Nathan Never (ingilizce)

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,223
5,055
Daha önce İngilizce Nathan görmemiştim, sanırım yıllar evvel bilgilenmiştim. Çok kısa ömürlü olduğunu ve sadece 6 sayı çıktığını öğrenmiştim ama hiç indirmemiştim. İngilizce olarak bugün -dijital- sayfalarını çevirmek güzel oldu.

Keşke Türkiye'de çok satsa da, Martin ve Dylan gibi sürekli, Türkçe olarak okuyabilsek Nathan'ı da. Ki ne kadar güzel referansları olan ve bilimkurgusu ve çizimleri güzel bir fumettidir.



Nathan Never İngilizce olarak, yıllarca tüm Star Wars çizgiromanlarını da yayınlayan Dark Horse tarafından 1999 yılında 6 sayı olarak çıktı.
Vampyrus
Kalpteki Karanlık
Kirli Bulvar
Trajik Takıntı
(Bir vampir grubu macerası daha)
ve
Babil Kütüphanesi
maceraları yayınlandı.

Yeterince ilgi görmediği için de devam etmediği kanısındayım. Dylan Dog da 6+1 sayı basılmış.
Amerikan okuyucusu kocaman bir çeşit yelpazesi ve müthiş bir hikaye, kültür birikimi olan, nefis öyküler barındıran İtalyan çizgiromanları ile buluşma şansını da, daha doğru dürüst şans verilemeden kaybetmiş.

Bu anlamda, onyıllardır İtalyan çizgiromanlarını okuyabilmemizi büyü şans olarak görüyorum. Yine de bunca western fumettinin 50+ yıldır okunmasına, DylanDog'un bile her ay çıkmasına rağmen, gerçekten bilimkurgu ve çizim olarak üst kalite olan, ve yüzlerce macera ve beş on tane alt-seri içinde bin tane kitap barındıran Nathan Never'ın, sürekli olarak dilimize çevrilmesi için yeterli ilgi ve desteği görmemesine üzülmeden geçemiyorum. Sırf Nathan'lara devam edebilmek için İtalyanca öğrenmeyi düşünebilirim. Teknoloji kullanarak, daha pratik ve tutarlı şekilde çevirebilmenin yollarını yılda bir araştırıyorum. (OCR, image translate, voice entry vb)
 

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,223
5,055
Bu ilk İngilizce sayı, İtalya'da standart Nathan albümlerinden 07-1993'te basılan 26. sayı. İtalyanca adı da Vampyrus. O sene Medda'nın yazdığı tek albüm macera.
 

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,529
üstad nathanlar ara ara renkli olarak karşıma çıktı bonelli sitesinde .normal seri dışında ve kalın albüm olarak hazırlanmış .Bunları bulmak mümkün mü
 
Üst