Yaşar Nuri Öztürk vefat etti

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
18,960
52,854
Kendi Koltuğunda
Yaşar Nuri Öztürk vefat etti

4ljqRG.jpg


Uzun süredir kanser tedavisi gören Yaşar Nuri Öztürk yaşamını yitirdi.

İlahiyatçı profesör Yaşar Nuri Öztürk, rahatsızlığından dolayı geçtiğimiz günlerde Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Burada bir süre tedavi gören Öztürk, doktorları tarafından yapılacak bir şey kalmadı denilerek evine gönderilmişti.

Yaşar Nuri Öztürk'ün yaşamı yitirdiği haberini HYP Genel Başkanı Ragıp Önder Günay Facebook sayfasından duyurdu.

ACI TESADÜF: DOĞUM GÜNÜNDE ÖLDÜ

22 Haziran 1945'te doğan İlahiyat Profesörü Yaşar Nuri Öztürk, 22 Haziran 2016'da hayata gözlerini yumarak, doğum günü olan 22 Haziran'da vefat etmiş oldu.

SOSYAL MEDYADAN MESAJLAR

Yaşar Nuri Öztürk'ün vefatının ardından sosyal medyada çok sayıda mesaj paylaşılıyor. Bazıları şöyle:

Cem Yılmaz: Yasar Nuri Öztürk vefat etmiş Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.Sevenlerinin başı sagolsun.

Zafer Algöz: Yaşar Nuri Öztürk ... İslam Dünyası için çok önemli bir bilge kişiydi.Allah mekanını Cennet eylesin

Tuncay Özkan: Allah ile aldatmadı, karanlıklar aydınlansın diye mücadele verdi. Yaşar Nuri Öztürk'ü kaybetmişiz. Başımız sağolsun.

Ayşegül Aldinç: Yaşar Nuri Öztürk'ün kaybı doğru mu? Eğer öyleyse Türkiye aydın bir ilahiyatçısını kaybetti. Çok yazık.

YAŞAR NURİ ÖZTÜRK KİMDİR?

İlahiyatçı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, 22 Haziran 1945'te Trabzon'un Sürmene İlçesi'nde doğdu. 9 yaşında hafız olan Yaşar Nuri Öztürk, Kur'an-ı Kerim okumayı babasının verdiği eğitim ile öğrendi.

10 yıl süren klasik medrese eğitiminin ardından Hukuk ve İlahiyat eğitimlerini tamamlayarak, 12 yıl boyunca imam ve vaiz olarak görev yaptı.

1980 yılında 'İslam Felsefesi' konulu doktora tezini tamamlayan Öztürk, 1986 yılında Doçent olurken, 1978 ve 1982 yıllarında ''Türkiye Milli Kültür Vakfı'' ödülüne layık görülmüştür. Yaşar Nuri Öztürk'ün Türkçe, Farsça, Arapça, Fransız ve İngilizce dillerinde çalışmaları vardır.

1993 yılında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne kurucu dekan olarak atanan Öztürk, 2002 Genel Seçimlerinde CHP İstanbul milletvekili seçildi. CHP'den istifa ederek kendi partisi olaran Halkın Yükselişi Partisi'ni (HYP) kurdu. 4 yıl boyunca HYP Genel Başkanlığı yaptı. Öztürk, genel başkanlıktan 2009 Ekim ayında istifa ederek siyasi hayatına son verdi.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,996
ordu-turkey
Çok çok üzgünüm tüm kitaplarını okudum diyebilirim.Onun kuran sevgisini ve Allaha saygısını yazılarında okumuş biri olarak tek dileğim ona haksız ve hayasızca ölüm döşeğinde bile saldıranların bu dünya da rabbim belasını versin.Ölünün ardından bile çirkeflik eden insanlık dışı varlıklara ben sadece bela okurum.Hocamıza rahmet diliyorum.
 

Motion

Kıdemli Üye
31 Mar 2013
612
3,372
İnanılmaz bilgi birikimine sahip, çok derin bir insandı.

Doğru düşünen, doğru konuşan, gerçekleri söylemekten çekinmeyen kişilerin başına güzel ülkemde ne geliyorsa onun da başına geldi...

Çok kişiye hakkı geçti, çok kişi hakkını yedi!

Nur'lar içinde yatsın diyeceğim ama öyle olduğuna eminim.
Hakkını helâl et Yaşar hoca...
 

hozkoca

Aktif Üye
29 Nis 2009
362
718
Allah ile aldatmayan, bilgi ve fikir konusunda Türkiye'de kimsenin karşısına çıkamadığı, Atatürk'ü gerçekten kavrayarak hayranı olmuş, Türkiye'de İslam'ın özünü bulması konusunda devrim yapmış yiğit Türk... Mekanın Cennet olsun..!
 

kadirnip

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
21 Kas 2014
4,654
22,325
Adana
Allah rahmet eylesin... Çok önemli bir bilim insanını kaybettik... Mekanı cennet olsun...
 

necdet

Onursal Üye
17 Nis 2011
1,440
5,396
Allah'ın lutfuyla,anlamak istiyenlere,İslam'ın gerçeğini anlatmıştır.Sadece evlerin duvarlarının en yükseğine asmayı saygı sanmanın yanlış oluğunu,Kur'an-ı kendi öz dilimizde okuyup anlamamızı sağlamıştır.Hakkını ödeyemeyiz.Ben tüm kitaplarını (70 yakın çıktığı gün aldım ve okudum.)Dinimi öğrenmeye onun sayesinde başladım.Şimdi Kur'an-ı kendi dilimden ,ağır ağır,düşüne düşüne okuyorum.(Okuyunlar bilirler ki Allah böyle okunmasını istiyor.)Kur'an'ın hiç bir yerinde ölüye şunu okuyun diye bir şey yoktur.Ama "Bu kitap ölü kitabı değildir" dediği halde (Yasin suresinde)hala o mübarek kitabı mezarlıklardan çıkaramadık.
Hakkını helal etsin.Nur içinde yatsın.Kalbinde gerçek Allah sevgisi,imanı olanlar,aklını işletenler ,onun bir ilim ve bilim adamı olduğunu bilir.Ona göre davranır.Acaba Allah bu millete bir Yaşar daha gönderir mi? diye de düşünsünler.Nasıl ki Atatürk gibisi bir daha zor gelirse,Yaşar Hocamız gibisi de zor gelir.Veya asla gelmez.Allah ondan razı olsun.Mekanı Cennet olsun.
 

ikarus75

Aktif Üye
31 Ağu 2011
359
514
Allahla aldatmayan.Önemli nokta zaten bu anlayana.Gazete haberlerinin altında internetteki yorumlara baktığınızda bir gurup aleni küfreden insanlar göreceksiniz merhumun arkasından.Biz bir zamanlar öyle millettikki merhumu sevmesek bile ağzımızdan kötü bir laf çıkmazdı yaradandan ötürü.Nefret toplumuna dönüştük.Getirenler utansın.Dokuz yaşında Kuranı hatmeden bir adam bu.aydın bir din adamı.İdaalleri uğrunda yaşadı ve öyle öldü.Kıvırmadı, kaçmadı.
 

uzung

Yönetici
Yönetici
14 Ağu 2009
3,398
26,316
İstanbul
Nadir bulunan aydın din adamlarından biriydi. Malum çevreler tarafından itibarının düşürülmesi için
yapılanlar ve hastalığı son zamanlarının sıkıntılı geçmesine neden oldu.
Allah rahmet etsin, mekanının cennet olacağına eminim.
 

Malatyalı

Aktif Üye
15 Şub 2016
287
577
speedforce
"Milyonları götürüp şükür duası ettirmeyen" adam gibi adamdı. Yanlış bilinen hurafelerle ilgili onun engin bilgisine danışan şanslı insanlar oldu en azından. Mekanı cennet olsun çok büyük kayıp.
 
Üst