King Kong - Büyük Savaş (2023 ) #02

Mr Davaro

Çeviri & Balonlama
7 Haz 2020
508
8,283
00.jpg


U-184'ün adamları adada bir gece hayatta kalmayı başardılar...
ancak tarih öncesi yıllıklardan daha fazla canavar modern dünyaya
terör saldıkça kayıplar amansız bir öfkeyle artıyor!

Keyifli okumalar...


 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
995
5,901
Antropoloji dalı çalışmalarının, sanat alanına sunduğu belki de en önemli kahraman King Kong'tur.

Üç Amerikalı kaşifin ( Merian Cooper, Ernest Schoedsack ve Marguerite Harrison ) 1924’te Orta Doğu'ya seyahat etmesi ve Bakhtiari kabilelerinin, sürülerinin altı ayda bir yaptıkları göçü konu alan film, bir bakıma King Kong tarihinin başlangıcı. Ekip, 1925’te'' Grass: Bir Ulusun Yaşam Savaşı '' filmiyle, 50.000 insanın ve 500.000 hayvanın tehlikeli buzlu nehirleri ve sarp kayalıkları çıplak ayakla geçmelerini belgelemiş, olumlu eleştiriler almıştır. Film, Bakhtiari'nin asil vahşiler ve ilkel atalar olarak görülmesine yol açmıştır. Bu filmden sonra, aynı ekipteki iki antropoloğun ( Merian Cooper ve Ernest Schoedsack ) araştırmaları sonrasında, hayal dünyalarıyla yeni bir hayvan karakteri ortaya çıkar; King Kong. ( 1933 )

Aslında, genel anlamıyla maymun konusu , Doğu kaynaklarında gerek çevikliği gerekse de zekasıyla yer almış, İslamiyet sonrasında maymunun bulunduğu eserlerin çoğaldığı görülür. ( Örneğin 12 hayvanlı Türk takviminde , ya da Kelile ve Dimne hikayesinde gibi) Hayal dünyasında, Japonlar tarafından üretilen, nükleer radyasyonun uyandırdığı Godzilla , bu anlamda daha yeni bir yaratık karakteridir. ( Başlangıcı, aynı isimli 1954'teki Japon korku filmi. )

Sn. @Mr Davaro 'nun paylaştığı '' King Kong – Büyük Savaş '' macerası ise, sanatçıların çalışmaları öncesi, Dynamite firmasının De Vito firmasıyla yaptığı yayın hakları anlaşmasıyla ortaya çıkmış. Arada bazı engellerin ortaya çıkmasıyla bir süre yayının piyasaya sunulması engellenmiş olsa da , sonunda güzel bir macera ortaya çıkmış. Özellikle Tomasso Bianchi’nin çizimleriyle oluşan karanlık , gerilim ve korku dolu orman ortamı, ortaya oldukça doyurucu görüntüler dizisi çıkmasına neden olmuş.

Çok teşekkür ediyorum Sn. @Mr Davaro .
 
Üst