Hellboy: Mexico (2010) - [Tek Sayı]

CZN

Çeviri & Balonlama
17 Mar 2021
205
3,207

F5WhDMa680zBjLToHaGMQ0BiTqagWeHLTOQ5zfSuKdGFEPiJ_y5TRskP1YpZVLEyNmgFhuXYLp7cJ2bfxKzS95a52VTGOS8Vq4cBOM1b-uEm6egQhIHKj58BYnI0uVExx4X6nzyiYw=s1600


Corben'in çizimleriyle birlikte eğlenceli bir Meksika hikayesini sunuyoruz bu sefer sizlere.

Link:
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,038
6,067
Hellboy öykülerinde , pek çok Hellboy okuru gibi benim de ilk seçimim Mignola çizimleridir. Gerçek ve gerçeküstü karakterlerin genelde mavi ya da kirli kahve renkli dünyadaki göz kamaştırıcı estetik görüntüleri , şimdilerde zevkle izlediğim '' superhero '' çizgi roman serilerinin başında geliyor. Farklı mitolojik ve folklorik kaynaklara dayanan öykülerin çok seveni de var sevmeyeni de. Ancak, çizgi roman okurlarının Hellboy seven kitlesi için sanırım ilk tercih ettikleri sanatçı Mignola'dır. Tıpkı, Zagor için Ferri , Martin Mystere için Alessandrini ve daha pek çok alışageldiğimiz ilk sanatçı tercihleri örneklerinde olduğu gibi . Daha sonra aynı evren için Mignola dışındaki sanatçıları düşündüğümde Guy Davis'in pastel renklendirmeli çizimleri farklı bir Hellboy dünyası sunsa da , Jason Shawn Alexander çizimlerini yine de Mignola'ya yakın bulurum, Mignola varken Alexander çizimleri pek tercihim değildir. Ama, Paul Griest'in Hellboy çizimlerine hala bir türlü alışamadığımı söylemeliyim. Tıpkı, alışamadığım Tex ya da Martin Mystere çizimleri yapan sanatçılar olduğu gibi !!

Richard Corben'i tüm Hellboy sanatçılarından ayıracağım bir özelliği var. Daha önce de bir mesajımda belirttiğim gibi , Corben'in kendine özgü renklendirmesiyle okurlarına sunduğu çizim dünyası , nedense bende, çizilen nesnelerin 3 boyutlu olduğunu hissini uyandırır. ( Bir çok çalışmalarının yanında Den serisini unutmak mümkün mü ? ). Dikkat edilecek olursa Corben, ele aldığı karakterlerde bile ( örneğin ten renginde olduğu gibi ) sınır çizgilerinden itibaren giderek farklılaşan canlı renk tonlarıyla , bir bakıma sanatçının imza gibi karakteristik özelliğini ortaya koyar.

Tüm bu özellikler itibariyle, Hellboy öykülerini severim , ama Corben'li bir maceranın, Sn. @CZN tarafından diyarımızda paylaşılmasına çok sevindim.

Teşekkürler @CZN
 
Üst