Is That All There Is - 2011 ( ENG )

lenard

Onursal Üye
29 Haz 2009
378
2,117



A career-spanning collection from the heir to Hergé.
By appropriating and subverting Tintin creator Hergé’s classic “clear line” style, Joost Swarte revitalized European alternative comics in the 1970s with a series of satirical, musically elegant, supremely beautifully drawn short stories — often featuring his innocent, magnificently-quiffed Jopo de Pojo, or his orotund scientist character, Anton Makassar.
Under Swarte’s own exacting supervision, Is That All There Is? will collect virtually all of his alternative comics work from 1972 to date, including the RAW magazine stories that brought him fame among American comics aficionados in the 1980s. Especially great pains will be taken to match Swarte’s superb coloring, which includes stories executed in watercolor, comics printed in retro duotones, fiendishly clever use of Zip-a-Tone screens, and much more. (There’s even a story about how to color comics art using those screens, with Makassar as the teacher.)
Other noteworthy stories include Swarte’s take on an episode from Hergé’s early days, a Fats Domino story, a tribute to the legendary “Upside-Downs” strip, and a story titled simply “Modern Art.” 120 pages of full-color comics

Is That All There Is HC (2011)
English | CBR | 142 pages | 309 mb

 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
97
165
denizci
Çok güzel dostum, demek Herge nin izinden, tam Tenten ve hatta az biraz da Fatoş/Basri havasında çizgiler, ilk görüntü itibarıyla; çok beğendim ben, ellerine sağlık dostum :)
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
97
165
denizci
Şimdi detaylı baktım dostum, Tenten :d öyle ki Çinlisinden otomobillerine, uçağından senaryosuna kadar; aynı diyebilirim, yer yer (+18) ki kısa hikâyelerden oluşuyor, tam çalışılacak bir çizgi roman, Tenten severlerin asla es geçmeyeceği bir eser, sağol :)

ct1vqvuxkj2whc9wg.jpg
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,342

Bu değerli paylaşımınız nasıl gözümden kaçmış hayret. Bu tür çalışmalar en çok aradığım türlerdendir. Teşekkürler sayın "lenard".

Tanıtım yazısında "Hergé"nin klasik "temiz çizgi" tarzını benimseyen ve 1970'lerde Avrupa'nın "alternatif comics" anlayışını tekrar dirilten "Joost Swarte"ın suluboyayı kullanış tarzı, retro tarzdaki iki renk tonlu müthiş renklendirmelerinin yanı sıra bir de "Zip-a-Tone" denen tekniği şeytani bir biçimde kullanışından bahsedilmiş. "Zip-a-Tone" eski comicslerde sıkça kullanılan "screentone" da denen bir tonlama tekniği. Letraset de denen şeffaf selofanlar üzerinde hazır satılan elek tarzında çeşitli desenlerden oluşur (ben de kırtasiyecilerden satın alıp kullanmıştım bu "letraset"lerden, harfler rakamlar da olurdu. Bu arada, Letraset bir ticari marka ismi.) bunlar kağıdın üzerine yatırılıp sert bir cisimle ovalanınca desenler kağıda aktarılırdı (çıkartma kağıdı gibi). Bilgisayar çağında tabii bunlara gereksinim büyük ölçüde ortadan kalktı. Ama halâ kullanan ressamlar var. Aşağıdaki videoda bir manga ressamının "screentone" (ya da zip-a-tone) tekniğini kullanışı anlatılmış.



"zip-a-tone" örnekleri
IMG_3649_horz_vert_vert_vert.jpg

 
Son düzenleme:
Üst