: 27. Sayfada tek bir +18 panel var. Aslında bu seride öyle görüntülere pek alışık değildik, ama dedim ya her albümü farklı bir desinatör çiziyor. Bunu da "mr fab" diye biri çizmiş. Belki de albüme ekstra bir renk katmak istemiştir!

Keyifli okumalar dilerim.

çeviri/balonlamasını yaptığım d-day albümlerinin sıralı listesi


sevgili dostum inşallah bu seriyi tamamlarsin ..seni cani-i gönülden tebrik ediyorum ellerine ve gözlerine saglik...
 

mustibey

Süper Üye
23 Ara 2010
2,164
4,976
Sayın "scanfan" gerçekten çok sevindim. Bu seriyi keyifle okuyorum, devamını getirmeniz benim gibi düşünenleri çok mutlu edecektir. Eklinize/emeğinize sağlık.
 

odenat

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
4 Eki 2012
1,278
16,828
Çok güzel bir seri, Türkiye'de önemli bir eksiği gideriyorsunuz. Teşekkürler.
 

kadirnip

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
21 Kas 2014
4,654
22,314
Adana
Yoğun emek, mükemmel kalite ve harika paylaşım için teşekkürler sevgili scanfan...
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,617
İzmir
Bu seriyi ayrı sever oldum.
Her albümde şaşıracağım alternatif tarih unsurlarına rastlıyorum.
Napolyon'u Amerika'da hayal edemezdim. Keyifle okuyacağım.
Teşekkürler.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,352
Çok ilginç bir serinin devamı.
Alternatif tarih dekoru ile El Dorada peşinde Bonaparte.
Fransa tarihinin en ilginç isimlerinden birisidir.Aynı zamanda farklı ve ilginç özellikleride kendisinde barındıran bir karekter.
Savaşın ortasında bile uyuyabilmesi ile insana " top atsalar uyanmaz " dedirten ilginç bir kişiliktir.
Cezzar Ahmet Paşa ile yakın münasebeti ona pahalıya patlamış olsada " Bonapartizim " kavramının ortaya çıkmasına sebep bir isimdir.
Üstad " Scanfan " ise kendisine has çizgisi ile ilginç ve kaliteli eserleri bizlere kazandırmakla kalmıyor aslında bir nevi zihin jimnastiği yaptırıyor.
Seri bakalım hangi karekterlere kadar ilerleyecek.
Merak uyandıran bir yayın gerçekten.
Emekleriniz için çok teşekkür ederim.
 

shalamars

Onursal Üye
25 Şub 2018
144
3,193
Sayenizde müptelası olduğum bir seri D-DAY. Hatta internet üzerinden bir kaç tane yabancı dilde orijinalini indirdim olmayan Fransızca, MEB Müfredatlı sürünen İngilizceye rağmen çizimlerine bakıp keyif alıyorum. Sizin yaptığınız iş ise gerçekten büyük özveri isteyen bir çalışma, öylesine "like" tuşuna basılıp sıradan bir "teşekkür yazısı" ile geçiştirilmeyecek kadar büyük minnet duyguları uyandırıyor bende.

Alternatif Tarih kurgulu çalışmalar maalesef Türkiye'de pek üretilmiyor. Yıllar önce bir yazısında Engin Ardıç "Milli Mücadele Dönemi" ile ilgili böyle bir roman yazmayı düşündüğünden bahsetmişti. Ancak takip edebildiğim kadarı ile de sadece düşüncede kaldı. Yine yıllar önce sohbet etmek imkanı bulduğum bir Türk çizere, "bu tarz kurguda bir çalışma yapmayı hiç düşündünüz mü?" diye sorduğumda "Gelebilecek tepkilere karşı cesaret edemediğini" söylemişti. Ki hak vermemek elde değil, gerçek ile hiç bir şekilde bağlantısı olmayan hayal gücü eserlere dahi "komplo teorisyeni" gözlüğü ile bakıp "büyük resim içerisinde gizlenmiş öküz altında ki buzağıyı, söğüt dalına yuva yapmış manda yavrusu ile birlikte hain emeller içinde gören" sağlam bir kitle var. Bir de ortaya çıkan kurgusal çalışmayı "gerçek tarih" olarak kabul edebilecekler varken eyvah ki ne eyvah. Bu konuda benim bildiğim tek yerli çalışma senaryo ve yönetmenliğini Gani Müjde'nin yaptığı "Osmanlı Cumhuriyeti" isimli film, o da olası tepkileri bertaraf etmek adına olsa gerek mevzuyu çok da dallandırıp budaklandırmadan neden-sonuç ilişkisini pas geçerek sabun köpüğü bir komedi kotarmıştı.

Umarım bizde de bir gün "The man in The High Castle" veya "D-Day" tadında romanlar, çizgi romanlar, tv dizileri yapılabilir. Eldeki tarihi malzeme neticede fazlası ile var ve ve bu tarih içerisinde "Şu şekilde olsa nasıl olurdu?" diyebileceğimiz pek çok kırılma anı mevcut.
 

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,147
İstanbul
Foruma bir iki gün girmedim ve bir de baktım ki yeni bir sayı daha gelmiş... :)
Bu aralar keyfimize diyecek yok doğrusu...
Ellenize, gözlerinize sağlık sevgili dostum...
 
Üst