Parazit Sayı - 15 (4 Ağustos 1995 Cuma)

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
36,783
İstanbul
Her şey derginin 3. sayfasındaki şu karikatür yüzünden başladı:

file


Başlıktaki Çine bilgisini görünce, hemen Çineli olduğunu bildiğim sevgili dostuma ilettim karikatürü. "Dost" kelimesi ne kadar karşılar emin değilim; hayatımdaki en önemli insanlardan birisi. Foruma üye değil ama katkısı büyük. Mesela epeyce Jungla fasikülü onun kütüphanesinden alınıp foruma kazandırılmıştır. Her neyse, konumuz bu değil. Bu karikatürü göndererek başlattığımız diyalog "Milli Mücadele" ile sonlandı. Tabi oralara kadar gitmeyeceğim. :)

Karikatürde bahsedilen olayla ilgili düşüncelerimi sorduğumda yaptığımız yazışmalardan:

"Çine ufuk gazetesi tırlak bir adam çıkarırdı"



"Yeni Ufuk : ( Aydın'ın Çine ilçesinde 15 günde bir yayımlanan yerel gazete ) : Okuyucularına prezervatif dağıtınca satışı 2 binden 10 bine yükseldi . 5 kat."



"Gazetemi tanıtmak için promosyon ürünler vermeye karar verdim. Dünyada hiçbir gazetenin kullanmadığı uygulamaya geçtik. Nüfus planlamasına katkı sağlamak amacıyla prezervatif dağıttık.

-Tepki gördü mü peki?

Bu promosyon üzerinde yaklaşık 2 ay boyunca düşündük. Çünkü insanımız, bu tür olaylara tepki gösterebilirdi. Bunların hesaplamasını yaptık. Daha sonra camımıza afişlerini astık. Bu promosyon olayını haber şekline çevirip ilk önce Anadolu Ajansı’na daha sonra Hürriyet ve Milliyet gazetelerine geçtik. Türkiye’nin ve dünyanın her tarafından telefonlar gelmeye başladı. Hemen arkasından Uğur Dündar’ın Hodri Meydan programına çıktım. Gazetemi tanıtmam gerekiyordu. Böylelikle bunu başarmış oldum. Birçok yabancı ülkeden çekime gelenler oldu. Bu uygulamayı 2 buçuk yıl sürdürdük. Türkiye’deki bir üniversiteden tepki geldi. Onun dışında yadırgayan olmadı. Ayrıca Türkiye’deki Aile Planlama Vakıfları çok büyük destek verdi."

..... Burada keseyim ama galiba vesile oldum; arkadaşım bayramda kendisini ziyaret edecek.

Nereden nereye... Bir karikatür bizi alıp nereden nerelere götürebiliyor. Ve gelinen noktada (yaşın etkisi herhalde) artık bana (belki bize) hikâyeler lazım. Güzel hikâyeler.


Vesile oldukların için teşekkür ederim shalamars üstadım.
 
Üst