Die Daltons

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,367
141,678
Die-Daltons-01.jpg


Die-Daltons-02.jpg



 

enger66

Onursal Üye
26 Eyl 2010
1,036
3,279
Daltonlar bu paylaşımda olduğu gibi üç kardeş idiler. Avarel`i kaale almayın. Teşekkürler.​
 

sekonme

Kıdemli Üye
8 Eki 2009
151
336
"Dalton Çetesi", 1890-1892 yıllarında hadutluk yapan bir çeteydi. Ta ki 1892'de Coffeyville, Teksas'daki bir banka soygununda aralarında iki kardeş Dalton'un da olduğu 4 çete üyesi öldürülene kadar..

Daltonlar BEŞ kardeştiler (Frank, Grat, Bill, Bob, Emmet). En büyükleri Frank bir kanun adamıydı (Deputy US Marshall) ancak 1887'de öldürülmüştü. 1890 yılında kardeşlerden Grat, Bob ve Emmet, kanun adamlığından aldıkları para yeterli olmayınca kanunsuzluğa yöneldiler (o yıllarda hiç de şaşırtıcı olmayan bir durum). Ortanca kardeş William ("Bill") ise zaten meşhur "Wild Bunch" çetesi ile bir suç kariyeri yapmıştı. Ayrıca kardeşler, anne tarafından Younger Kardeşler ile akrabaydılar (bkz. Jesse James ve James-Younger Çetesi).

Grat, Bob ve Emmet kardeşlerin kurduğu Dalton Çetesi'nin en büyük amacı, Jesse James'den daha ünlü olmak idi ve hatayı da burada yaptılar; gün ortasında 2 ayrı bankayı soymaya kalktılar. Coffeyville kasabasında karşı karşıya duran bu iki bankayı soyma girişimleri, felaketle sonuçlandı. Öncelikle kardeşler kasabada tanınıyordu ve soygun sırasında kullandıkları takma sakallar da bu durumu değiştirmemişti. Bankalardan birinin bir çalışanı, soygunculara kasanın zaman ayarlı olduğunu ve 45 dakika sonra otomatik açılabileceğini söyleyerek kandırmıştı. Bu gecikme, kanun adamları ve kasaba halkına, dışarda çete elemanlarına pusu kurmaya yetecek zamanı kazandırmıştı. Amansız çatışma sonunda aralarında Grat ve Bob'un da olduğu 4 çete üyesi öldürülmüş, vücuduna 23 kurşun ve saçma isabet eden Emmet ise yaralı yakalanmıştı. Bu da çetenin kısa süreli varlığının sonu olmuştu.

Bill Dalton ise kendi kurduğu Doolin-Dalton çetesinin tek soygunundan sonra, peşlerine düşen kanun adamlarıyla girdiği çatışmada 1893 yılında öldürüldü.

Kardeşlerin en küçüğü ve Coffeyville soygununun tek hayatta kalanı Emmet, 14 yıl hapis yattıktan sonra salındı. Kaliforniya'ya yerleşti
ve emlakçı, yazar ve aktör olarak yaşadı, 1937'de 66 yaşında öldü.

( Kaynak: wikipedia.org )
 
Üst