profesör
#
- 12 Şub 2010
- 15,002
- 548,321
ix.jpg/file)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Sevgili Prince, nice yıllara.
Saygılarımla
Moderatör tarafında düzenlendi:
İlk çıkış sırasıyla tefrika ve dergi olarak yayımlanma yılları ile, tekrarları ile eksiksiz bir kronolojik liste...
Sevgili Savok:
Böyle ayrıntılı uzun bir liste Wikipedia'da var dı. Ama şimdi yasak.
Teşekkürler Haluk Bey; Maceranın tanıtımını beklerken kendisi geldi.
Ellerine sağlık.
Yalnız tarama-baskı açısından- biraz net değil gibi. ı
Sevgili" profesör" üstadımın önceki gazete derlemelerindeki fedakarlıkları, büyük emekleri aklıma geldikçe şimdi bu "Yeni Asır" gazetesi derlemelerinin teknik ayrıntılarını merak ediyorum. Geçen seferkilerde hatırı sayılır bir maddi harcama da yapmıştı. Önce bir araştırma yapıp böyle bir tefrika olduğunu öğreneceksin, nerede ne zaman yayımlandığını tespit edeceksin, sonra arşiv için izin alacak, işini gücünü bırakıp başka bir kente gidip arşive gireceksin (hoş, arşiv kendi yaşadığı şehirde de olsa farketmezdi, büyük şehirlerde şehir içinde bir yerden bir yere gitmek de başka şehire gitmek gibidir ya), kartoteksleri (veya bilgisayar indekslerini) tarayıp tefrikaların hangi cilt ve sayılarda, hangi sayfalarda olduğunu tespit edeceksin (bu bilginin indekslerde olduğunu da sanmıyorum, gazete nüshalarını teker teker aramıştır mutlaka), kilolarca ağırlıktaki koca koca (A2) gazete ciltlerini raflardan çıkartıp tarayıcıya yatıracaksın, bunlar için bir de cebinden ödeme yapacak, sonra taradıklarını düzenleyip bizlere sunacaksın. Ne karşılığında? Sadece çizgi roman sevgisi, bir de dost canlısı olduğu için. Çizgi Diyarı'na katkılarınızın karşılığı ödenmez sevgili üstadım. Var olun.
sevgili leopulp satırı satırına yazdıklarınızı okudum karaoğlana olan tutkunuz karşısında ağzım açık kaldı teşekkür ediyor devam yazılarınızı okuyacağımı bilmenizi istiyorum.
Son günlerde çizgidiyarı duayenlerinden Haluk beyin azim ve gayreti ile sükun eden karaoğlan gazete paylaşımlarından sonra aklıma Takvim gazetesi maceraları geldi.Elbette bu gazetede yayımlanan maceralar daha önce yayımlanma şansı bulmuştu ama buradaki renklendirmeler çok hoştu.2000-2005 yıllaı arasında
Hind yıldızı
Kayıp ülke
Karapanter
Dünyalar hakimi
İnce yılan hanı
Delicenin dört kızı
gökçenin baykuşu
Çakal adamlar...
maceraları renkli ve siyah beyaz yayımlandı.Tam emin olmamakla birlikte her karaoğlan yayımlanışında sayfalar üzerinde oynandığı için bu küpürler çok önem taşıyor.Bir yerlerden çıkması dileğimle.
Öncelikle herkese merhaba, bu ilk mesajım olacak; bu maceranın ortaya çıkmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Tanışma fırsatım olmadı ama gıyabında anlatılanlardan rahmetli Haluk Bey'i tanıyamadığım için üzüldüm. Yüce Allah rahmetini esirgemesin; mekanını cennet etsin inşallah. Benim naçizane tespitim şu; "Buzlu Çöller Tilkisi 2 " ile bu başlık altında paylaşılan "Alangoya'nın İntikamı" macerasındaki kareler aynı... Yanlış mıyım?
Benim naçizane tespitim şu; "Buzlu Çöller Tilkisi 2 " ile bu başlık altında paylaşılan "Alangoya'nın İntikamı" macerasındaki kareler aynı... Yanlış mıyım?
Bir not daha Alangoya 4 mart da son bulmuş ve üstad 26 mayıs da sabahta Ötügenin Üç Atlısını çizmeye başlamışsa o zaman muhtemelen üçüncü macera yayınlanmamış olabilir.Benim görüşüm.
KARAOĞLAN Alangoya'nın İntikamı Macerasından sonraki macera olan HUN MEZARI macerasını hiçbir yerde bulamadım. Olan varsa buraya atabilir mi acaba çok memnun olurum.
KARAOĞLAN Alangoya'nın İntikamı Macerasından sonraki macera olan HUN MEZARI macerasını hiçbir yerde bulamadım. Olan varsa buraya atabilir mi acaba çok memnun olurum.