Hannibal Meriadec ve Odin'in Gözyaşları - Türkçe

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,022
denize sıfır
Arkadaşlar biraz mola verin, Çay kahve için, balkona çıkın temiz hava alın.:) Birbirinizi kıracak ifadelerden kaçının lütfen. Odenat dostumuz eleştirilerden alması gerekeni alacak kabiliyette. Elbette daha iyiyi yapmayı kendisi de ister. Ben yaptıklarını keyifle okuyorum, her yaptığı bir öncekinden iyi oluyor. Burada olma sebebimiz keyif almak sadece. Bunu engellemeyelim.:)
 

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,069
Sarıyer
"Çizgi roman olsun da istese çamurdan olsun" cular ile "Çizgi roman olacaksa en iyisi olmalı" cılar, forumun ilk günlerinden beri varlıklarını gerek üyeler gerekse yönetim kademeleri arasında sürdürüyorlar. Geçmişte de benzer tartışmalar yaşandı gelecekte de yaşanacak. Ortaya çıkartılan bir çalışmayı beğenen olduğu gibi, beğenmeyenin de olması son derece doğal, üslup sertleşmedikçe tabii ki.

Comedian forumun çeviri balonlamalardan sorumlu yöneticilerinden biri ve bu işi en iyi bilenlerden biridir, uyarı ve yardımları ile forumun bu günkü balonlamacılarının bazılarının yetişmesine katkıda bulunmuştur, ilerde de bulunacaktır. Bu nedenle onun yazdıkları eleştiri olarak değil, ders olarak görülmelidir.

Şurada iki insanın parmakları kadar üretim yapan var, onları da küstürürsek, yeni ne bulup okuyacağız merak ediyorum. Belki de hata bizlerde oldu, 2 TB arşiv olunca yeni eserlere ihtiyaç kalmadı, var olanlar bile bir ömür süresince okunamayacak kadar çok ne de olsa...
 
Son düzenleme:

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,124
Aynı yapıcı eleştiriler bana da yapıldı ve ben haklı buldum ve ders aldım.

Sayın Odenat; eleştirilerde kızacak bir şey yok. Bir yönetici olarak yaptığım bir kaç balonlamaya aynı yapıcı eleştiriler yapıldı ve ben haklı buldum ve ders aldım ama sürdüremedim, çünkü değişik alanlarda paylaşımlar yaptığımdan zamanım yetmiyor. Bu konuda artık ortak çalışma yapmayı yeğliyorum.
Sadede gelirsek sizinle de çalışabileceğimi düşünüyorum. Yazı fontundaki eleştirileri dikkate alarak ve yazı sığmayan balonları boş bırakarak bana gönderin bende renk, kontras ve diğer düzenlemeleri yaparak tekrar size göndereyim. Böylece hız sorunu ortadan kalkmış olur. Yine aynı sayıda çizgiromanı sevgili Diyarımıza kazandırmış olursunuz.

Altta iki ayrı boyutta düzenlediğim resimleri beğendiyseniz tabi...


0x8n.jpg



em74.jpg
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,666
Kasımpaşa
Sayın Savok'tan gelen "bir istek bir ricadan daha öte" olan mesajın gereği olarak:

Özür diliyoum sayın odenat.İçtenlikle.Kabul görmesi dileğiyle.Huzursuzluktan dolayı diğer arkadaşlarımdan da.

"Hiç dikkatinizi acaba çekiyormu bunu söyleyenler genelde de forumda forumlarda alıp çarpıp karıştıran ama foruma hiç bir katkısı olmayan kişiler. Bence değersizlerdir. Hükümsüzlerdir."

Pek içtenlikle olmasada senden de özür diliyorum Sayın Gandor08.

İkinci kısma pek katılmasam da erdemli davranışınız için teşekkür ederim. Sevgili Nadir'in benden öneki mesajını bir kez daha tekrarlamak isterim. Burası keyifli vakit geçirmek istediğimiz, eğlendiğimiz bir buluşma alanı.. Daha iyi olması için hep beraber çaba gösteriyoruz.. Hepinize sevgiler..
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,628
hiçbiryerde :)
İki bölümü de bir solukta okudum.
Korsan hikayelerini, büyücüleri, yol hikayelerini hep sevmişimdir.
Kralların "yasal" savaşlarına karşı
korsanların "korsanlıkları"nı sevdim...
Buradaysa hepsi, hatta "yürüyen ölüler" bile var...
Teknik olarak bir şey diyemem ama harika bir
öykü daha okumamıza olanak sağladığınız için
teşekkür ederim, elinize sağlık sevgili Odenat...
 

odenat

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
4 Eki 2012
1,278
16,839
Birçok arkadaşımız özel mesajlarla da destek belirtmişler. Kimseyi kırmak istemem, belirttiğiniz gibi amacımız eğlenmek, keyif almak olmalı. Ben bu konuda ders aldım, bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Elimden geldiğince çaba göstereceğim daha iyi yapmaya.

Destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
98
165
denizci
Birçok arkadaşımız özel mesajlarla da destek belirtmişler. Kimseyi kırmak istemem, belirttiğiniz gibi amacımız eğlenmek, keyif almak olmalı. Ben bu konuda ders aldım, bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Elimden geldiğince çaba göstereceğim daha iyi yapmaya.

Destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Benim düşünceme göre: çeviri açısından daha iyisini yapabileceğini sanmıyorum; çünkü zaten iyi üstadım, sadece balonlama var ki; yine benim düşünceme göre; onu da max. 2 ay gibi sen çözersin, sonrası da hiç bir eksiğin kalmaz, emin ol üstadım ;)

Çalışmaları ben de dört gözle bekliyorum :Z, kolay gelsin :d
 

Konkon

banned
12 Haz 2013
11
6
Bence, "Tırtıklı I" kullanılması hata değil, tercihtir. Kimisi sevmeyebilir "Tırtıklı İ" yi, kimisi ise hoşlanabilir. Ben şahsen, "Tırtıklı I" kullanılmasını seviyorum. Kimiyse de sevmeyebilir ama bunun hata veya eksiklik olarak nitelenmesi doğru değil... Bence, bildiğin yolda devam et Odenat...
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
36,768
İstanbul
Üçüncü kitap eklenmiştir. Keyifli okumalar.

İşte bu kadar. Balonlama da gayet başarılı bir hâle geldi bile. Ancak hızlıca göz gezdirebildim. Okuyabilmek için zamanım yok. Fakat akşam güzel bir şölen beni bekliyor olacak. Bu akşama ait okuma listemin 1 numarası belli oldu. :)

Sevgili odenat, aslında tüm sayıları tek bir konu altında toplaman güzel fikir. Topluca ulaşabilmek adına çok iyi oluyor. Öte yandan forumdaki paylaşımları "Son Konular" başlığı ile takip eden arkadaşlar var. Konu eski olduğu için yeni sayıları "Son Konular" listesinde gözükmeyecektir. Gerçi çalışmalarını takip edenler yöntemine alışmışlardır ama ben yine de bir öneride bulunayım: Her sayıyı yeni bir konu olarak aç ve eski sayılara ait linkleri de her seferinde yeni sayının altında ver. Yine de sen değerlendir; hangi yöntem aklına yatıyorsa öyle devam edersin.

Teşekkürler.
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
98
165
denizci
Çeviri süratini ve hatta balonlama dahil; çalışmalarının süper hızını dumur vaziyette :Z, ama taktirle takip ediyorum :D, balonlama işini çok hızlı çözeceğini tahmin etmiştim, birkaç ay sonra bomba olur, ellerine sağlık :)

Not:
Bizim naçizane bir çalışmamız:71:bugün balonlama dahil bitti :cool:, ama akşam nasıl yayınlayacağım :(; utanmaya başladım resmen kaplumbağa hızımdan artık:'(
 

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,069
Sarıyer
Çizimler yumuşak ve tipler karikatürize edilmiş olsa da sürükleyici, gizemli ve doğa üstü öğeler ile bezenmiş konusu ile kesinlikle okunmayı hak eden bir çalışma, teşekkür ederim.
 

akrep069

Süper Üye
14 Ara 2009
524
646
[sıze="5"][font="gosmıcksans"]keyfini bozmak istemem ama fazla kibirlisin.ben bunu yapıyorum,bu kadar elimden geliyor demiyorsunuz siz.ben bilmiyorum diyosunuz öğretirim diyor benim elimden gelen bu diyosunuz sonra siz.e şimdi gel de cevap yazma.ya öğretirim diyor.sen mükemmele ulaşmayı istemiyor musun?ayrıca, " çeviri bitene kadar bununla idare edin :d " cümlesindeki tepeden bakma,kibir,küçümseme gibi duygular hemen belli oluyor.lütfen biraz daha üslubuna dikkat et.

Hadis-i kudis buyuruyor ki; "azamet ve kibriyâ bana mahsustur."
[/font][/sıze]

gereksız uzatmalara gerek hadis lerile bunu ırdelemek gerekmıyor
arkadaşımız kendı düşüncesini belirtmiş bizim için önemli olan çizgi roman dostlugu arkadaşımız bunu bize yapıyor eer sizinde böyle bir yeteneğinşz var ise si,zde odenat kadar yapın sizede alkış tutalım sizede odenata verdiğimiz ilgiYİ GÖSTERELİM
teşekkurler odenat
iyi akşamlar
 

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,000
11,947
Serinin ilk kitabı çizgiromanın sınırlarını hayli aşan bir kurguya sahip. Sinematografik anlamda şu ana kadar okuduğum en başarılı yapıt olduğunu açık yüreklilikle söyleyebilirim. Dilimize kazandırıldığı için de çok mutluyum.

Teşekkürler Odenat.

4. kitabın yayınlanmasını da çevirisini okumayı da dört gözle bekliyorum..
 

akrep069

Süper Üye
14 Ara 2009
524
646
1 bölümde hatalı sayfalar var düzeltirmisin

arkadaşımız şu an forumda değil bazı sorunları var ama sizin böyle meaj yazma hakkınız yok!!!!!!!!!!!!!
DÜZELTİRMİSİN SANKİ BU KOMUTAN EDASI İLE


NEDEN
?????

DÜZELTİRMİSNİZ DEĞİL ACABA?
FORUMDA 4 SENELİK ÜYESİNİZ
 

odenat

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
4 Eki 2012
1,278
16,839
Çok sevdiğimiz Hannibal Meriadec 4. kitabıyla yakında burada olacak :)

ctl6m87l7l1ql8y6w.jpg
 

drgavsever

Kıdemli Üye
25 Haz 2010
216
725
Yaşasınnn! Her şey gönlünüzce olsun! Prometheus diye bir frankofon internette gözüme ilişti.Çizimler harika umarım sizinde dikkatinizi çeker.Sevgilerimle...
 

necropol

Onursal Üye
11 Eyl 2011
513
2,479
Bu güzel süpriz için teşekkür ederim çok sevindim macera devam edecek heyecanla bekliyorum şimdiden emeğinize sağlık.
 

Adem

Çeviri & Balonlama
24 Kas 2011
285
2,100
İstanbul
Yani serinin devamını siz yazarsanız biz de okuruz. Hem yazar Jean-Luc Istin'i de zahmetten kurtarmış oluruz. :)
Kısacası devamı yazılıp çizilmedi henüz.
Sabırlı olmak lazım serinin 3. ve 4. sayıları arasında 3 sene var. Daha 5. sayı için süre var yani :)
 

odenat

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
4 Eki 2012
1,278
16,839
Odin'in Gözyaşları'nın yeni kitabı 2016 sonunda çıkacak. Kitap çıkınca mümkün olan en kısa sürede ekleyeceğim.

Hannibal Meriadec'in diğer serisini ise (Ejderkanı) yakında çevirmeye başlayacağım. Bu seriyi de önümüzdeki haftalarda forumda okuyabileceksiniz.
 

Vito

Çeviri & Balonlama
1 Kas 2015
425
5,097
Dünya
bu seri yarım kalmış galiba.4. sayıda bitmiyor.kalanı çevrilmedi mi acaba.

Bu serinin 4. cildi 2014 yılında çıkmış, seri devam ediyor görünüyor ama 5. cilt henüz çıkmadı. Yazarı Istin, şu an çok popüler olan diğer serilere (Elfler, Cüceler vs.) veriyor sanırım enerjisini. Bu seriye devam eder mi, ederse ne zaman eder belli değil.
 
Üst