Türkiye Çocuk Dergisi 1985 Sayı 07 (Genel Sayı 0103)

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,471
27,029


file



İçerisinde Muammer Erkul'dan Pofpof,Sıtkı Kazancı'dan Bizim Can ve Küçük Kardeş,Talat Güreli'den Hızır Bey,Ali,Melih Tuna'dan İçimizden Biri,İsmail Akyol'dan Demir Yumruk,Göker Grafik'ten Golcü Levent,Behçet Ersan'dan Selvicik,Mehmet Sevinç'ten Elif,Ragıp Karadayı'dan Korkusuz Pençe, isimli çizgi romanlar bulunmaktadır.

Tek üzüldüğüm nokta; bir çocuk dergisinde, özel çocuklar için açılmış bulunan okul ile ilgili kocaman puntolarla Geri Zekalılar Okulu diye bir başlık açılmış olması.Her şey gibi sorumsuzlukta diz boyu imiş o yıllarda.:mad:

Tercüman çocuk,Hürriyet çocuk ile birlikte Türkiye Çocuk dergisi çocukluğumun en güzel yıllarına isabet ediyor.O sebeple yıllar sonra bile ulaşıp siz dostlarıma paylaşım yaparken o heyecanı hissediyorum.



300 dpi. orjinal taramayı paylaşıyorum.

ERTUĞRUL üstadım,doğum günün kutlu olsun...


Çocuk dergilerine ve çizgilere gönül vermiş dostlarıma saygılarımla...


Mediafire





 
Moderatör tarafında düzenlendi:

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,954
ordu-turkey
Dostum o yıllarda "Geri zekalılar Okulu" yazılmışsa ona bile şükür; bugün çocukların nelere maruz kaldığı, ne tacizlere hatta nasıl tecavüzlere uğradığını basından öğreniyor ve kendi adıma iğreniyorum. Paylaşımın için teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,846
137,196
Çocuk dergilerinin tadı bir başka.
İsmime ithafen yapılan bu güzel paylaşım için teşekkür ederim.
 

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,471
27,029
Dostum o yıllarda "Geri zekalılar Okulu" yazılmışsa ona bile şükür; bugün çocukların nelere maruz kaldığı, ne tacizlere hatta nasıl tecavüzlere uğradığını basından öğreniyor ve kendi adıma iğreniyorum. Paylaşımın için teşekkürler.

Sadece çocuklar için değil,yaşayan tüm canlılara yapılan bu tür muamele edenlere verilecek en güzel ceza,yaşam haklarını ellerinden almaktır ki; caydırıcı olsun.Hukuk ne der,siyaset ne der bilemem,ne hukukçu ne de siyasetçiyim.
Diğer konuya geldiğimizde ise; son 16 yılım bu tür algıları kırmaya çalışmakla geçti.Özel çocuklara siz de diğerleri gibisiniz,hatta şu konularda herkesten daha iyisiniz derken,diğerlerine de arkadaşlarınız şu konularda daha hassastır,sizlerin yardımlarıyla bu güçlükleri aşacaklar diye yönlendirme ile geçti.Eğitimci değilim üstadım.Ama basın yayın, genel algı verme konusunda bizlere göre bir kaç adım önde.Yazdığı her yazı da,attığı her başlıkta daha dikkatli olmak zorunda.
Dolayısı ile sevdiğimiz beğendiğimiz konuları övdüğümüz gibi,eksik kalan konularda eleştiri yapmak en tabii hakkımız.Bu mesajımda mevcut hakkımı kullandım.
Çizgi roman ve çocuk dergilerini bu kadar sevdiğin ve verdiğin tüm destek için teşekkür ediyorum üstadım...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,051
75,684
hiçbiryerde :)
O yıllarda sadece Milliyet Çocuk okumuştum
(kütüphaneye giderdim boş zamanlarımda
ve orada ciltlenmiş olarak alır uzun süre
dalardım o çizgi romanların büyülü dünyasına).
O zaman okumasam da şimdi bakınca bu kıymetli
çizerler ve hikayeler karşısında heyecanlanmamak
mümkün değil.
Teşekkürler, sevgi ve saygılar sevgili üstat.
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,593
34,938
İstanbul
80'li yılların ilk çeyreğindeki Türkiye Çocuk sayılarına pek rastlamıyorduk; anlaşılan sayenizde bu vakitten sonra onları da görmeye başlayacağız. Bu arada itina ile çizildiği belli olan kapak çok hoşuma gitti... Özellikle de jip resmi..

Bu güzel paylaşım için teşekkürler...
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,672
Kasımpaşa
Sevgili prince özel çocuklarla ilgil paylaşımına yürekten katılıyorum...
Duyarlılığın ve bu güzel paylaşımın için yürekten teşekkür ederim.
Saygılarımla.
 
Üst