Martin Mystere Maceralarını Bilgisayarda Okuma

gobalak

Kıdemli Üye
6 Tem 2011
183
271
İstanbul
Martin Mystere Maceralarını Bilgisayarda Okuma (Alternatif)

Uzan zaman önce satın alıpta yanımda taşıdığım albümleri bir noktadan sonra yanımda artık taşıyamayacağımı farkedipte, albümleri bilgisayar ortamına aktarma fikri oluştuğunda takvimler 1995 yılın gösteriyordu. Eklenen yeni sayılarla birlikte bunları bilgisayar ortamına aktarmam 5-6 yılı aldı. (sadece akşamları uğraşarak, bazende ara vererek). Aslında görüyorumda hala yapılması gereken çok şey var. Bilgisayar ortamında görüntülerim üzerinde hala hata ve eksiklikler olduğunu gördüm. Dosyaları hazırladıkça sunmaya çalışacağım. (Çünkü dosyaları tekrar derleme gerekiyor)

Sonuçta taranan sayfaların üzerindeki kareler kendi başlarına okunabilecek şekilde ayrıldı, kareler sabit bir büyüklüğe ayarlandı, resimler siyah beyaza çevrildi, resim yazıları sabit büyüklükte tekrar yazıldı ve tüm kareler bilgisayar ekranında okunabilecek şekilde birleştirildi. Sonuç; aşağıdaki bağlantılarda verilmiş durumda...:)

Hatta yayımcı kuruluşları ellerinde kalan kitapları veya okuyamayanlar için birkaç kitabı birlikte yayına sürseler bile sonuçta ayın macera bu nedenle kitapların cilt numaraları yerine doğrudan macera adları ile sunulmuştur.

Bu siteyi görünce bu çorbada bizimde tuzumuz olsun istedik. Şimdiden gözümden kaçan imla hatalarım için özür diliyorum.

1- (Lilliput'a Dönüş, Orlando Efsanesi, Zaman Meselesi, Ra'nın İntikamı, Sherlock Holmes'in Dönüşü, Siberuzay Tutsakları, Şeffaf Gölgeler Kenti, Tarih Öncesi Cinayet, Toth'un Kitabı, Tunguska, Uçan Hollandalı, Uzayda Dehşet)

2- (İpse Dixit, Pan'ın Flütü, Ölüm Uykusu, Öldüren Ateş, Olmayan Ülke, Olimpos'un Efendileri, Nuraghe'nin Esrarı, Ağustos Karı, Bermuda Şeytan Üçgeni, Beyaz Gözlü Çocuklar, Bitmeyen Savaş, Cam Küre, Dünyanın Sınırındaki Ev, Geçmişin Sırları, Geçmişten Gelen Tebessüm, Gençlik Pınarı)

3- (Kader Kafatası, Kanatlı İntikamcılar, Kara Piramit, Korkunç istila, Kunanju'nun Laneti, Kutsal Kılıç, Lanetli Soy ,Maymun Adamlar, Moha Moha, Musa Adında Biri ,Mysteryland ,Necronomicon, New York Vampiri, Öldüren Beyin, Cadı Avı, Dehşet Şatosu, Esrarengiz Yedi Adam, Fedailer Tarikatı, Geçmişten Gelen Adam,Geriye Sayma)

4- (Altın Kobra, Köyün Sırrı, Kung-Fu'nun Katilleri, Sümer Gizemi,Dorian Gray Operasyonu, Dünya Tehlikede, Kehanet, kötülük Tohumu, Uzaylı İstilacılar, Dinazorun Uyanışı, Savaşın Efendileri, Kaptan Nemo İş Başında)

Not:Maceralar tarihsel sıralama veya yayınlanış sırasına göre değildir. (Hangi mantıkla sıraladağımı şu anda hatırlamıyorum..) "Zaman Meselesi" macerası internet üzerinde yayınlanmak üzere hazırlanmış bir macera idi.Onu internetten indirmiştim.. )

Macaraları okumak için gereken program (1) ilk bağlantı ile birlikte verilmiştir. Sonraki bağlantılardaki maceraları okumak için bu (1)ilk indirilmiş dosyalarla aynı klasör içine konulması gerekir. (Atlantis.exe uygulaması çalıştırıldığında klasör içindeki tıklanan bağlantılar ile ilgili dosyaları görecektir.Aslında şu hali ile tıklanan bağlantı ile olmayan dosyaları bile görmeye çalışır. Bulamazsa yerini sorar.)

Eğer bilgisayarınızda "Adobe shockwave player" eklentisi yüklü ise tamsayı ile isimlendirilen dosyaları web tarayıcınız ile de erişebilirsiniz. (windows ve windows harici işletim sistemi kullanan kişiler için).Doğrudan "Atlantis.htm" dosyasını deneyebilirsiniz..
attachment.php

Web tarayıcısı ile başlatılış macera seçme ana menüsü. Altılı gruplar halindeki maceralar seçilen maceranın butonuna tıklanarak istenen macera okunabilir.

Ek bölümde macera bölümünde bir pencere resmi ve pence üzerindeki öğeler gösterilmiktedir. En azından bir fikir verebilir.
attachment.php


Önceki kare butonları ve sonraki kare butonları klavye üzendeki sol ok tuşu ve sağ ok tuşu ile de kontrol edilebilmektedir.

Not:
1-Buradaki adı verilen maceralar tamdır. Yani birkaç cildi kapsayan macera birleştirilmiştir. O nedenle bazı maceralar yok gibi görülebilir!!
2-Olmayan maceraların güncellemeleri devam ediyor. Uygun zaman aralığında güncellemeyi umuyorum.
:)
Teşekkürler.
Ne yazıkki yüklemiş olduğum bölümler silinmiş en kısa süre bağlantıları tekrar oluşturmaya çalışacağım. (internet konusunda sorumum var)...
Windows XP harici sistemlerde dosyaları deneme şansım olmadı.
 

Ekli dosyalar

  • pencere.jpg
    pencere.jpg
    91.1 KB · Görüntü: 767
  • açılış.jpg
    açılış.jpg
    70.8 KB · Görüntü: 959
Son düzenleme:

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,519
Bir martin hayranı daha doğrusu gizem hayranı olarak hemen indirdim.Güzel bir çalışma kabul etmek gerekir ama açıkcası sayfaların tek kare haline dönüştürülmesi beni pek tatmin etmedi.Yinede karar siizn keşke sayfa modunda bir program yapsaydınız.İyi çalışmalar.
 

timed

Onursal Üye
19 Eki 2009
2,330
9,547
Merhabalar Sn. gobalak.
Yapmış olduğunuz çalışmayı birazcık inceledim. Gerçekten de çok aşırı dikkat ve itina isteyen bir biçimde çalışarak hazırlandıkları belli. Sizinki gibi bir çalışmayı ilk defa görüyorum. Okurken çok konforlu gibi görünsede bizlerin forumda tarayıp .cbr uzantılı hale getirdiğimiz çizgi romanlara nazaran ,sizinkinin bazı dezavantajları mevcut. Mesela resmi büyütüp küçültemiyorsunuz , tüm sayfayı aynı anda komple göremediğiniz için konuya tam konsantre olamıyorsunuz vs. gibi. Bunlar ilk anda gördüğüm olumsuzluklar. Lütfen sizi de-motive etmeye çalıştığımı sanmayın. Çizgi roman konusunda her türlü şeye pozitif bakıyorum. Bu bağlamda çalışmalarınız için sizi tebrik eder başarılar dilerim dostum.
Ellerinize sağlık . Aramıza hoşgeldiniz.
 

gobalak

Kıdemli Üye
6 Tem 2011
183
271
İstanbul
1995 yılı için uygundu. İlk başladığımda kullandığım bilgisayar iş yerinindi. (Apple Macintosh-masaüstü yayıncılık konusunda su götürmez bir üstünlüğü vardı) O marka bilgisayar üzerinde çalışan bir program ile çalışacak şekilde Atlantis çizgi romamını bilgisayara aktarmaya başladım. Ama daha sonra o program yetersiz gelmeye başlayınca Macromedia Director isimli uygulamaya geçmek zorunda kaldım. (programı satın alan müşteri sayesinde). O zaman için elimde olan sayıları o program ile bilgisayara aktadım. Bu programın daha sonra PC için sürümleri çıktığı için fazla sorun yaşamadan PC üzerine aktarabilme şansım oldu. Burada yayınlanan macerelar aslında o dönemden kalma. Şu an sadece hatalar için tekrar kontrol ediyorum.

Bu tarz uygulamalar o dönem için dergiler ile verilen CD'de oldukça yaygındı. Hatta bilgisayar parçaları için gelen CD'ler üzerinde bile kullanılıyordu. Kısacası o dönem için bazı oyunlar dahil CD üzerindeki görsel materyallerin yönetimi için yaygın bir şekilde kullanılıyordu. ( en azından benim gördüğüm)

Tabii ki o zamanı düşünecek olursak, sabit disk kapasitelerinin düşük olduğu ve dosyalardaki bir baytı bile kıskandığımız oldu(binlerce sayfalık bir belge yığını varsa). Ne yazık ki o zaman Jpeg dosya formatı kullanmak pek işime gelmemişti, çünkü resim üzerinde işleme yapılacaksa, resim kalitesini bozuyordu.

Teşekkür ederim...
 
Son düzenleme:
Üst