The Amazing Spider-Man okumak istiyorum

flaivset

Yeni Üye
17 May 2014
4
4
Merhaba çizgiroman okumaya yeni başlayacağım ve amazing spider-man serisini okumak istiyorum fakat çok köklü bir seri olduğu için nasıl başlayacağımı bilemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim :)
 

Burintho

Yeni Üye
6 May 2014
18
48
Genişçe bahsetmek gerekirse örümcek adamın 3 çizgi roman serisi vardır.

1- THE AMAZİNG SPİDER MAN
2- SPİDER MAN
3- ULTİMATE SPİDER MAN

Gerçi sonrasında Superior Spider man falan çıktı da neyse. The Amazing Spiderman en köklü ve en uzun seri aslında. Biraz geç kalmışsın. Çünkü seri bitirilip doktor ahtapotlu Superior Spider man serisi başladı ve ardından The Amazing Spiderman sıfırlanıp #1 ile yeni bir seri şeklinde canlandı. Yani biraz daha erken hareket etseydin keşke.

Eğer ingilizce biliyorsan internette baştan sona tüm seri var. Sonuçta 700 sayılık bir seriden bahsediyoruz. Okuması biraz uzun ve zor olabilir. Eğer o kadar bekleyemem diyorsan yepyeni bir gün kısmından başla. ( #546. sayıdan itibaren ) Ama sabredebileceğini söylüyorsan #1'den başlayıp devam edebilirsin. #1 - #20 arası ve #546 - #562 arası sayılar ciltler halinde türkçeye çevrildi bildiğim kadarıyla. 3 - 5 tane bilmediğim çevirimlerde olabilir ama genel itibariyle ingilizce okumaya mahkumsun. İstersen sana seriyi baştan sonra bulabileceğin yerlerden birini vereyim;

http://www.cizgidiyari.com/forum/spider-man/53173-amazing-spiderman-full-1-681-arasi.html

Burada hepsi var. Ama aklından çıkmasın diye söylüyorum ilk 20 sayıyı okudum. Biraz ilkel geldi bana. Yani ben baştan sona okumaya başladım bile. Yepyeni bir günün çevrilen kısmını da okudum. Ama zamanın bol değilse ve 1960'larda üretilmiş şimdiki teknolojinin yanından bile geçmeyen ilkel sayıları okumak istemiyorsan her şeyin baştan alındığı #546. sayıdan başla. #700'e kadar oku. Mary Jane, düşmanlar hakkında ufak tefek sıkıntılar dışında pek bir sıkıntı yaşamazsın. Yardım edebildiysem ne mutlu....

NOT: EĞER YENİ OKUMAYA BAŞLADIYSAN İSTEDİĞİN SERİ BİRAZ AĞIR OLABİLİR. BATMAN: YENİ DÜNYA, BATMAN: GÜLEN ADAM, CONAN, THE AMAZİNG SPİDERMAN'DEN SADECE BİR KAÇ SAYI OKUYARAK ALIŞIRSAN SERİYİ ÇOK RAHAT BİTİRİRSİN. BENDEN SANA SÖYLEMESİ.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,640
İzmir
Marvel multievren'de iki önemli evren var.
Biri 616, mevcut kahramanların yaşadığı.
Diğeri Ultimate evreni; ki ben hiç haz etmem.
Mevcut evrene yeni giriş yapacaksanız 2005 yılı sonrası sayılara bakınız. Marvel, House of M serisi ile bir olay bir dönem sırasında büyük event hikayelerine geçti. Okuma listeleri için internette kısa bir araştırma yapabilirsiniz.
Eğer Türkçe okumak isterseniz ve illaki Örümcekadam derseniz : http://www.cizgidiyari.com/forum/or...-savas-civil-war-hoz-comics-sirali-liste.html konusu başlangıç noktanız olsun. Bu sıralama sonrasını Marmara Çizgi yayın evi basmaya devam ediyor. Ciltlerini tavsiye ederim.
 

BlasterComics

Yeni Üye
15 Şub 2013
54
179
DC comics
bende ultimate evreninden başlamıştım.ama bir yerden sonra işler cok garipleşiyor ve çok sarpa sarıyor.bu yüzden ultimate serisini okumayı bıraktım.
ve şunuda ekliyeyim,sanırım gereklişeyler yayıncılık basıyordu tam hatırlamıyorum ama kesinlikle the Amazing spiderman klasik cilt 1 ve 2yi okumalısın.şahsen ben bu sayılara bayılmıştım :)
 

Futurama

Kıdemli Üye
8 Eki 2013
128
274
Yanılmıyorsam Gerekli Şeyler bastı The Amazing Spider-Man'i, basmaya da devam ediyor.D&R, Dost gibi geniş kitapçılarda bulabilirsin rahatlıkla. Eskişehir'deysen eğer boş bir günümde Türkçelerini indirimli bir şekilde almanı sağlayabilirim.
 
Üst