Çizer aranıyor

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
974
İzmir
Arkadaşlar bu konuyu daha önce de açmıştım ancak artık settingin yaratımına epey hız verdik. Konuyla ilgili facebook grubumuza yazdığım giriş yazısı aşağıdadır :

DC yada Marvel evrenleri var. Bizlerin de Mutants Masterminds oyunları için yarattığımız süper kahramanlı evrenler vardı. Bunları tek bir evrende birleştirelim ki yarın bir gün üzerine oyun oynatacağımız hatta belki çizgi roman senaryosu çevireceğimiz TEK BİR evrenimiz olsun istedik.

Bu yüzden, burasını bir çalışma atölyesi olarak kurduk. Sadece fikir alışverişi değil, ortaya organizasyon, kötü adam, kahraman vs.. ekleyelim, başkaları da bu eklemeleri (eğer meraklı ise) gözlemleyip yorumlasın, kendi de bir şeyler eklesin istedik.

Ancak eklerken şunlara dikkat ediniz :
-Aşağıda taslak ve taslaklar için açıklamalar var. Katılım gösterecekseniz, uyarsanız süper olur. Uymazsanız, hoşumuza giden karakterse ve anlaşılır bir şekilde yaptıysanız bir onu taslağa taşırız.
-GEYİK fikirlerden kaçının. Spider Man, Iceman, Deadpool vs.. gibi geyik ve eğlenceli karakter olabilir. Ancak bıyıklı, sigara içen, ısrarla eski osmanlı isimlerini, osmanlı tokadı gibi "bizde kahraman olsa böyle tokat kordu heaaaağğ" denen GEYİK FİKİRLERE girmeyiniz. Bir süper asker projesi yada kuantum kökenli güçleri olan adamlar da güzeldir. Keza bize ters gelse de tayt giyen adamlar da...
-Yine de bu adamların Türk kültürüne uyumlu olması daha güzel olacaktır. Evinde dolma sarıyor olmasın ancak bir olaya bakışı, Amerikalı karakterden de farklı olsun.
-Bütün adamlar çok güçlü olmak zorunda değil. Superman`in yanında, sıkı çalışmış bir okçudan başka bir şey olmayan Green Arrow gibi adamlar da var. Bütün karakterler güçlü olursa, bunların o evrendeki karşıtlıklarını oluşturmak, başka ülkelerdeki eş değerlerini belirlemek, skalayı çok yukarı çekecektir.
-Var olan organizasyonları ve karakterleri okursanız, bağlantılarına diğerlerini de ekleyerek daha gerçekçi bir karakter yapabilirsiniz.
-Kötü adam eklemekten çekinmeyin, bilakis oyunlarımızda kötü adamları öldüren iyi karakterler çoğunluktaydı. Kaldı ki bu tür evrenlerde, genellikle kötü adam sayısı daha fazladır.

Bu alıntıyı, proje hakkında fikir vermesi için paylaştım. İbrahim Muhammed Çelik ve benim pek çok kahraman ve kötü adamımız zaten mevcut. Var olan evrenleri de tek evren olarak birleştirdik, facebook grubumuzda da 3. kişiler de projeye dahil olsun, bizden farklı tek karakter bile üretseler renk katsın diye başkalarını davet ettik.

Ancak bu konu başlığının, projeye katılım çağrısı olmadığını belirteyim. Çok iyi fikirleri olanlar bana yine de ulaştırsınlar ancak bu başlık, ikonik karakterlerimizden "Piyade"nin başlangıç hikayesi için çizer aradığım içindir.


Projeye arkaplan oluşturması için, Piyade`nin hikayesinin temelini oluşturdum. Balonları vs... yazmak benim için k.olay bir iş. Ancak çizerin hızı ve kalitesine göre 10 sayfa ile 50 sayfa arasında bir hikaye olabilir. Merak eden çizer adayları için, gelecekte 3. Dünya Savaşına hazırlanan Türkiye`nin süper asker projelerinden biri olan karakter olduğunu belirteyim.

Eğer giriş için Piyade`nin hikayesini iyi çizen birini bulursak, başka karakterlerin (Çeri, Kara Bozgun, Çeçen İdris ve Sıfır, Heyelan, Başıbozuk, Kaos ve Aiakos gibi...) hikayelerini de senaryolaştıracağız. Bunları ilk etapta, Seyfettin Efendi .pdf gibi yada webcomic şeklinde nette paylaşacağız. Gidip ilk günden "kaç para kazanacağız" diye düşünenler gelmesin. Bu proje, ileride para kazandırabilecek potansiyelde olsa da şu an için amaç asla o değil. Bu da unutulmaması gereken bir diğer nokta...

Neyse efendim, çizerler bana ulaşınız! :)
 

f.erince

Süper Üye
6 Eki 2009
521
2,683
Daha önce bu konuda görüşmelerimiz olmuştu. Ancak senaryo ile ilgili bir sonuca ulaşamamıştık. Gönderirseniz birtakım çizimler yaparım ve üzerinde konuşuruz.
Selamlar.
 

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
974
İzmir
Daha önce bu konuda görüşmelerimiz olmuştu. Ancak senaryo ile ilgili bir sonuca ulaşamamıştık. Gönderirseniz birtakım çizimler yaparım ve üzerinde konuşuruz.
Selamlar.
Aynen, ben de seni arıyordum. O sıralar mail gitti, zaten sonradan msn de kapanınca bağlantı koptu. turecihan@gmail.com`dan iletişime geçelim.

Mutants Masterminds bu nedir aga ben olayı tam anlamadım ? (not: çizer değilim :D )
Süper kahraman hikayesi, şablonu ve oyun mekaniği.
not: ben de değilim zaten :)
-----

Başka ilgili varsa konuşalım arkadaşlar.
 

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
974
İzmir
Galerim:
Beğenirsen faceden ulaş belki bir şeyler yapabilirim
Merhaba, şimdi inceledim. Başlangıç için gayet iyi ancak bilim kurgudan çok fantastik türe yakın duruyor. Ayrıca çizgi romanda arkaplanların da dolu olacağı konusu var, çoğu çiziminizde arkaaplanlar boş, sadece karakter resmedilmiş. Ortalama 30 sayfalık giriş yapsak bile, minimum 120 karelik arkaplan eder ki bu da çok fazla gelebilir daha önce arkaplan çalışmamış birine. Teşekkürler.

Başka ilgililer varsa buyursun arkadaşlar, daha çok çizilecek karakter ve hikaye var.
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Vay abi hikâyende bu derece ilerlediğinizi görmek çok güzel. Çizerliğim çöp adamdan öteye gidemese de başka konuda ihtiyacın olursa yardımcı olmak isterim.
 

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
974
İzmir
Spamlamak olarak düşünmeyin ancak arkada kalmaması için arada mesajı yeniliyorum arkadaşlar. Çizer(ler) ihtiyacı sürüyor. Farklı karakterler var, çizim tekniğinize uygun bir karakter bulunabilir. Çekinmeyiniz :)

Alternatif kahraman/kötü adam fikirleri olanlar da iletmekten çekinmesinler. Oldukça geniş bir proje var her türlü iyi fikre yerimiz var.
 

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
974
İzmir
Bir karakter mi? Pazar günü oturdum, 3 saatte güçleri, arka plan hikayeleri, isimleri dahil 17 tane karakter yaptım. Çok yavaşsın... :)
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Yav yok o lafın gelişi sende :d Konuyu azcık çıtlatırsın ona göre karakterler çıkarabiliriz.Şimdi hikâyeyi bilmeden karakter oluşturmak sorun olabilir.
 
Üst