scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,364

Eisenstaedt: Witness to Our Time
Eisenstaedt: Çağımızın Tanığı
İngilizce, 1980 (ilk baskı 1966)
350 sayfa, 109 MB, CBR



(Mega)

Alman asıllı Amerikalı fotoğraf sanatçısı ve foto muhabiri "Alfred Eisenstaedt" kendi kulvarında 20. yüzyılın en iyilerinden biriydi. 1995 yılında 96 yaşındayken ölen bu sanatçıyı ben aslında "Life dergisi"ndeki fotoğraflarından tanıyorum. 1936'dan başlayarak Life'ın kadrolu fotoğrafçısıydı, zaten Life dergisi de o yıl çıkmaya başlamıştı. (1960'lı ve 70'li yıllar boyunca bizim eve "Life" alınırdı). Bu albümdeki birçok fotoğrafı Life dergisinden çok iyi hatırlıyorum. Ufuk açıcı ve çok çarpıcı diyebileceğim bu fotoğraflar, Life'ın büyük boyutlu ve yüksek çözünürlüklü baskısıyla bir kat daha devleşirdi adeta (Bizim fotoğraf sanatçımız "Ara Güler"in de sürekli çalıştığı dergilerden biriydi Life). Belki de fotoğrafçılığı hobilerimden biri yapan bu Life dergisinin fotoğrafları olmuştu. Eisenstaedt'ın en meşhur fotoğraflarından biri de, herkesin iyi hatırlayacağı, "2. Dünya Savaşı'nın sona erdiği gün kalabalık New York sokaklarında bir denizcinin yanından geçen bir kızı öptüğü fotoğraf"tır (aşağıda). Diğer bir ikonik fotoğrafı da, kapaktaki "paten yaparak hizmet eden garson" fotoğrafıdır. O da Ara Güler gibi çoğunlukla bir 35mm "Leica" kamera kullanırmış. Uzun meslek yaşantısı boyunca neredeyse dünyada olup biten her şeye tanıklık etmiş.

Kitabı ben taramadım. Yabancı bir siteden aldım. Orada "pdf" formatındaydı ama iyi bir pdf yapılmamıştı. İçinde kelime arama yapılamıyordu (OCR yapılmamış) üstelik sayfalar çok ağır açılıyordu (pdf yapan kişi çözünürlüğü filan iyi ayarlayamamış, sayfa boyutları da eşit değildi). Ben de dosya formatını CBR'ye çevirdim. Kapağı rötuşladım. Zaten kitap fotoğraf ağırlıklı olduğu için daha iyi oldu. Haliyle linkini de yeniden oluşturdum. Sayfa sayısı tamdır, boş sayfaları sildim.(bu hacimde ve boyutta bir albüm taramıştım bir zamanlar, yüksek kalitede taramıştım ve 1,5 GB yer kaplıyordu! video filmi gibi neredeyse!)

ÇD'nda sunduğu fotoğraflarıyla iyi bir fotoğrafçı olduğunu sürekli kanıtlayan sevgili "hadon" nezdinde tüm ÇD dostlarına, saygılarımla.



 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,364

Alfred Eisenstaedt'ın kitabında bizle ilgili birkaç fotoğraf da var. Bunlardan biri Atatürk'e ait. Diğeri de İzmir'deki "atlı tramvay".

Fotoğrafın lejandı: Mustafa Kemal kahvesini yudumlarken, bir elinde likör kadehini tutuyor, sigarasını tüttürüyor, ve bir yandan da resimlere göz gezdiriyor-hepsini de aynı aynı anda yapmayı başarıyor-İsveç Büyükelçiliği resepsiyonu.



 
Son düzenleme:

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,094
Kastamonu
Sevgili Scanfan çok incesiniz, lütfen yürekten teşekkürlerimi kabul edin.

Bu harika bir kitap. Onu sayfa sayfa inceleyeceğim. Sadece ikinci mesajda paylaştığınız Atatürk portresi bile, içi ile ilgili fikir sahibi olmaya yetiyor.

Var olun...
 

Motion

Kıdemli Üye
31 Mar 2013
612
3,372
vjRdaz.jpg
 
Son düzenleme:

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,892
5,203
Sayın scanfan ve Motion ;

İnsanlara bilgiyi aktarmanın en iyi yolu onlara öykü - öyküler anlatmaktır.
Bir veya birkaç fotoğraftan yola çıkarak anlattığınız fotoğraf , dergi veya olayın
öyküsünü anlatmışsınız. Hem de ne anlatma...

Ben de kendi kalemim güçlü sanırdım (!) . Gerçekten de güçlü kaleminiz var.
Sizleri en içten duygularımla kutlarım , sevgili dostlar.

Sitemizde siz ve sizin gibi insanlar var ve bundan gurur duyuyoruz.
Var olun , sağ olun , çok olun ki bu toplum daha güzel , daha yaşanır olsun...

 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,407
Sublimininal mesaj yoktur umarım.Bu ABD kabilesinin işi belli olmaz şefinin ne yapacağı belli olmaz.Şİmdiki şef Trump düğmeye basarım diyor bak.Aslında beni öpmesinde kimi öperse öpsün bu kabile üyeleri.:)Savaşma buse kondur.:D
Umarım Kuzey Kore ye bir buse kondurmazlar.Japonya da binlerce insanı katledip bir sevimli buse ile kapak olmak herkese nasip olmaz.
Bu kabile üyelerinin birbirini öpmesi bizi öpmesinden evladır.Fetvayı verdim.:)
 
Üst