Cinema, movie, cinéma, film, kino - BD, GN, comics, fumetti

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,375
16,487
Ankara

3m4msqwglx1tru39g.jpg

 

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
235
1,499

3m4msqwglx1tru39g.jpg

Sayın @Osidi bizlerle yine harika biyografik eserler paylaşıyorsunuz, çok teşekkürler .
Gerard Depardieu'nun biyografisinde acaba muhteşem gurmeliğinden de bahsediliyor mu çok merak ettim. TV'de gurme olarak katıldığı bir programda, kirpilerin şekline göre tadını anlatması, aslan bile yediğini söylemesi ile baya şaşırtmıştı çılgın gurme :)
 

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
235
1,499
Hemen indirip tüm sayfalarına baktım. Çizerin stili çok eğlenceli. Merak ettiğim gurmelik de var sonlarda ama Depardieu'nun çok sevdiğim rollerinin geçidi muhteşem. Özel hayatıyla beraber sinema kariyerinin her dönemini eğlenceli bir dille anlatmış, bazı yerler efsane :) spoiler vermemek için ayrıntıya girmiyorum.
Çizer Sergio Salma'nın diğer işlerine de baktım. Dünya kültürlerine meraklı küçük kız Nathalie'nın afacan kardeşi ile dünya turunu anlattığı, mizah dozu yüksek Nathalie serisi varmış.
Hatta 2012'de Türkiye'ye gelmiş. Çizgi Diyarı'nda bu etkinlik duyurusu paylaşılmış.
https://www.cizgidiyari.com/forum/k/sergio-salma-nathalienin-yolculuklari-cr-sergisi.55232/

Sayın @Osidi hem Gerard Depardieu biyografisi hem de çok eğlenceli çizer Sergio Salma'yı tanımamı sağladığınız için çok teşekkürler.
Şimdi fonda Nathalie ile Nathalie dizisinin izini süreceğim :) Elbet Rusya'ya da gitmiştir küçük gezginimiz :)
Sonsuz teşekkürler.
 

jclouseau

Yeni Üye
8 May 2020
26
79
Birkaç hafta kadar önce kısa dokümanter film dalında 2024 Oscar adayı müzikle ilgili bir film seyrettim ama film tam olarak müzikle ilgili değil; müzik enstrümanları ile ilgili. Ama tam olarak müzik enstrümanları ile de ilgili değil; durumu olmayan insanların müzik enstrümanlarını tamir etmeyi hayatlarının merkezlerine koymuş dört fedakar insanla ilgili.
İnsanın kalbine dokunan bir eser, öneririm.



Los Angeles Times YouTube kanalında mevcutmuş.
Ben torrentten indirdim. Henüz Türkçe altyazı yok.
Torrent dosyası içinde TR dahil altyazılar mevcut...
 

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
235
1,499
Hitchcock tan vazgeçemiyorum
Fransızcam ise sadece bir şarkı ismini hatırlamanın dışında sıfır olunca


dil bilmeyenlere empati duymamam elde değil

Kahrolsun dil bilmemek
Yaşasın Hitchcock

Ben de Hitchcock ve chanson pek severim ama bu şarkıyı duyunca aklıma hep;
"sütü seven kamyoncu Tem'e" cover'ı geliyor :)

 
Son düzenleme:

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
995
5,899
İkon , Karizma ya da Star ; Sn. @Osidi 'nin James Dean paylaşımını görünce , aklıma birden fazla kavram geldi! James Dean, filmerinden çok erken yaşta ölümü nedeniyle hakkında konuşulduğunu düşündüğüm, star tozunu alabildiğine yutmuş sanatçılardandır. '' Star '' kavramını tıpkı Marylin Monroe gibi sadece filmleriyle değil , kısa olmakla beraber yaşam tarzıyla da taşımıştır.

Tüm bu bahsettiklerime karşın, James Dean denildiğinde, filmlerindeki herhangi bir sahne ile değil de , motosiklet üzerinde çekilen fotoğrafıyla hep gözümde canlanır. Bana göre , fotoğrafçı Philip Stern , o unutulmaz motosikletli kareyi çekmesiyle hayatının en önemli işlerinden birini yapmıştır.

Doğrusu öncelikle çizgi romana, özellikle son sayfalarına bakmak istemedim. Nedeni , yaşamına son veren trafik kazasını görme ihtimalimdi. Oldukça güzel renklendirme ve çizimlerle , James Dean'in yaşamına '' dokunan '' çizgi romanın oldukça güzel panellerle okura , biyografik bir seyir zevki verdiğini gördüm.

Çok teşekkürler @Osidi
 
Son düzenleme:

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
995
5,899
Diyar dostlarımızdan @Osidi , bu akşam '' sinema '' başlığı altındaki paylaşımı olarak, ünlü bir sinema adamını seçmiş. Popüler kültür kavramı, özellikle içinde bulunduğumuz yüzyılda, dünyamızdaki bilgi iletişimi ağı ile giderek daha ön plana çıktı. Artık, '' modern '' dünyada hatırı sayılır önemi bulunuyor. Geçmişten günümüze bir çok popüler kültür ikonu sayılabilir. Beatles, Michael Jackson, Marylin Monroe ya da günümüzün Youtube fenomenleri gibi. Ancak, '' Star Wars '' filmleri unutulmamalı. Gelmiş geçmiş en önemli popüler kültür ikonu konusunda , bu film serisinin de adı geçmekte. Lucas Film Studyolarının lideri George Lucas , Star Wars başta olmak üzere, Indiana Jones gibi dişe rekortmeni filmlerin bir bakıma her şeyi. Tabii, bu başarılarda efsanevi yönetmen Steven Spielberg ile işbirliğinin de önemli payı var.

Tartışılmaz derecede başarılara sahip, '' sinema dahisi '' Lucas'ın benim için ayrı bir önemi daha bulunuyor. Takdir edilecek derecede göze çarpan , dillere destan kolleksiyonu :

George Lucas adı hangi film projesinde geçerse geçsin, öncelikle aklıma , bu dahi sinema adamının sanata verdiği önem gelir.

Lucas'ın 40.000 parçalık bir sanat kolleksiyonu olduğu açıklanıyor. Kolleksiyonuna şöyle bir göz gezdirilecek olursa ;
Robert Crumb'ın çizimleri , Hoş Memo ( Li'LL Abner ) , Peanuts çizgi romanları, Mad dergileri, Edgar Degas , Winslow Homer, Norman Rockwell tabloları, dev gerçek dinazor iskeleti , lüks araba ve evler vs. Sonuç olarak, 300.000 metrekarelik bina inşası, 11 dönümlük kampüs ve kampüse entegre park ve bahçelerle Lucas Müzesi'nin Los Angeles'ta 2025 yılına kadar hazırlanacağı açıklandı.

Lucas, günümüzde daha çok Milyar dolarlarıyla gündeme geliyor. Bu önemli sinema adamının , geniş sanat kolleksiyonunun bir müze dahilinde kitlelerle buluşturmasının daha çok önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Lucas'a ait biyografik çizgi romanı paylaştığınız için teşekkürlerimi sunuyorum Sn. @Osidi
 
Üst