Vahşi batı denince aklınıza gelenler..

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,022
denize sıfır
Arkadaşlar e-dergimizde bu ay vahşi batı temasını işleyeceğiz sizlerde vahşi batı dendiğinde aklınıza gelenleri paylaşırsanız seviniriz.beğenilen konular dergimizde yayınlanacaktır.duman işaretleri
smokesignal21.jpg



ateş dansı
catldance.jpg



kement,mahmuzlar,rodeo
tumblrll0odgzyrf1qj1sk3o1400khk.jpg



barış çubuğu
ulu manitu
yerliler
büyük şef
şef başlıkları
kolt 45 elbette:)
?
?
?
ekleyiniz..................
 

hakanbi

Süper Üye
3 Şub 2011
511
75
iki atın çektiği tenteli araba ve kasaya asılmış yamulmuş tava, ateşte kahve pişirmek için dışı isten kararmış kap ve metalden kulplu bardak.
 

enygma

Çeviri & Balonlama
6 Haz 2011
294
2,644
Clint Eastwood olmalı bence o listede :D sonuçta vahşi batıyı bizlere en iyi tanıtan adamlardan değil mi? Bunun yanında vahşi batıda haliyle kovboylar da var, onları da unutmamak lazım. "Saloon" yazılı tuhaf kapılı hanlar olsun, posta arabaları olsun :)
 

ccahitkar

Onursal Üye
30 Eki 2010
4,805
2,618
metu
Bufalo,bizon,tren,saloon,kaktüs,meksikalı ve şapkası,çöl ve çöl kumu.kovboy,at,poker,kumarbaz,atlı posta arabası,haydut,şerif ve yıldızı.Ayrıca kavrulmuş fasulye,kahve ve dantelli kızlar.:)
 
Son düzenleme:

grifit

Aktif Üye
21 Ağu 2011
271
331
Arizona
mountain.jpg


Kasaba
street.jpg


Saloon
saloon.jpg


Ve tabi ki dansçı kızlar
saloongirlsonallenstreetoxo.jpg



Yeehooooo! Dıkşın Dıkşın.
 
Son düzenleme:

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
4,914
gökyüzünün yeşil çayırlarında at koşturmak: harika bir söylev, hay aklınla bin yaşa emi. öngörüsü fazla gelişmiş yerli halk efsanesi (yerli halk=yerliler=kızılderililer).yürüyen demir at ve türevleri icat edilmemiş, adamlar attan başka bir vasıta bilmiyor , kömür derdi, gaz-benzin derdi nedir bilmiyor. her yer alabildiğine yeşil otlarla kaplı, atın yiyecek sıkıntısı yok, yesin içsin hayatta kalsın diyor..haliyle yeşil çayırlarda at koşturmak istiyor.bazen ulu manitunun çayırları diyede söylenebiliyor. işin kolayını bulmuş adamlar, ne arıyon diye soran çıkarsa babanın malımı manitunun çayırı diyip yırtacak aklınca. sanki ulu manita demek istemişte, dili sürçmüş manitu demiş gibi. diğer bir rivayette kalabalık bir ortamda oradan geçmekte olan bir kızı gösterip , arkadaşlarına benim ulu manita diye hava atmak isterken ortamda bulunan birinin ne sen olm benim kızkardeşim lan o diye sert çıkışa ne manitası ? manitu dedim diye çark etmesi , halk diline öyle yerleşmesi..
 

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
4,914
yerli tüyü: ne kadar çok tüy, o kadar havan batsın. kafalarına bir kaç tüy takmak için olmadık eziyetlere katlanıyorlar. aklın sınırlarını zorlayan, ölüme teğet geçen cesaret gösterileri. la olm; senin tüyünü takip eden mi var, takıştırıver kafaya iki tane , kim nerden bilecek, tohumuna paramı sayıyon. ha bak takip ediyorum bazı kabileler bu tüy olayını pek takmıyor.uzaktan takdir ediyorum bilesiniz erkek adamın ne işi var öyle kıl,yün, tüy ile

kafa derin benim olacak solukyüz\kafa derin kemerimi süsleyecek solukyüz: aklını neyle bozmuş olduğunu bilemediğim hasta bir beynin icadı. hangi aklı başında adam insanın kafa derisini yüzüp beline takar ki. aynı şeymi bilmiyorum ama bir kurban kesimi sonrası ineğin kafa derisini yüzüp içinden etleri ayıklayayım dedim 4,5 saat uğraştım beceremedim üstelik. böyle parça pinçik ettim santim santim kese kese anca yüzebildim kafaderisini. elim yatkın değildi ellaham ondan olmadı gibi. adamlar çözmüş demekki olayı, hop bir hamlede kafa bi yerde, derisi bi yerde ... şu kafa derisi yüzmeyi öğrenmeye harcadığınız enerjinin yarısını ilim öğrenmeye harcayaydınız şimdi dünyanın yarısı kızılderiliydi beee.
 

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
4,914
dumanlarla haberleşme: bu senaryo yazarlarını bazen karşıma alıp tokat manyağı yapasım geliyor. böyle sağlı sollu. bi ordan bi burdan..la olm yapmayın ayıptır, bunu yiyecek kadar safmıyız breee. dumanla haberleşiyorlarmış, miş,muş.. yok yeeee. la yörü git. kaç kere denedim ben olmuyor, duman 2 metre yükselince dağılıp gidiyor, yok kuvvetli yaksan gözgözü görmüyor. ortalık böyle cümlelerden(duman) geçilmiyor. nasıl ediyonda, yapıyon. demek ceketi çıkartıp sağa sola sallayınca duman böyle anlamlı bir yazıya dönüyor he mi? normal konuşurken bile o kadar lehçe farkı varken, demek dumanla tek tip tarzda haberleşme oluyor ha.bana bu işin sırrını öğretene 1 milyon dolar vereceğim.paranın tamamı iş bitince ama. burdan yakacam ateşi verecem mesajı, yollayacam öğretiyi. sende ne dediğimi söyleyecen alacan 1 milyonu. eğer vermezsem manitunun yeşil çayırlarında yaya kalayım emi.:)
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Vahşi batı deyince ilk önce İyi - Kötü - Çirkin, Redkit, Kaktüs, Çöl, aç gözlü Akbabalar, Kızılderililer falan geliyor aklıma.
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,593
34,938
İstanbul
Yağlı ilmek, katranlı tüy, çifteli tüfek, buharlı lokomotif tarafından çekilen tren vagonları, mahpus, eğer ve de tahtadan yapılmış küvet.. :)
 
Üst