Kendinizi Tanıtır mısınız?..

Adı Üstünde Anket

  • Ankara

    Oy: 28 11.8%
  • Bursa

    Oy: 13 5.5%
  • Gaziantep

    Oy: 8 3.4%
  • Hatay

    Oy: 4 1.7%
  • Isparta

    Oy: 3 1.3%
  • İstanbul

    Oy: 64 27.0%
  • İzmir

    Oy: 39 16.5%
  • Kayseri

    Oy: 5 2.1%
  • Konya

    Oy: 5 2.1%
  • Ve güzel memleketimin diğer illeri

    Oy: 68 28.7%

  • Kullanılan toplam oy
    237

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,846
137,180
Bir kaç gündür yazmak isteyipte yazamadığım paylaşım ve kaynaşma alanı olan bu yerde herkesin dostlarını tanıması,kendisini tanıtması güzel bir başlangıç olmuş,bunu düşünen colinmccay dostuma teşekkür ederim.
Sevgili savok dostumun belirttiği gibi Erzurumlu değilim,siteye kaydolurken aklıma o an için öyle bir isim geldi,belkide erzurumdan çok dostumun ve arkadaşımın olmasının etkiside olabilir.
02-04-1960 Denizli doğumluyum
14 yaşından beri kitap okumayı seviyorum,kendime göre iyi bir arşivimin olduğuna inanıyorum
Kendini tanıtan arkadaşlarımın ülkemizin dört bir yanından olmasıda çok güzel,forumumuzun birlik beraberliği açısından olumlu bir gelişme,ayrıca belirli bir yaş gurubunun çizgi romana verdiği değer çok anlamlıdır,zamanında okumaya dahi rahat bulamadığımız kitapların kiymetini dile getirmeleri ve çocuklarını sevdirmeye çalışmalarıda çok güzel
Herkesin paylaşımcı olması,elindekileri paylaşabilmesi kaliteyi artırır bilgi zenginliğine katkısı olur
Forumdaki arkadaşlarla birlikte ve yeni gelecek arkadaşlarla, daha iyi daha güzel kitap paylaşımların olacağı günlerde daima beraber olmak dileğiyle.
Selamlar
 
Son düzenleme:

bortecinefb

Süper Üye
12 Ara 2009
2,815
4,397
Deliler Köyü
sevgili colin, bazı arkadaşlarımız kütüklerinin bağlı olduğu yerleride vermişler, benimde kütük Antalya 07, bilgi olarak vereyim istedim ):
 

aitor

Yeni Üye
4 Mar 2010
20
7
genelde ev
Merhaba, İstanbul'da yaşıyorum.
Okumayı çizgi romanlarla söktüm, o gün bugündür de okumaya devam ediyorum. Kendimi en basit haliyle okur-yazar-çizer olarak tarif ediyorum.
Serbest çalışıyorum. Kısa film, film, dizi ve belgesel çevirmenliği yapıyorum. Ayrıca 3d karakter animasyonu ve grafikerlik yaptım. Kitaplarım, çizgi romanlarım, müzik arşivim ve film-animasyon-belgesellerimle yaşıyorum. Tembelim ve tembelliğimle barışığım. Ama istediğim kitap, çizgi roman vs. Çin'de olsa, gider alır gelirim (yok, yok, artık netten sipariş veriyorum).
Bu hayatın çok kısa olmasına bozuluyorum. Öğrenmek istediğim her şeye zaman yetmeyecek, ondan korkuyorum.
 

SECRET1962

Onursal Üye
27 Eyl 2009
411
2,733
akhisar
Manisa,Akhisarlıyım..Doğum 1962 Akhisar..Askerliğimi Kars ta yaptım,Okul yıllarında yedi yıl İstanbulda kaldım..Halen Akhisarda tekel bayiiliği yapıyorum.Çizgi roman çocukluğumun bir tutkusu...Son yıllarda birazda internet sayesinde tekrar çok sevdiğim bir hobim haline geldi..Okurken çizgileri izlemek çok hoşuma gidiyor..Yıllar sonra tekrar okumaya başlayınca ilk farkettiğim..çoğu çizgi roman hiçte çocuksu değilmiş..Ne ciddi konuları ne kadar etkili anlatıyorlar..Çizgi roman okumak beni dinlendiriyor.Bu site bu alanda büyük bir boşluğu doldurdu..Arada siteye emeği geçen tüm arkadaşlara da teşekkürlerimi ileteyim..İyi bir site burası...Herkese selamlar ,sevgiler.
 

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,311
49,926
NeverLand
Selam dostlar.
Birçok çizgiromansever dostumun ya da sadece dostumun kendini ifade etme şekli arasında forumumuzu da göstermiş olması gerçekten çok ama çok sevindirdi beni.
Kendim hakkında belki bie başka sitede bahsetmiş olmama rağmen zaman içerisinde insanın kendisini izah edebileceği kelimelerin değişebileceği ama esas olanın değişmeyeceği düşüncesindeyim.
7 Kasım 1971 Samsun doğumluyum. 1992 yazında Orman Endüstri Mühendisi olarak KTÜ'den mezun oldum ve 93 Mayıs'ında 233. dönem yedek subay olarak ve gönüllü olarak J.Komando olarak askere gittim. Tabi ki bu zamana kadar çizgiromanı sadece yasak, günah ve tehlikeli olarak gören bir anne ve kanepenin altında Teks ve Zagor okuyan bir babanın himayesinde geçirdim. Kaldı ki Carson'un o keçi sakalı ve Teks'in o bitmek bilmeyen lanet olası uzun maceraları hayatımı her zaman zindana çevirmiştir.
Kızım Özgün 10, oğlum Yiğit Alp 1.5 yaşında. Eşim İngilizce öğretmeni ve yaklaşık 12 senedir özel bir ilaç firmasında tanıtım ve satış uzmanı olarak çalışıyorum.
Benim de kitaplarım sobalarda yakıldı ben de gizli gizli kitap aralarında çizgiroman okudum ben de sevgili amcama yalvar yakar bana iki tane kitabını emanet vermesi için yalvardım.

Bırakalım bunları artık evet. Yaşadık ve bitti. Ancak... Çizgiromanı yeniden okutan bir insan olarak -ki bu konuda kendimle gurur değil sadece aracı olarak görüyorum- çizgidiyarı'nın oluşturulmasında ve halen devam eden süreçte çok sancılı dönemler geçirdiğimizi söylemem gerekiyor. Tam olarak kaç kitap taradığımı hatırlamıyorum bunun karşılığını beklediğimden filan değil -öyle olsa herkesi VIP üyelik gibi bir saçmalığa mahkum edebilirdim- sadece ve sadece "Ben okudum, sen de oku." mantııyla yaşadığım içindir. Elimde belki de Gittigidiyor'dan bulamayacağınız 3000'e yakın çizgiroman sizlerle buluşmayı bekliyor.
Fakat, linkler neden rapid, yok neden boyutu büyük diye düşünüldüğü müddetçe bunların çok azı sizlerle buluşacaktır. Yıllık bilmem kaç dolar ya da euro vererek linklerimizin silinmemesini sağlamak amacıyla premium üyelik aldık, ayrıca bu sitenin yaşaması için bilmem ne kadar TL. ödendiğini düşünemeyen çizgiroman dostlarına bu sadece ufak bir sitemdir.
Bu nedenle söylemek istediğim son söz.
KÜSTÜRMEYİN ve KÜSMEYİN.
Bu site imtiyazlı bir grubun değil sadece çizgiromanı gerçekten paylaşmak isteyenlere ait bir sitedir.
Hepinize selamlar ve sevgiler.
 

Colinmccay

Yönetici
27 Haz 2009
7,008
10,819

Bu nedenle söylemek istediğim son söz.
KÜSTÜRMEYİN ve KÜSMEYİN.
Bu site imtiyazlı bir grubun değil sadece çizgiromanı gerçekten paylaşmak isteyenlere ait bir sitedir.
Hepinize selamlar ve sevgiler.

Seni tanımak emeklerinden faydalanabilmek yazdıklarından feyiz alabilmek büyük bir nimet üstad. Umarım bizleri eksik bırakmaz, çıkılan bu yolda neptunn'ün dediği gibi kaptanımız olarak yola devam ederiz dahada kenetlenmişcesine.
 

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,724


Bu site imtiyazlı bir grubun değil sadece çizgiromanı gerçekten paylaşmak isteyenlere ait bir sitedir.


Sevgili bakunin,

Çizgi Diyarı'nın kıymetini bilenlerden biri de benim.Olay sadece çizgi roman kitabı olayı değil.Bilgisayarı açınca hemen Çizgi Diyarı'na koşmanın ne güzel olduğunu anlatmaya kelimeler yetmez.Çizgi romana karşı aynı duyguları paylaşan insanlarla beraber olmanın verdiği mutluluk.Teksas,Tommiks okurken aldığım haz gibi başkalarının da haz aldığını bilmek.Elimdeki kitapları "Ah!Bir tarayabilsem ve yayınlayabilsem" heyecanı.Daha önce belirtmiştim.Eski Türk filmlerini video'da izleyemiyorum.Ama ulusal kanallarda yayınlandığı an zevkle seyrediyorum.Bunun nedeni benimle beraber milyonlarca insanın aynı duygularla filmi izledikleri farkındalığı idi.Çizgi Diyarı olmasa belki de elimizde ki çizgi romanları bile okumayacaktık.

O nedenle Çizgi Diyarı eminim siteye üye olan pek çok kişi için kitap indirmeden daha başka anlamlar ifade ediyor.

Kendim ve herkes adına siteye emeği geçen herkese bir kere daha teşekkür ederim.
 

Mehmet Ali

Süper Üye
1 May 2009
3,351
53,701
TAM 35
Sevgili dostum Bakunin forumumuzun yaşaması için senin ve Sevgili Tsubasa'nın harcadığı olağanüstü emeklerin bilincindeyim.Günlerdir acaba nerededir?Ailevi bir sorunu mu var ? Niye forumda değil diye konu açmayı senin durumunu öğrenmeyi isteyip durdum.Öncelikle HOŞGELDİN SEFA GELDİN.Bir deyiş vardır;iyilik yap denize at,balık bilmezse Halık(Allah cc)bilir derler.Ben yaptığın olağanüstü işin önemini bilen denizdeki balıklardan biriyim.Evet bende o sitenin, paylaşımların sadece kapaklarını görebilen üyelerinden biriydim.Ama geçen mayısta çizgi diyarını görünce içimde sıcak sımcıcak duygular hissettim.Yıllarca senin ve başka kişilerin paylaşımlarını indirmiş zevkle okumuş ama bir teşekkür yazma ihtiyacı bile hissetmemiştim.Ama o site açıkça "tarama yapanları" ayrı bir yere koyup yüceltir diğerlerine ikinci sınıf muamele yaparken aklıma bende elimdekileri tarayayım paylaşayım bende vip olayım düşüncesi zerre kadar gelmedi.Ama o günlerde sen Serkan,Bozan ve diğer dostlar elinizdekileri hiç bir karşılık beklemeden paylaşıyor.Bir teşekkür bile beklemiyordunuz çizgi diyarı "çizgi romanlar herkesin" diyordu.İlk işim gidip bir tarayıcı almak oldu ve o gün bügündür Allah ömür verdikçe taramalarımı sizlerle paylaşacağım.Dostum merak etme forumumuzda kıymet bilir dostların sayısı çok.Verdiğin emeklerin kıymetini kadrini biliyorlar.Sağlıcakla kal.AZİZ DOSTUM
 
Son düzenleme:

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,670
Kasımpaşa
Bakunin için yeniden hoş geldin yazısı

Öncelikle bu yazıda tanışmamamıza karşın sana, sen diye hitap edeceğim.
Umarım hoşgörü ile karşılarsın.
Hiç bir insan bir diğerine toplumsal mevki, rengi, sınıfı, dili, dini ya da buna benzer sebeplerle üstünlük sağlayamaz. İnsanlar arasındaki en önemli belirleyici unsur LİYAKAT'tır.
Liyakat ise zaman içerisinde emekle, çalışma ile kazanılan layık olma durumu, yeterlilik ve bir kimseye iş verilirken güven duyulmasını sağlayan niteliktir. Bu konuda senin hakkını vermek gerekir. Ve bu nedenle KAPTAN sıfatını kazanmışsın. Sonuna kadar hak ediyorsun.
Gelelim özel olana, 63 Samsun, Terme doğumluyum. Evimiz Kilisenin altında Dörtyol'da idi. Subaşı İlkokulunda, sonra Kolejde okudum. Az Çiftlik turu atmadım. Efes'te sosisli yedim, Atakum'da denize girdim. Baruthane yollarında tabanvay yürüdüm. 19 Mayıs'ın önünde manita bekledim. Sonra kardeşim Barış senin gibi 71'li, belki de aynı sıralarda okudunuz, aynı kız için kavga ettiniz. Kardeşim bu nedenle kendimi sana yakın hissediyorum.
Seni tanımadan yakınlık hissetmemin bir diğer sebebi de haksızlığa uğradığını düşünmemdi. Daha önce yazdım. Ben gerçekten bu bilgisayar işinden anlamam, benim için daktilonun yerini almıştı. Önceleri pek zamanım yoktu, şimdi internette gezmeyi öğrendim. Hepimiz gibi çizgi romanları sevdiğim için benzer siteleri araştırırken bir siteye rastladım. Üye oldum. Karşıma özel üyelik diye bir kavram çıktı. Bu arada sitedeki isimlere ve konulara bakarken banned kavramına rastladım. Kendi kendime ulan hep adama kaptan diyorlar, hemde çoğu konunun altında imzası var bir de banned yazmışlar, bu ne haksızlıktır dedim.
Aslında günümüzde bilgi ve bilgiye sahip olmak en önemli kapitalist unsur. Bilgiye sahip olan yönetir ve para kazanır. Buna karşı kurallarla korunmak gerekir. Özel üyelik kavramı sömürmeye yönelik ve kuralları belirli olmayan bir kavramdır. Amaç belirsiz bir vaad ile insanların emek ve birikimlerine sahip olmaktır. Ama zor oyunu bozar. Oyun bozmanın temel kuralı bilgiyi herkesle en basit şeklide paylaşmaktır. Paylaşarak büyümek en sağlam temelli olanıdır.
Gelelim paylaşıma ve emeğe, benim öyle büyük bir arşivim yok bilgisayarımda yüklü bir arşivimde yok, ama burada olmak ve bir şeyler yapmak istiyorum. Çizgidiyarının sorun yaşadığı bir gün sonrası yöneticimize yazdığım bir postada sitenin bu tür sorunlar yaşamaması için parasal yardım yapabileceğimi belirtmiştim, nazik bir teşekkürle şimdilik böyle bir gereksinim duymadıklarını belirtmişti.
Herkes elinden ne geliyorsa onu yapmalı, hiç bir şekilde küsmek yok. Paylaşmak ve çoğalmak gerekiyor.
Sevgili kardeşim, sen bizim kaptanımızsın. Sana küsmek yakışmıyor.
Değerli dostum, Sen benim aynı yollarda gezmişliğimsin, aynı sularda yüzmüşlüğümsün. Seni bu yüzden de çok seviyorum.
Hep bizimle kal.
Sevgi ve saygıyla...


O güzel insanlar o güzel atlara bindiler gittiler
o iyi insanlar,
o güzel atlara bindiler çekip gittiler..
 

Kroker

Süper Üye
27 Nis 2009
1,742
2,226
İnsanoğlunun bencilliğinin doğasından kaynaklandığını düşünüyorum. Çağdaş insan ise doğasında var olan olumsuzluklarla başedebilen, sosyal olmayı, paylaşmayı, birarada yaşamayı becerebilen insan olmalı.
Bu forum benim için çok önemli çünkü çizgiromanları çok seviyorum ve bu kadar fazla sayıda çizgiroman okumamı sağlayacak başka bir seçeneğim yok. Benim olmadığı gibi çizgiroman seven kimsenin de yok başka seçeneği. Yani bu forum şimdiki yapısıyla benzersiz ve tek. Foruma saldırılar olduğunda kontrolümü kaybetmemin nedeni de bu olsa gerek, bir dostuma, bir yakınıma zarar verildiğini hissediyorum, kendi sırça saraylarında keyif çatanların buraya gelip ahkam kesmelerine "deli" oluyorum, hayatında bir tarama yapmayı denemeyenlerin barındırıcı beğenmemelerine "deli" oluyorum, foruma üye olduğu ilk anda, ilk mesajda, istek, öneri sıralayanlara "deli" oluyorum, her konuya tek düze aynı kelimelerle teşekkür ederek bunu da bir lütuf zannedenlere "deli" oluyorum, ama susuyorum. Forumun huzurunu bozmamak adına susuyorum.
Evet dostlar, hepimizin bir karar vermesi gerekiyor; sıradan, üç beş reklamla yaşayan, üyelerini mesaj sayısıyla değerlendiren forumlardaki gibi mi davranacağız? Yoksa buranın bizim için öneminin farkında olarak, verilen emeğe saygılı, mızmızlanmayan, katılımcı (ama içtenlikle), mesajlarında özenli ve dikkatli mi davranacağız?
Bu anketteki profillere baktığımda çoğunluğun ikinci seçeneğe uyduğunu görmek umudumu arttırıyor. Sevgiyle.
 

fenerbahce_100

Süper Üye
26 Mar 2009
1,838
992
Sevgili kaptan ve Çizgi Diyarı kardeşlerim,
Burası benim çocukluk dünyamın kitap değiştirdiğim mahallesi veya sinema önü 47 yaşında doktorasını 16 yıl önce bitirmiş bir akademisyenim onlarca bilimsel makalenin ve kitabın müellifiyim.Burası benim dinlendiğim,keyif aldığım mükemmel bir yer,haftada 34 saat lisans,yüksek lisans ve doktora derslerinin yorgunluğundan kurtulduğum bir dünya.Bir çoğunuzla ortak şeyler paylaşmışım..Mesela Samsun'un hayatımda çok önemli yeri var..19 mayıs lisesini 1980 yılında bitirdim.Çiftlik mahallesinde ve Ellialtılarda kaldım.Atakumda denize girdim Zafer sinemasına ,yıldız sinemasına gittim.Modern pazardan alışveriş yaptım..Kim bilir belki aynı takımlarda top oynadık..Ege bölgesinde yaşıyorum zaman zaman Güzelbahçedeki balık restorantlarında teze balığımı yeyip,rakımı yudumlarken belki karşılaşmışızdır,selamlaşmışızdır.Demem o ki burası çocuk dünyamıza o muhteşem yıllara döndüğümüz en az çocukluğumuz kadar saflık ve temizlik taşıyan bir yer.Yok olmasına izin vermeyelim.Ben bir tayfa olarak elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım.Hepinize 1. yıldönümünü de fırsat bilerek selam ve sevgilerimi yolluyorum.
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,846
137,180
Sevgili Bakunin öncelikle hoşgeldin,seninle bir arada olmak, mutluluk ve güç verici,dostum dediklerinde haklısın,foruma gelirken herkesin düşüncesi paylaşımcı,karşılık beklemeden gönülden bir şeyler vermekdi ve verildiğinede inanıyorum,halada veriliyor.
Bu forumda emeğin ve çizgi roman severlere katkın tartışılmaz,sayende çoğu kitaba ulaşmaya imkanımız oldu ve hepimizin bir arada olmasınıda bu site sayesinde sağlamış oldun bundan dolayı herkes memnun ve mutlu.
Forumdaki arkadaşların biraz daha anlayışlı ve katkıcı olması siteyi ve paylaşımları daha iyi kaliteye götüreceğinede inanıyorum,hepimiz yanında olmaktan gurur duyacağımızı özellikle belirtmek isterim.
Ben bu siteye geldiğimde serkan kardeşim ve bakunin ustanın olmasıyla kalmaya karar verdim,sonuna kadarda yol arkadaşlığına devem ediyorum,etmeyede devam edeceğim.
Hep beraber küskünlük olmadan birlikte,kaptanımız başımızda olmak kaydıyla yola devam...
selamlar,sevgiler
 

@serkan@

Süper Üye
20 May 2009
1,463
10,797
Darkwood
isim...................SERKAN YILDIR
doğum tarihi........7 ekim 1974
doğum yeri..........istanbul
yaşadığım yer.......istanbul/ümraniye

Bu da kendimle ilgili listem :D
 

Kroker

Süper Üye
27 Nis 2009
1,742
2,226
Serkan kardeşim, forumda seni görmeyi özlemiştik, umarım işlerini biran önce yoluna koyarsın ve yine umarım ki olumsuz birşey yoktur. Sevgiler.
 

neptunn

Süper Üye
27 Tem 2009
1,871
4,946
Colin kardeşim madem ki böyle bir başlık açmış, bizede yazmak düşer.Ben kendimi forumun en yaşlılarından sanırken nerdeyse en küçüklerinden biriymişim:). Evet 1970 Kayseri doğumluyum.İki çocuk babasıyım.Büyük oğlum 13 yaşında Orta ikinci sınıf,küçük kızım ise 6 yaşında bu sene büyük mücadeleler neticesi ilk okula yazdırmadık halen Anaokulunda.:)

Sağlık sektöründe çalışmaktayım.Emekliliğime daha çok var.:D.Çizgiromanla tanışmam hemen herkes gibi olduğundan uzun uzadıya yazmayacağım.hepsi bu kadar.

Bütün gönül dostlarına selamlar, hürmetler.
 

mijatovic

Yeni Üye
19 Haz 2009
92
25
iyi ki bu yazıları okumusum isimlerinizden karakter ve yas analızı yapıyordum ama hep yanlıs yapmısım birtek oktay abımın izmirli oldugunu tutturmusum.ortamı boyle cıvıl cıvıl gorunce hepınızı lise talebesı zannedıyor insan. sevgili abilerım ustatlarım ben 1979 adana dogumluyum ama 3 yıldan berı istanbulda yasıyorum ögretmenım merter de oturuyorum hepinizi cok sevıyorum.
 

teko29

Aktif Üye
25 Şub 2010
264
44
Hepinize yürekten merhaba.1968 Ankara doğumluyum.Kütük Gümüşhane,Kelkit.95 doğumlu oğlum,98 doğumlu kızım var.Ankara'da yaşıyorum.2002 ye kadar ailece kasaplıkla,sonra ben sırası ile seslendirme ve organizasyon işiyle ilgilendim.Şu an Kreş-anaokulum var.Ayrıca müzisyenim.(Piyanist şantör).Ankara'daki ç.r dostlarıma seve seve hizmet etmek isterim.Bu siteyi tesadüf eseri buldum.Yine mahzun mahzun VİP uygulaması vardır diye düşünürken olmadığını gördüm.O an dünyalar benim oldu.Bütün arkadaşların samimiyetine yürekten inanıyor,hepinize saygılar sunuyorum.Ha unutmadan profil resmim 1979 Gençlik Parkı içindeki lunapark ta çekilmiş kendi resmimdir.Büyütülmüşü hala evimin duvarındadır...
 

selimakpinar

Kıdemli Üye
9 Mar 2010
123
15
Herkese selamlar.. ismim selim Akpınar.. 1979 istanbul doğumluyum. istanbul ataşehir de ikamet ediyorum. aslen giresun' luyum. yaş ortalamalarını görünce şaşırmadım çünkü yeni nesil gençlerimizin ilgi alanları daha geniş ve teknolojik (pc, psp, cep telefonu, uydu kanalları vs). benim çocukluğum ise trt1 izleyerek ve çizgi roman okuyarak geçti.. hepinize hayatlarınızda başarılar dilerim..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Sinbad

Süper Üye
12 Mar 2009
972
1,164
Hepinize yürekten merhaba.1968 Ankara doğumluyum.Kütük Gümüşhane,Kelkit.95 doğumlu oğlum,98 doğumlu kızım var.Ankara'da yaşıyorum.2002 ye kadar ailece kasaplıkla,sonra ben sırası ile seslendirme ve organizasyon işiyle ilgilendim.Şu an Kreş-anaokulum var.Ayrıca müzisyenim.(Piyanist şantör).Ankara'daki ç.r dostlarıma seve seve hizmet etmek isterim.Bu siteyi tesadüf eseri buldum.Yine mahzun mahzun VİP uygulaması vardır diye düşünürken olmadığını gördüm.O an dünyalar benim oldu.Bütün arkadaşların samimiyetine yürekten inanıyor,hepinize saygılar sunuyorum.Ha unutmadan profil resmim 1979 Gençlik Parkı içindeki lunapark ta çekilmiş kendi resmimdir.Büyütülmüşü hala evimin duvarındadır...

Gerçekten çok hoş bu siteye uygun bir resim olmuş.Keşke biraz daha büyük halini görebilseydik.:)
 

süperego

Süper Üye
20 Haz 2009
1,856
158
Mars
öncelikle herkese en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.1975 Isparta doğumluyum.Isparta Gelendost nüfusuna kayıtlıyım.devlet memuruyum.Antalya'da görev yapıyorum.evliyim, bir ve biricik bir kızım var.çizgiroman okumaya sanırım ilkokul 1.sınıfta okumayı söktükten sonra başladım.ondan öncede hayran hayran resimlerine bakardım.aklımda kalan ilk gördüğüm kitap Zembla idi.resimde ay ışığında sarmaşıkla sallanıyordu.abilerim sayesinde bu mükemmel dünya ile erken tanıştım diyebilirim.nette araştırırken birkaç site buldum.ama aradığım sıcaklığı bulamadım.sitemize ilk girdiğim zamanlar en yaşlıyı kendim sanıyordum.abileriminde olduğunu görmek beni çok mutlu etti.şimdilik bu kadar.herkese sevgi ve saygılar.
 
Son düzenleme:

doruk

Onursal Üye
19 Mar 2010
355
4,851
Ümraniye
Selamlar,

Ali Özcan ,

1972 doğumluyum İstanbul,Ümraniyede yaşıyorum.

Dekorasyonla uğraşıyorum,Mimarlık fakültesi mezunuyum.Koyu kıvamda Fenerbahçeliyim.

Küçük yaşta Kızılmaske ile başladım,‘Barbar’ ile tanışmam filmin koptuğu andır.

15 gün olmadı daha forumla tanışalı.

İlk gözlemlerim,(şahsen henüz kimseyi tanımasamda)ÇR gönüllüsü her yaştan güzel insanlar,

Yüzlerce kıymetli kitap...

Karşılık beklemeden kütüphanelerini paylaşan tüm arkadaşlara ve tüm zamanlarını bu işe ayıran yöneticilere teşekkür ve sevgilerimi iletmek borcumdur..
 
Son düzenleme:

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,188
Değerli gönül dostları; hepinizi saygıyla,sevgiyle selamlarım.
Geçen sene Ağustos ayı içerisinde internette dolaşırken bu güzide site karşıma çıktı. Tabbii ki siteyi ve içeriğini görünce o eski, güzel ve asla şikayet etmediğim çizgi roman hastalığım da nüks etti. İsteğim üzerine yirmi yaşındaki ortanca oğlum tarafından siteye üye kaydım yapıldı. Üye kaydımda verilen bilgiler hakkında dahi bugün itabarıyla bilgim yoktur.
Değerli süpermod "bozan" kardeşimin bugün itibarıyla, önce biraz da yanlış anladığım mesajından sonra bu bölüme şahsım hakkında biraz olsun bilgi vermemin doğru ve hatta gerekli olacağı kanaati oluşunca da klavyenin başına geçtim.
İzmir doğumluyum, halen Konya'da ikamet ediyor ve öğretim üyesi olarak görevimi ifa ediyorum. Ellibir yaşındayım. Vatan, millet ve ay yıldızlı bayrağımızın tutkunuyum. Yazmama bile gerek yok ama gençlik yıllarında tutulduğum bir çizgi roman hastasıyım. Hayatta çok fazla olmayan hobilerim ; deniz, balık avı, çizgi roman, bizim dönemlerin müzik parçaları ve kötü reklam olmazsa sigara ve çay... İşte hepsi bu... Bunlardan da maalesef bir kısmını şartlar gereği yerine getiremeyince bu sitenin benim için önemi daha da artıyor. Son zamanlarda mesleki ve ailevi sorumluluklarım dışında kalan zamanımın büyük bir kısmını bu forumda geçirir oldum. Bu kapsamda emek veren tüm kardeşlerime (bir sakıncası yoksa) tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. Sözlerime çok sevdiğim aşağıdaki şiirle son veriyor, saygılarımı sunuyorum;

SAKARYA TÜRKÜSÜ

İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya:
Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya.

Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak;
Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak.

Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir:
Oluklar çift, birinden nur akar, birinden kir.

Akışta demetlenmiş, büyük, küçük, kainat:
Şu çıkan buluta bak, bu inen suya inat!

Fakat Sakarya başka, yokuş mu çıkıyor ne?
Kurşundan bir yük binmiş, köpükten gövdesine:

Çatlıyor, yırtınıyor yokuşu sökmek için.
Hey Sakarya, kim demiş suya vurulmaz perçin?

Rabb'im isterse, sular büklüm büklüm burulur.
Sırtına Sakarya'nın, Türk tarihi vurulur.

Eyvah, eyvah, Sakarya'm, sana mı düştü bu yük?
Bu dâvâ hor, bu dâvâ öksüz, bu dâvâ büyük!..

Ne ağır imtihandır, başındaki Sakarya!
Binbir başlı kartalı nasıl taşır kanarya?

İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal;
Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal,

Yalnız acı bir lokma, zehirle pişmiş aştan:
Ve ayrılık, anneden, vatandan, arkadaştan!

Şimdi dövün Sakarya, dövünmek vakti bu ân;
Kehkeşanlara kaçmış eski güneşleri an!

Hani Yunus Emre ki, kıyında geziyordu?
Hani ardına çil çil kubbeler serpen ordu?

Nerede kardeşlerin, cömert Nil, yeşil Tuna?
Giden şanlı akıncı, ne gün döner yurduna?

Mermerlerin nabzında hâlâ çarpar mı tekbir?
Bulur mu deli rüzgâr o sedayı: Allah bir!

Bütün bunlar sendedir, bu girift bilmeceler;
Sakarya, kandillere katran döktü geceler.

Vicdan azabına eş kayna kayna Sakarya.
Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!

İnsan üç beş damla kan, ırmak üç beş damla su:
Bir hayata çattık ki, hayata kurmuş pusu.

Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek:
Siz, hayat süren leşler, sizi kim diriltecek?

Kafdağını assalar, belki çeker de bir kıl!
Bu ifritten sualin, kılını çekmez akıl!

Sakarya, saf çocuğu, mâsum Anadolu'nun,
Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun!

Sen ve ben, gözyaşıyle ıslanmış hamurdanız;
Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız!

Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader;
Aldırma, böyle gelmiş, bu dünya böyle gider!

Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz:
Sen kıvrıl, ben gideyim, Son Peygamber kılavuz!

Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya:
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!


Necip Fazıl Kısakürek
 
Son düzenleme:

algir

Onursal Üye
10 Ara 2009
926
839
1967 İskenderun (Hatay) doğumluyum.Ortaokul mezunuyum.Evli iki çocuk sahibiyim.Askerliğimi İstanbul harp akedemilerinde ulaştırma er olarak yaptım.Fenerbahçeliyim.Müzik ve kitap hobilerim.Müzik hobim,kasetçi dükkanı açmama yol açtı.Hala bu işi yapıyorum.Fakat teknolojiye yenildi kasetçilik.Herkes internetten falan indiriyor müziklerini.Çizgi roman çocukluğumdan bu yana vazgeçemediğim bir tutku.Ama maalesef çevre yadırgıyor.uzun bir süre yeni çizgi roman bulup okuyamamıştım (hep elimdeki eskileri tekrar tekrar okuyordum).Maalesef iskenderun'da satın alabileceğim bir bayii yok.İnternetten araştırırken karşıma bir kaç paylaşım sitesi çıktı.bir kaç siteye üye oldum.Ama hiç birisi çizgi diyarı gibi değil.Sizden illada bir şeyler istiyorlar Vip üyeliği falan.Elimdeki çizgiromanların hepsi zaten sitede mevcut.Bu yüzden paylaşabileceğim bir şey yok.Sitemizden allah razı olsun, illa böyle bir talepleri yok.Kısacası iyik varsın Çizgi diyarı.Saygılar,sevgiler.
 

tafamus

Süper Üye
11 Şub 2010
1,867
13,467
selam 28 ocak 1974 bursa doğumluyum ve halende aynı ikamette oturuyorum evliyim ve bir kızım var meslek lisesi torna tesviye bölümü mezunuyum hobilerim konsol vepc oyunları çizgiroman film meraklısıyımdır sağlık nedenleriylede çalışmıyorum teşekkürler
 
Son düzenleme:

radavada

banned
2 Ağu 2010
38
13
adım [gizli] yaşım biraz küçük 18yaşında bile değilim inşallah küçüğüm diye atmazsınız,çünkü çizgi romanı hepinizden çok severim....
 

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,370
Adım: Mustafa Murat
Meslek: Bilgisayar Mühendisi
Memleket: Ankara
Doğum Tarihim: 13/06/1977

Peder beyin ayakçısı olarak (gazetecilere git gel yaparak) çizgi romana ilk önce ayaklarım sonra ellerim sonrada gözlerim ısınmıştı. Birden bire gelen bir kalp kriziyle peder beyi kaybettik ve aklımda kalan son görüntüsü elinde çizgiromanı ile gözlerini yummuştu. Çok uzun bir süre uzak durdum çizgi romandan.. Taki siteyi keşfedene kadar. Şimdi işyerimde mesaiyi ÇD ile açıyor ÇD ile kapatıyorum.
 

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,327
istanbul
1981 istanbul-bakırköy doğumluyum... grafikerim... zamanımın çoğunu çalışıarak diğer kalan az kısmını eşim, filmler, kitaplar ve çizgi romanlarla geçiriyorum... :)
 

BlackBishop

Çeviri & Balonlama
16 Eki 2010
1,529
14,058
Denizli - İstanbul
Adım Erkan... 1975 Almanya / Frankfurt doğumluyum.
İst. Üni. Bilgisayar Programcılığı ardından da Uzay Bilimleri mezunuyum.
Yarı Denizli, Yarı İstanbul'luyum. Şu sıralar çalışmıyorum, Denizli'nin Sarayköy ilçesinde çiftlik hayatı yaşıyorum. İstanbul'da genelde Bakırköy civarında takılırım.
 

stoktan

Guest
27 Nis 2010
613
970
Acıbadem - İstanbul
Colinmccay'in davetini alınca, bu başlıkla ilk kez karşılaşmış oldum. (Daha görmediğim neler var diye merak ediyorum.)

Yaklaşık bir saattir, sekiz sayfayı bulan kimi uzun, kimi kısa, kimi yalın, kimi duygusal ama hepsi içten mesajları okuyorum. Bir kulağım da televizyonda, Japonya'daki 8.9'luk felakette. Karmaşık duygular içindeyim.

1958'de Anadolu'nun hiç görme şansı bulamadığım bir doğu kentinde doğmuşum. Üç yaşımdan sonra ise üniversite tahsili hariç, Ankara'nın ötesine geçmemecesine batıda yaşadım (maalesef).
Lise, İzmir Karataş,
Üniversite, K.T.Ü. Mimarlık.
Bütün iş hayatım ise İstanbul'da geçti. Kısa sürede mesleğimin bilgisayarla uygulanması üzerine çalışmaya başladım. Memleketteki ilk bilgisayarlı mimari çizim uygulamacılarından (belki de ilki) biriyim. Daha sonra (kabak tadı verene kadar) bir mimarlık şirketinin bilgi-işlem ve CAD yönetimini sürdürdüm. İki yıldır emekliyim ve ne halt edeceğimi henüz bilmiyorum. Yirmibeş yıllık çalışma hayatından sonra boş oturmanın ve canının çektiğini yapabiliyor olmanın keyfini sürüyorum. Geçende sevgili Büyük beyaz'a da dediğim gibi, hayatımın geri kalanını Ege sahillerinde geçirmeyi düşünüyorum. :)
 
Son düzenleme:

f.erince

Süper Üye
6 Eki 2009
521
2,681
1973 İskenderun doğumluyum. Adımı zaten nick olarak kullanıyorum, Feyzullah Erince. Babamın emekçi bir insan olması ve nerede iş bulursa oraya evini de taşıması nedeniyle bir çok yer dolaştık. Kardeşlerimin her birinin doğum yerleri farklıdır mesela.
İlkokula Gaziantep Sakçagözü kasabasında başladım. Yalnızca bir yarıyıl orada okuduktan sonra babamın Aslantaş barajında iş bulması nedeniyle Osmaniye'ye taşındık. Orada uzun zaman yaşamak kısmet oldu. İlk ve ortaokulu orada tamamladım. Maalesef ailemin maddi imkanları çok yetersiz olduğu için kendi kitaplarım olamadı o yıllarda.
Osmaniye'de bir büyük park vardı o zamanlar. Parkın duvarlarına dizdikleri çizgiromanları küçük paralar karşılığı okutan çr okutucuları vardı, hiç unutmam. Elime geçen her parayla oraya koşardım.Hey gidi günler...
Ortaokulu okuduğum üç yıl boyunca Osmaniye Halk Kütüphanesi'ndeki tüm kitapları okumuş olmakla övünürüm. Okul çıkışı mutlaka gider, kütüphane kapanana kadar oturur, bedava kitap okumanın keyfini sürerdim. Hatta görevli hanım bir süre sonra eve götürmeme bile izin vermeye başlamıştı.
Nereden de hatırladım şimdi bunları, neden anlattım bilmiyorum.
Neyse, ortaokulu bitirdiğim yıl girdiğim DPY sınavını kazanarak okumaya devam etme hakkını elde ettim. Bu gerçekleşmese öğretmenlerimin tüm ısrarlarına rağmen babam beni okutamayacaktı. Lisenin ilk yılını Bitlis Erkek Öğretmen Lisesi'nde okudum. Çok zor bir yerdi benim için. İlk yıldaki başarım üzerine başka bir öğretmen lisesine gidebilme hakkı kazandım ve kalan lise yıllarımı Haruniye (Düziçi) Anadolu Öğretmen Lisesi'nde tamamladım.
Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümünü bitirerek öğretmenlik yapmaya başladım. Güzel yurdumun bir çok güzel yerinde öğretmenlik yaptım. Şu anda Mersin'de görev yapıyorum.
En büyük zevklerim elbette çizgi roman okumak (kalan edebi türleri de çok okurum elbette), çizmek, sinema ve tiyatro izlemek, her türde(arabesk hariç) müzik dinlemektir.
Saygılar sunarım dostlar.
 

Noyyyan

Aktif Üye
12 Kas 2010
109
35
adım Noyan , 98-Adana.Öğrenciyim :D en çok uğraştığım şey çizmek.Mükemmel dercede çizgiroman-karikatür-roman okurum.Bu kadar :)
 

stoktan

Guest
27 Nis 2010
613
970
Acıbadem - İstanbul
Osmaniye'de bir büyük park vardı o zamanlar. Parkın duvarlarına dizdikleri çizgiromanları küçük paralar karşılığı okutan çr okutucuları vardı, hiç unutmam. Elime geçen her parayla oraya koşardım.Hey gidi günler...

Ödemiş'te büyük merkez parkın köşesinde elarabası tezgâhta ÇR hem satan, hem okutan bir "Amerikalı"mız vardı. Şaraptan kızarmış yüzünü, sigaradan çatallanmış sesini, ve işini severek yaptığını hatırladığım o yaşlı adamı nasıl unuturum ki?
Aynı senin unutmadığın gibi. :)

* Anadolu'da her park köşesinde bir ÇR kiralayıcısı olmalı. :)
 
Son düzenleme:
11 Nis 2010
594
585
1968 Dogumlu
(64)Uşak'lıyım.
Adım ,Naci
Lise Mezunuyum.
Deri fabrikalarında yöneticilik ve Muhasebecilik yaptım.
Kırgızistan-Özbekistan ve Moskova'da çalıştım.
 
Son düzenleme:

sergen07

Süper Üye
20 Kas 2010
479
272
Antalya
1993 Antalya doğumluyum öğrenciyim ygs ve lys çalışıyorum ayrıca basketçiyim (kendi çapımda) müzik dinlemeyi severim iddaa oynamayı severim ayrıca sayenizde de çizgi roman okumayı sevdim teşekkürler :)
 

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,069
Sarıyer
1960 İstanbul - Sariyer/Büyükdere doğumluyum. Halen aynı ilçenin başka bir mahallesinde oturuyorum. Doktor'um, Bağcılar Eğitim Araştırma'da anestezi uzmanı olarak çalışıyorum.
Çizgi romanla 1960 lı yılların işk yarısında daha okumayı öğrenmeden rahmetli babamın her hafta eve getirdiği Kaan ve Karaoğlan'ları ezberleyene kadar her bulduğuma okutarak tanıştım. Sonra eve 1001 roman ve Ceylan dergisi gelmeye başladı ama bu arada ben okumayı kıvırmıştım. 1970 li yıllarla beraber biriktirdiğim harçlıklarla artık ben de çizgi roman almaya başlamıştım. 125 kuruşluk Zagor'ları, daha sonraları ise ilk seri Savaş'ları biriktirdim. Arada sinemalarda satılan okunmuş ÇR lardan da alıyordum, bunları mahalledeki diğer arkadaşlarla değiş tokuşta kullanıyordum. 1977 den itibaren Türkiye'nin yoğun gündemi nedeniyle bir müddet çizgi romanlardan uzak kaldım. 80 li yıllarda Conan ile tanıştım ve bayağı da topladım. 1985 te Van'a mecburi hizmete gitmek üzere evden ayrıldım, üzerine 4 sene Edirne'de çalıştım, 7 sene sonra eve döndüğümde gözüm gibi baktığım Zagor'larım, Savaş'larım, arada merak sarıp külliyetli miktarda biriktirdiğim Tex ve Conan'larım kuzenlerim, kardeşimin arkadaşları ve komşu çocukları tarafından talan edilmişti. Arada evlendim, şu anda 20 yaşında olan kızım doğdu, hayat gailesine atılınca çizgi romanlarda aklımdan çıktı. Bundan 6-7 sene evvel ideefix te LaL yeni seri Zagor ve Karaoğlan'lar ile karşılaştım. İkisini de toplamaya başlayarak, çizgi romana geri döndüm.

Bir gün internetde 1001 roman ararken çizgidiyarını buldum, o zamandan beri buradayım.

Sevgi & Saygı
 

ccahitkar

Onursal Üye
30 Eki 2010
4,805
2,618
metu
Memleketim nere

Ben 1964 Doğumluyum,Babamın annemin memleketi Sivas Divriği ,Ben babamım görevinden dolayı Mardinde doğmuşum,1966 dan beri Niğde de ikamet ediyoruz.5 sene Ankarada Odtü de okudum.Askerliğimi Astm olarak Artvin Givitdüzünde yaptım.Çizgi roman :):)sevgisine gelince 70 li yıllarda okuduğum kaptan swing okadar ilgimi çektiki
halen çizgi roman görünce herşeyi bırakırım.Hemen hemen Güzel Türkiyemin bütün illerini gördüm.Muhteşem bir ülke burası.Yabancıların gözü olması kadar normal bir şey yok.Bektaşinin dediği gibi herkes kendinde olmayanı ister.
 
Son düzenleme:
Üst