Çizgi Diyarı Büyük Buluşma Daveti 21 EYLÜL 2013

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,593
34,938
İstanbul
Bu çok güzel ve anlamlı organizasyonu düzenleyen tüm büyüklerime şükranlarımı sunarım. Bu sayede forumda nickiyle tanıdığım çok sayıda üyemizle yüzyüze, gerçek isimleriyle bir araya gelme şansı buldum. Hepsi o kadar sıcakkanlıydı ki, burada bulunarak ne kadar doğru bir karar verdiğimi bir kez daha anladım. İyi ki varsınız.. Sevgi ve saygı ile..
 

grreenman

Çeviri & Balonlama
29 Eki 2009
282
410
İlk kez forumun bir toplantısına katıldım ve gerçekten de Savok'un önceki toplantılar için yazdıklarının ne kadar doğru ve güzel olduğunu anladım. Kısıtlı bir zamanım olduğundan maalesef buluşmanın tamamına katılamadım ama katıldığım kadarıyla bile inanılmaz güzel ve keyifliydi. Yeni yüzlere rumuzlarının sorulması, tanışma faslında önce rumuz sonra isimlerin söylenmesi, rumuzlar tanıdık gelince de hemen samimiyetle sohbete başlanması bir başkaydı. Eminim bizi dışarıdan görenler anlamakta biraz zorluk çekmişlerdir. Bu güzel organizasyonu düzenleyen Savok'a ve gelen bütün değerli arkadaşlara çok teşekkür ederim. Dilerim bir sonraki toplantıda katılmak isteyipte gelemeyen arkadaşlarında katılımıyla bu güzel toplantının tekrarını gerçekleştirebiliriz.
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,088
Kastamonu
Dostlar geciktirdim, özür diliyorum.


01afnf.jpg

Gün bizim için harika başladı. Direnc11'in bir gece önceden yolda karnımızı doyurmamızı niye yasakladığını, gittiğimiz harika kahvaltı mekanında anladık; bizim için büyük bir sepet nefis ekmek kızartması hazırlatmıştı. Ancak kendisi sadece kızarmış ekmekle kahvaltı yapamadığını söylediği için ona, ayrı bir sepetle kızarmamış ekmek ve kahvaltı tabağı getirdiler.


01bmom.jpg

Direnc11 kahvaltısını bitirdikten sonra, Kadıköy sahilinde güzel bir çay bahçesi bulduk. Onlar oturup, kahvaltıda içtiğimiz 27'şer tane çayı 30'a tamamlarken, ben sahile resim çekmeye çıktım. Arkadaş bu İstanbul vilayetinde ne besili kuşlar var böyle; birine sordum "onlara martı denir," dedi. Yanıma bir sapan almadığıma pişman oldum. Şerif Engin de ortalarda değildi; mecburen martı kuşlarını kendi haline bıraktım.


02dld.jpg

Bir sonraki durağımız "Büyülü Tükkan" oldu. Murtaza5, oğlu Temel ve ben sihirbaz seyredeceğiz, büyücü kızları kesecek, kulağımızdan yumurta falan çıkaracak sanmıştık ama öyle bir etkinlik olmadı. Yalnız, bir mekanda o kadar çizgi roman varken, ayrıca bir büyücüye gerek yok; zaten kapısından giren büyüleniyor. Görmeyen derdine yansın...


03hyh.jpg

Sihirbaz çıkmadı ama Büyülü Tükkan'da Profesör'ün sponsorluğunda etkinliğin kralı yapıldı; Devrim Kunter, bizler için yeni kitabı "Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları'nı" imzaladı. Bay_x de, yanlış imza falan olmasın diye kontrolörlük yaptı.


04mvm.jpg

Bir gün, "Gerçek çizgi romansever kimdir?" diye bir fotoğraf yarışması düzenlenirse, yukarıdaki resmin ödül şansı olur mu, olmaz mı, siz karar verin. Sentinel dostumuz, Diyar'daki dostlarıyla kuru pasta kapışma mücadelesi verirken, sempatik oğlu işte bu şekilde çizgi roman okumaya çalışıyordu. Yaaa!...


05bcb.jpg

Bu resmin altına "Bizim İhtiyar Delikanlılar" yazsam; ötekilerin sesi çıkmaz ama Haluk Abi "Hadi ordan! İhtiyar sensin!" diye itiraz edebilir. Onu kızdırmamak için yazmıyorum. Yahu arkadaş; (Allah nazardan saklasın) içine nükleer bir pil mi koydular nedir, sevgili hocamız gerçek bir atom karınca... Bir gün bakıyorsun Ankara'da, ertesi gün işitiyorsun ki İstanbul'a geçmiş. Telefon ediyorsun "Eskişehir'e giderken, Kütahya'daki küçük işimi de halllettikten sonra Edirne'ye geçtim; oradan da buraya geldim." diyor. Ben iki gün üst üste yolculuk yapınca sütlü patates püresine döndüm, o benden sonra birkaç şehir daha dolaşıp Ankara'ya geçmiş.

Haa! Resme bakıp da Hocam'ın, düşmesin diye pantolonunu tuttuğunu sanmayın; onun askıları var, pantolonu asla düşmez. Hocam, sadece öyle poz vermiş...


06yjy.jpg

Büyülü Tükkan'dan, hemen üst kattaki Teras Kafe'ye geçtik. Şu resme iyi bakın; iddia ediyorum dünyada bu resme bakanlardan başka, bu kadar çok harika insanı birarada gören biri daha yoktur.


07sis.jpg

25 yıllık tecrübe, bana böyle özel enstantaneleri kaçırmamak gerektiğini öğretti. Baltimora'nın ibretle izlediği yukarıdaki sahnede konu neydi bilmiyorum. Bana; Yeryüzü Zamangezgini'ne, dua ederken elleri nasıl açmak gerektiğini anlatıyor gibi geldi.


08wpw.jpg

Profesör'ü yerinde tutabilene aşkolsun; Melih41'e "Hadi gidip Murat ne yapıyor bakalım" dedi. Onlara baktığımı görünce "İstersen sen de gel," diye ekledi. Gittik baktık, tükkan boş. Ben, "Bu kadar antika eşyanın arasındaki Murat, olsa olsa 4.Murat'tır," diye düşürken tükkancı geldi; adı Murat Aral'mış. Cihanın en baba sahaflarından biri olduğunu duyunca Araplar Sokağı'nda bir iki kare resimlerini çektim.



09tit.jpg

Böyle bir gün, simitçide bitecek değildi ya!... Öne Diyar'ın pehlivanları Gürcan Sarı, Ertuğrul ve Raven'i geçirip, Kadıköy sokaklarındaki mahşeri kalabalığı yara yara restorana geldik. Çizgi Diyarı ekibine işte şöyle bir masa donattılar; yumulduk...


10bqb.jpg

Yedik, içtik, çaldık, söyledik... "Baş Yönetici" unvanından sonra "Diyar'ın Diş Hekimi" titrine de sahip olan Tsubasa, milletin cozutmasından korkup endişelendi ama çok şükür korktuğu olmadı. Ancak kader ağlarını örüyordu... Bu harika gün ne yazık ki böyle şarkılar, türküler söyleyerek değil, büyük bir panikle sona erecekti...


11mwm.jpg

Uzung birdenbire, parmağıyla karşıda bir yeri işaret ederek "Hayaleeettt!" diye bağırdı...


12scs.jpg

Uzung'un işaret ettiği yere kafasını çeviren herkes, gerçekten hayaleti gördü... Hattâ ben, Murtaza5 ile Savok'un arkasında gördüğünüz gibi hayaletin resmini bile çektim... Onu gören, tabağını, bardağını bıraktığı gibi mekandan topukladı. Paniğin boyutunu anlatabilmek için "Savok o gördüğünüz lokmayı taa Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yanında yutabildi," dersem, ne olduğunu daha iyi anlarsınız...


Sevgili dostlar; şaka bir yana şimdiden, torunlarıma anlatmayı hayal etmeye başladığım harika bir gün geçirdik. Orada bulunan, yüzümüze gülümseyen, tüm dostlara sonsuz teşekkür ediyoruz.

Ancak, dostumuz Direnc11 ve Büyük Şefimiz Profesör'e, bizi resmen şımarttıkları, kendimizi Unesco temsilcisi gibi hissetmemizi sağladıkları için teessüf ediyoruz. Antalya'ya dönünce eşekten düşmüşe döndük. Eşim, istediğim bir bardak çay için bana mutfağın yerini tarif edince, o güzel günün geride kaldığını, hayata eskisi gibi maraba olarak devam etmem gerektiğini anladım...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
36,772
İstanbul
"Ben de oradaydım..."

Sevgili hadon'a nefis bir kurgu içeren anlatımı için çok teşekkür ediyorum. Bu çok önemli bir yetenek ve sevgili hadon'da da bu yetenek çok fazlasıyla mevcut. Zaman bulduğunda çektiği resimlerle yaratacağı bu türden anlatıları merakla bekeyeceğimi belirteyim.

Buluşma benim için de son derece güzel, önemli ve keyifliydi. Öncelikle ileride "Ben de oradaydım" diyerek anlatacağım bir buluşma oldu. Bunun yanı sıra bir sürü ilkle ve beni epeyce etkileyen şeylerle karşılaştım.

- Sanal ortamda bir şekilde münasebet içinde olduğumuz pek çok dostla (hadon, youngwerther, aerden, nisan yağmuru, sentinel, greenman, osmanözütler) ilk kez yüz yüze gelme fırsatı buldum.

- Youngwerther gibi çok genç iki dostumuzla daha (LeodroS ve berserker) tanışmak forumun geleceğine dair daha umutlu olmamı sağladı.

- Muhtemelen en geniş katılımlı toplantımız oldu. Değişik etaplarına katılan dostlarımızın sayısının 30'un üzerinde olduğunu zannediyorum.

- Sevgili Devrim Kunter'e ilk kitabını imzalattık. Umarım devamı kısa sürede gelir ve hak ettiği başarıyı elde eder.

- En son küçüklüğümde yediğim bisküvi arası lokumu Antalya'dan gelen dostlarımızın hediyesiyle yeniden yeme ve bir de bu vesileyle çocukluğuma geri dönme şansı buldum.

- Haluk Abi'nin katılan her dostumuza dağıttığı çizgi roman hediyelerinden ben de payıma düşeni aldım.

- Yine Antalya'dan gelen gönül dostum sevgili Murtaza üstadım ve oğlu sevgili Temel tüm Çizgi Diyarı için hazırladıkları 2TB büyüklüğünde ve içinde 1000 civarında film bulunan hard diski bana teslim ettiler. Hem maddi boyutu, hem harcanan emeğin ve zamanın büyüklüğü ama en çok manevi önemi nedeniyle son derece duygulandım.

- Sağlık şartları çok izin vermediği halde aerden üstadımızın toplantımıza katılma yönündeki kararlılığına şapka çıkardım. Yaşadığı sıkıntı yüzünden ayrılmak zorunda kaldı ama buna rağmen bir süre sonra dayanamayıp tekrar aramıza dönmesi nedeniyle bir kez daha duygulandım.

Bu liste daha uzayıp gider. Ben toplantıya katılan, katılamadığı halde gönlü bizimle olan tüm dostlara ve ilk etabı gerçekleştirdiğimiz Büyülü Dükkan'ın misafirperverliğine de teşekkür ediyorum.

Yazımın ilk cümlesi son cümlesi de olsun:

"Ben de oradaydım..."
 

kalantorxxl

Yeni Üye
16 Ara 2012
33
69
Güleryüzlü, hoşsohbet, neşeli arkadaşlarla birlikte geçen harika bir gündü katılan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
 

oktay_izm

Onursal Üye
8 Nis 2009
3,621
38,378
izmir
İsterdim orda olmayı. Resimlere bakıpta insanın içinden birşeyler kıpırdamaması mümkün değil. Saat 16.30 civarında büyülü dükkan'ı telefonla aradım, (İlyas bey o anda orada değilmiş). Bir arkadaşımızdan diyar üyelerinin uğrayıp oradan ayrıldıklarını öğrendim. Gönül "kesinlikle" orada olmayı isterdi. İzmir- İstanbul uzak arkadaşlar. Maalesef.
 

HACILI

Onursal Üye
14 Kas 2012
2,188
8,094
Facebook dan alışmışım ya " beğen " butonu arıyorum...
Meğer " like " denilen ecnebi kelime de aynı anlama geliyormuş.
tıkladım " like " ye....ama tek tıklama benim duygularıma tercüman olamaz ki....
hadon kardeşimin fotoroman güzelliğindeki akıcı anlatımı ile sunduğu fotoğraflar için çok çok çok like butonu olmalıydı... (sayfa yöneticimiz umarım bu dileğimi dikkate alır. )
HADON kardeşim zahmetim oldu. yardımların için çok teşekkür ederim.
Değerli dostlar,
Çok samimi olarak yazıyorum. 21 Eylül cumartesi günü , Güzel insanlarla, güzel ortamlarda , güzel saatler geçirdim.
Aramızın pek iyi olmadığı, ayrılmamıza sayılı günler kalan ve gün içerisinde verdiği ızdırabla kıvrandırmaya çalışarak beni sizlerden uzaklaştırmak için elinden geleni yapan, çürüğe ayrılan sağ böbreğimin tüm kalleşliklerine rağmen, sizlerle beraber olmaktan çok mutlu oldum.
Hepinizi en samimi duygularla kucaklıyorum.
Sizleri iyi ki tanımışım ....
Kalın sağlıcakla...Selam sevgi ve saygılarımla.
Ahmet ERDEN ( aerden)
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,367
141,653
Ben ORADA olamamanın ezikliğini yaşayanlardanım.

Ne güzel resimler ve güler yüzlü insanlar. Hepinize herkese organisazyonu düzenleyen emeği geçen gelen gelmeyen herkese teşekkürler.

Her daim gönüllerimiz bir olacak.
 
Üst