Larry Niven & Jerry Pournelle - Tanrı'nın_Gözündeki Zerre

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
809
12,391
Larry Niven & Jerry Pournelle - Tanrı'nın_Gözündeki Zerre
fbALZh.jpg

50 yıl önce yayımlanmış (1974) bir eser olmasına karşın yazarların hayal dünyaları ve gelecekteki teknolojilerle ilgili öngörüleri oldukça etkileyici. Konu uzaylılar olunca ister istemez macera ve aksiyon dolu bir kurgu aranabiliyor. Kitabın ilk yarısında bunları bulamayınca bir kenara atası gelebiliyor da insanın. Ancak ikinci yarısına, özellikle son 100 sayfasına kadar sabredebilenleri çok güzel bir final bekliyor.


Hugo En İyi Roman Ödülü Adayı

Nebula En İyi Roman Ödülü Adayı

Locus En İyi Bilimkurgu Ödülü Adayı

“Çok önemli bir roman, muhtemelen yazılmış en iyi uzaylılarla ilk temas hikâyesi.”
–Robert A. Heinlein

“Uzay operasının mühim klasiklerinden biri, insanlar bilimkurgu okuduğu sürece tekrar tekrar okunacağı kesin.”
–George R. R. Martin

Dünya’dan altı yüz ışık yılı uzakta, gezegenimizden bakınca Samanyolu’nun güney kısmında isimlerinin hakkını veren bir bulutsu gezinir: Kömür Çuvalı Bulutsusu ya da diğer ismiyle Kapüşonlu Adam. Ve bu “adam”ın karanlığın ortasındaki zifiri boşluğunda başka kimseye ait olamayacak kadar parlak bir güneş ışıldar: Tanrı’nın Gözü. Oradadır hep, milyarlarca yıldır sonsuz evreni seyreder.

Tanrı'nın Gözündeki Zerre, insanlığa göz kırpan, aynadaki yansıma...

Kitap Adı: Tanrının Gözündeki Zerre
Yazarlar: Larry Niven & Jerry Pournelle
Sayfa Sayısı: 688
İlk Baskı Yılı: 2020

Yayınevi: İthaki Yayınları
fbAPBK.jpg

Mediafire

Pdf Cs 19MB:
Pdf Cs 12MB:
Pdf Cs 7MB:

Yandex
Pdf Cs 19MB:
Pdf Cs 12MB:
Pdf Cs 7MB:

fbApG7.jpg
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,877
5,145


Sayın Otacı ;



"50 yıl önce yayımlanmış (1974) bir eser olmasına karşın yazarların hayal dünyaları ve gelecekteki teknolojilerle ilgili öngörüleri oldukça etkileyici. Konu
uzaylılar olunca ister istemez macera ve aksiyon dolu bir kurgu aranabiliyor. Kitabın ilk yarısında bunları bulamayınca bir kenara atası gelebiliyor da insanın. Ancak ikinci yarısına, özellikle son 100 sayfasına kadar sabredebilenleri çok güzel bir final bekliyor."



Diye yazmışsın. Kitap ( senin verdiğin bilgiye dayanarak ) 688 sayfalık kitabın son 100 sayfasına kadar sabredilmesini vurguluyorsun...
Yani 588 sayfa okuyacak hala sıkıcılık bitmemişse ki bence kimse 500 lü sayfalara dek gelemez. Kitabı fırlatır atar...

TV deki sunucu "Okurken yarım bırakılan kitaplara" değinip..
-- Sizce kitap okurken yarım bırakmak doğru bir davranış mı?
Adını anımsayamadığım değerli bir sanatçı diyordu ki :
-- Elbette ki okumaya başladığımızda beğenmediğim kitabı yarım bırakırım. Düşünün pazardan karpuz aldınız. Eve getirdiniz kestiniz. Kabak çıktı. Yemek zorunda mısınız?

Dedo11 Yorumu : Bu hanım ( Kadın olduğunu anımsıyorum. Ama kim olduğunu anımsamıyorum. ) ile karşılaşsaydım ; "Seni ayıplıyorum. Kitabı yarım bırakmayı savunmak için yaptığın benzetme mi desem BAHANE mi desem ayıp olmuyor mu? Sözkonusu olan KİTAPTIR KİTAP. KİTABI KARPUZA BENZETMEK AYIP DEĞİL Mİ?"

Sonra şöyle bir düşündüm. İnanmayacaksınız ama neredeyse hiç bir kitabı yarım bırakmamışım. Önceki yıl yazlıkta MAONUN KARISI ile ilgili kitabı okuyordum. İstanbul'a dönüş zamanı gelmişti. Kitabı orada bıraktım. İstanbul'a döndüm. Ama aklım hep ondaydı. Geçen yıl gittiğimde baştan alıp bitirdim. Geçen yıl bir hayli kitap okudum ama yine dönerken bu kez de "Tennessee Williams : İguana Gecesi ( The Night of The Iguana )" adlı kitap yarım kaldı. Bu yaz gidersem baştan alıp bitireceğim.



Adı geçen kitapların bendeki kayıt notu :

-- Anchee Min : Madam Mao Olmak
( 377 Sayfa ) ( Roman , Mao , Maonun Karisi , Çin )
Türkçesi : Neşfa Dereli
Everest Yayınları ( Birinci Basım : Ağustos 2005 )
[ *Not : Bu kitap Datça'da edinilmiştir.
Bu Kitap Datça'dadır. ]


-- Tennessee Williams : İguana Gecesi ( The Night of The Iguana )
[ * Not : "Romanın adının üst kısmında ;
"Tennessee Williams'ın Filmi ve kitabı hadise yaratan şahaseri" notu yer almış. ]
Dilimize Çeviren : Canset Unan
( 288 Sayfa ) ( Roman )
Altın Kitaplar ( ilk defa : Mart 1966 )
[ * Not : "Iguana Gecesi , Altın Kitaplar Yayınevi tarafından , Meşhur Romanlar Serisinin 76. Kitabı olarak ilk defa Mart 1966 da yayınlanmıştır." notu ile yayınlanmıştır. ]
[ *Not : Bu kitap Datça'da edinilmiştir. Bu Kitap Datça'dadır. ]



Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...






 

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
809
12,391
Değerli arkadaşım; Kitabın ilk yarısı da yani ilk 250-300 sayfaya kadar olan bölümü de güzel... ama türü olan bir uzay operasından beklentilere yanıt açısından öyle bir yorumda bulunmak zorunda kaldım. "Son 100 sayfasına kadar" demeseydim de "Ancak ikinci yarısına kadar sabredenleri çok güzel bir final bekliyor" deseydim keşke... Umberto Eco'nun Foucault Sarkacı adlı romanını bitirmekte biraz zorlanmıştım. Kitabı bitiremeyenler çoğunluktaydı ve o dönem...
 

sahin1

Aktif Üye
23 Eyl 2011
157
599
Bilimkurgu edebiyatı bazı edebi çevrelerde dikkate alınmasa da aslında iyi edebiyattır. İyi örnekleri okuyanı düşündürür, öğretir. Bunların yanında büyük keyif de verir. Elbette her türün basmakalıp ve üstün nitelikli olanları vardır. O başka. Elimde fiziki 200 cilt kadar bilimkurgu eser var. Yıllardır ilgi alanımda. Çok teşekkür ederim.
 

sahin1

Aktif Üye
23 Eyl 2011
157
599
Aslında elimde temel dini külliyat dışında 700 cilt kadar kitap var. Bunların 200 cildi kadar bilimkurgu eseri. Kalanları polisiyeden, tarihe kadar farklı türler. İlerleyen yaşla birlikte (57 yaşındayım.) insanda bir gevşeklik hasıl oluyor. Bunları ilerde listeleyeyim ve paylaşayım istiyorum. İçinizden bunları paylaşmak üzere isteyen olursa iletmek isterim.
 
Üst