scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,211
- 75,364
Şarap Kültürü
Kapak düzeni: Scanfan
57 sayfa, s/pdf
Üretiminden, özelliklerine, tadımından sunumuna kadar şarap hakkındaki her şey bu kitapçıkta özetlenip toplanmış. Bazı şeyleri kitaptan okuyarak öğrenmek tabii ki mümkün değildir ama en azından böyle bir konuya da 'Fransız' kalmamak için bir göz atmakta yarar var. Mesela dostlar arasındayken masaya getirilen şarap hakkında "zengin gövdeli", "dolgun", "dengeli", "genç", "olgun roze", "yüksek tanenli", "sek", "meyvemsi", "aromatik" vb gibi yorumlar yaparak onları şaşırtabiliriz, ama oraya kadar. Konunun profesyoneli değilsek asla "şu yörenin, bu yörenin" "şu marka, bu marka" şarabı filan demeyip, geçiştirmemiz gerekiyor. Bu konunun uzmanı "Vedat Milor"dur ve bu konuda hiç yanılmaz. Bu gibi yargıları sayıları çok az olan Milor gibi profesyonel ve yetenekli insanlara bırakmalıyız.
Bir zamanlar hemen her arkadaş grubunda en az bir kere yapılmış bir şaka vardı: Pahalı bir şarap şişesine "köpek öldüren" tabir edilen ucuz bir şarap doldurularak 'şarap uzmanı' geçinen arkadaşa tattırılarak fikri alınırdı. Şakanın sonu malum.(Not: Benim tadarak hangisi olduğunu anlayabildiğim tek bir şarap markası vardı: Elazığ bölgesi üzümlerinden yapılan Tekel'in "Buzbağ" şarabı. Ayrıca aynaya bakarak da anlaşılabilirdi, zira dili mora boyardı bu uluslararası madalyalı şarap. Bu şarap İtalya ya da Fransa'da olsaydı tüm dünyaya pazarlanabilirdi kanısındayım. Şimdi halâ çıkıyor mu, aynı kalitede mi bilmiyorum)
Şaraplarla ilgili toplu bilgi veren şu levhayı da ekliyorum. Aslında her türden bilgilendirici levhaları barındıran ve izleyicilerinin katkılarıyla oluşturulmuş
Kapak düzeni: Scanfan
57 sayfa, s/pdf
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
(MediaFire)Üretiminden, özelliklerine, tadımından sunumuna kadar şarap hakkındaki her şey bu kitapçıkta özetlenip toplanmış. Bazı şeyleri kitaptan okuyarak öğrenmek tabii ki mümkün değildir ama en azından böyle bir konuya da 'Fransız' kalmamak için bir göz atmakta yarar var. Mesela dostlar arasındayken masaya getirilen şarap hakkında "zengin gövdeli", "dolgun", "dengeli", "genç", "olgun roze", "yüksek tanenli", "sek", "meyvemsi", "aromatik" vb gibi yorumlar yaparak onları şaşırtabiliriz, ama oraya kadar. Konunun profesyoneli değilsek asla "şu yörenin, bu yörenin" "şu marka, bu marka" şarabı filan demeyip, geçiştirmemiz gerekiyor. Bu konunun uzmanı "Vedat Milor"dur ve bu konuda hiç yanılmaz. Bu gibi yargıları sayıları çok az olan Milor gibi profesyonel ve yetenekli insanlara bırakmalıyız.
Bir zamanlar hemen her arkadaş grubunda en az bir kere yapılmış bir şaka vardı: Pahalı bir şarap şişesine "köpek öldüren" tabir edilen ucuz bir şarap doldurularak 'şarap uzmanı' geçinen arkadaşa tattırılarak fikri alınırdı. Şakanın sonu malum.(Not: Benim tadarak hangisi olduğunu anlayabildiğim tek bir şarap markası vardı: Elazığ bölgesi üzümlerinden yapılan Tekel'in "Buzbağ" şarabı. Ayrıca aynaya bakarak da anlaşılabilirdi, zira dili mora boyardı bu uluslararası madalyalı şarap. Bu şarap İtalya ya da Fransa'da olsaydı tüm dünyaya pazarlanabilirdi kanısındayım. Şimdi halâ çıkıyor mu, aynı kalitede mi bilmiyorum)
Şaraplarla ilgili toplu bilgi veren şu levhayı da ekliyorum. Aslında her türden bilgilendirici levhaları barındıran ve izleyicilerinin katkılarıyla oluşturulmuş
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
adlı siteden aldım. (Bu arada kırık olan kinkin de yenisini ekledim)
Son düzenleme: