Atatürk (Ils ont fait l'Histoire - T41 - Ataturk)

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,422
17,035
Ankara
u858auhmbn554ax5g.jpg


 

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
349
7,834
"ils sont fait l'Histoire" serisinde ( ) 43+3 kitap olduğu görülüyor.
Bende malesef ilk 40 kitap mevcuttu ve bu kitaba bir türlü erişememiştim.
Sn. @Osidi 41. kitabı ne yapıp edip elde ederek müthiş bir hizmette bulunmuş. Böyle bir kitap eminim kısa sürede çevrilecektir. Ama yine de dayanamayıp deepL ile çevirip okumaya çalışacağım
Çok teşekkür ediyorum, "paylaşımda sınır yoktur" cümlesine yaşam verdiniz, sağ olunuz var olunuz.
 

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,177
6,957
Osmanlı ve Türk tarihi konusuda dünyanın önde gelen otoritelerinden biri olarak gösterilen ünlü Fransız tarihçi François Georgeon'un verdiği bilgilerden hareketle Marie Bardiaux-Vaïente'in senaryosunu yazdığı ve Andrea Meloni'nin resimlendirdiği müthiş bir çizgi roman. Eserin sonundaki kaynakça kısmı bile bu çizgi romanın ne denli titiz bir araştırma sonucunda hazırlandığının bir göstergesi. Tekin Alp'ten Bernard Lewis'e, Andrew Mango'dan Eric Jan Zürcher'e, Şükrü Hanioğlu'dan Hamit Bozarslan'a değin her biri çok değerli tarihçilerin kitaplarından yararlanılmış. Eserin senaryosu oluşturulurken Atatürk'ün Nutuk'u baz alınmış. Değerli @Aster01 'in dediği gibi, umarım Fransızca bilen dostlarımız en kısa zamanda el atar.
Değerli @Osidi üstada bu önemli eseri paylaştığı için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,043
6,079
Bu eseri geçen sene nette görmüş ve nasıl elde edeceğimi düşünmeye başlamıştım. Tabii, diyarımız ve Sn. @Osidi 'nin arşivini hesaba katmalıydım !! Eser, Atamızın konu edilemesinin yanısıra , senaryo yazarıyla da dikkatimi çekmişti. François Georgeon, Fransa'da önemli bir kurumun, Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS)'in “Türk ve Osmanlı Araştırmaları Bölümü” nün yöneticisi. Dilimize çevrilmiş, Osmanlı Modernleşmesi, İstanbul, Rakı Tarihi gibi bir çok konu hakkında yazdığı kitaplarıyla tanınan bir fikir adamı.

Atamız hakkında, yurt dışında kitaplar çıktığını görünce çok mutlu olduğumu söylemeliyim. Sn. @Osidi 'nin paylaştığı bu çizgi roman, aynı alanda yayınlanmış diğer kitaplar gibi şüphesiz çok önemli. Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolu anlatan sayfalar , tekrar tekrar izlenmeyi hak ediyor. Ayrıca, bu kitap bana, daha önce yayınlanan, yine Türk dostu, Atatürk aşığı, Fransız müzisyen ve yazar Loulou Dedola'nın 'Le Père Turc - À la recherche de Mustafa Kemal' (Türk atası, Mustafa Kemal'in izinde) isimli çizgi romanını hatırlattı.

Çok teşekkürler @Osidi
 

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
252
1,600
Üst