Daredevil - Rus Ruleti

bergill

Çeviri & Balonlama
23 Nis 2012
594
5,491

Daredevil_191-.jpg


Daredevil karakteri için genelde Batman'in Marvel'daki karşılığı denir. Eğer bunu doğru kabul edersek bu hikaye için de Batman'in meşhur The Killing Joke isimli hikayesinin Marvel'daki karşılığı diyebiliriz. Her iki hikaye de oldukça kişisel ve oldukça dramatik bir anlatıma sahip. Ayrıca her iki hikayede de baş kahramanın derin düşüncelerine ve şahsi eleştirisine tanık oluyoruz.

Rus Ruleti isimli bu hikayede hatalarıyla yüzleşen bir "kahraman" var. Bu hikayede sistem eleştirisi, kahraman kavramının sorgulanması ve de her türlü şiddet kullanımının eleştirisi var. Hepsinden öte Amerika gibi silahlara ulaşımın çok kolay olduğu bir ülkenin eleştirisi ve bu ulaşım kolaylığının getirisi olan silah şiddetinin eleştirisi var. Yani diyeceğim odur ki eğer hayatınızda sadece bir Daredevil hikayesi okuyacaksanız o bu hikaye olsun çünkü bu comics sevip sevmeyen herkese hitap eden çok katmanlı ve çok derinlikli bir hikaye.

Lafı daha fazla uzatmadan Rus Ruleti'ne buyrun diyorum...



Çeviri: bergill
Balonlama: lotoloto
Font: ccwildwords
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,044
20,236
Kamlançu
Eyvallah üstad. Biraz sonra eve geçince ilk indirip okuyacağım eser bu olacak. Çeviri için size, balonlama için Lotoloto üstada sonsuz teşekkürler...
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,642
İzmir
Frank Miller Daredevil'i efsane yapan adam. Çok iyi bir yazarın çok iyi bir hikayesi.
Emek veren dostlara teşekkür ederim.
 
Üst