Georges Ramaïoli (Frankofon - Fransızca)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,839
28,036



Georges Ramaïoli

26 Haziran 1945'te Nice'de doğan Georges Ramaïoli okumayı çizgi romanlardan öğrendi.

İleri teknik çalışmaları takip etti ve hayatının yaklaşık on beş yılını idarede kaybetti. Çizim yapmaya olan tutkusu onu aynı zamanda bölgesel turizm ve mizah dergilerinde ve çeşitli işlerde çalışmaya yöneltti.

İlk çizgi romanı Tahiti'de yayınlanacaktır.

Çizgi roman kariyerine asıl olarak 1974 yılında başladı.

Bir imza oturumu sırasında idollerinden biri olan Jean Giraud'a western panolarını gösterdi.

Wolinski'nin girişimiyle “Charlie Mensuel”de yayınlanacak olan bir batı senaryosunun çizimini ona emanet etti.

Ertesi yıl senarist René Durand ile tanıştı ve onunla birlikte "La terre de la bombe - Bomba Ülkesi"ni yarattı. 1976'da, bilimkurgu ve fantazi ile dolu özel bir western doğdu, "Circus" dergisi için yayınlanan "L'indien français" oluşturdu.

Hikayelere ve Tarihe tutkuyla bağlı olan bu yazar, albümlerinin her biri için kapsamlı belgesel araştırmalar yürütür: "Zululand" için tasarımcı olarak Zuluların hayatı, "Vae victis" için Gallo-Roma dönemi veya "The" ile Moğol dönemi. Khan”ın senaristliğini Rocca takma adıyla üstlendi.

Western en sevdiği temalardan biridir.

Thierry Girod çizimiyle ödül avcısı “Aranıyor”un maceralarını yazdı. 1995 yılında Christophe Bec (karikatürist) ile birlikte “Princesse rouge - Kızıl Prenses” ile Amerikan efsanesini ele aldı.

Aynı yönde, Soleil sayesinde James Fenimore Cooper'ın romanlarını 6 ciltlik "Saga de Bas de cuir" serisiyle çizgi romana uyarlayarak bir çocukluk hayalini gerçekleştiriyor.

2003 yılında "Zoulouland" devam ederken Jean-Yves Mitton'la birlikte Éditions Carpe Diem için "Colorado"nun yapımcılığını üstlendi.
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,041
6,075
Bas de Cuir ciltleriyle Mohikan kızılderilileri maceralarını gözden geçirirken, Princesse Rouge ile bir başka kadın kahramanı görmüş oldum. Ama, esas sevincim diyarımıza bir çok diyardaşın bağlanamadığı şu günlerde Sn. @balkan 'ın paylaşım hızının etkilenmemiş olmasını görmemden kaynaklanıyor. Eminim ki , kısa süre sonrasında diyarımıza engelsiz olarak girme imkanı bulacak olan diğer dostlar da, böylesi güzel paylaşımlarla karşılaşmaktan mutlu olacaklardır. Teşekkürler @balkan . Ayrıca, Georges Ramaioli ile ilgili sunumunuzda yararlı olmuş. Bir çizgi roman sanatçısının Wolinski ya da Giraud gibi büyük isimlerden onay alması , tabii ki kolay değil.
 
Üst