"Arkası yarın" külliyatı (Toplam 198 Oyun)

ilkhantok

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Ara 2010
1,981
29,029
Mersin
Radyo Tiyatrosu Arkası yarın külliyatı 4 oyun (27)

CLAVİGO
İspanya kralinin arşiv memuru Clavigo altı yıllık beraberliğin ardından Maria yı terkeder. Marie’nin ablası Sophie’nin durumu Fransadaki abileri Beaumarchais’e haber vermesi üzerine, Beaumarchais Fransadan ispanyaya gelerek, sorunu çözüme kavuşturmak için Clavigo ile görüşmeye gider.

Yapım: TRT
Tür: Dram, Aşk
Eser: Johann Wolfgang von Goethe
Radyoya Uyarlayan: Behçet Necatigil
Mikrofona Koyan: Kemal Bekir
Seslendirenler:
Clavigo: Metin Serezli
Carlos: Çetin İpekkaya
Buenco: Mazlum Kiper
Sophie: Fatma Andaç
Marie: Nedret Güvenç
Beaumarchais: Muhip Arcıman
Domingo: Erdogan Kökçam
Saint George: Tansu Konuralp
Guilbert: Müfit Kiper

DON KİŞOT
Don Kişot okuduğu şövalye kitaplarından etkilenerek dünyayı kötülüklerden kurtarmak için evinden ayrılarak yollara düşer. Ama okuduğu kitaplara göre her şövalyenin bir yaveri olmak zorundadır. Yanına bir yaver alması gerektiğine karar veren Don Kişot komşusu Sanço Panza’yı onunla birlikte gelmesi için ikna eder. Şövalyelikten kazanacağı krallığından ona bir ada verecektir. Sanço Panza canından çok sevdiği eşeğinden ve saflığından başka hiçbir şeyi olmayan bir köylüdür. Adayı kazanabilmek için Don Kişot’un tüm hayalperestliklerine göz yumar. Bu esnada Don Kişot’un köyünden iki eski arkadaşı Don Kişot’un evine dönmesi için ona bir oyun oynamak hazırlığındadırlar.

DORİAN GRAY’IN PORTRESİ
Yakışıklılığı ve düzgün fiziği ile insanların dikkatini çeken Dorian Gray, bu özelliği ile Ressam Basil Hallward’ın da dikkatini çeker. Ressam Basil Hallward, Dorian Grey’in bir resmini yapar. Ressam Basil Hallward’in arkadaşı Lord Henry ile de tanışan Dorian Grey, Lord Henry ile yaptığı üzun sohbetten çok etkilenerek güzelliğinin ve gençliğinin geçici olduğunu fark ederek. Kendisi yerine resminin yaşlanmasını diler.

Yapım: TRT
Tür: Gerilim
Eser: Oscar Wilde
Çeviren: Selahattin Hilal
Radyoya uygulayan: Ender Gürol
Reji: Kamuran Yüce
Efekt: Korkmaz Çakar

Seslendirenler
Dorian Gray: Pekcan Koşar
Basil Hallward: Şükran Güngör
Lord Henry: Müşfik Kenter
Uşak: Uğur Say
Kadın: Meral Köylü
James Vane: Cemil Can Bıçakcı
Lady Narborough: Sirarpi Acemyan
Adrian : İsmail Düvenci
Anlatan: Yıldız Kenter
Ses: Erdoğan Ersever

DÜNYA HALİ
Belma eşinin ölümü ardından çocuklarıyla beraber babasının yanına sığınır. Parasal yönden sıkıntıya düşen aile köşkteki eşyaları eskiciye satarak geçinmeye çalışmaktadır. Bu durumdan kurtulmak için Belma köşkü satmak istese de babası köşkün satılmasına karşı çıkmaktadır.

Yapım: TRT
Yazan: Abdülkadir Günyaz
Yöneten: Baykal Saran
Efektör: Metin Macun
Teknik Yapım: Alican Deniz, Mustafa Şimşek

Seslendirenler
Dede: Ergün Uçucu
Belma: Elçin Şanal
Azmi: Altay İzbırak
İlknur: Hülya Gülşen
Erdem: Volkan Özgömeç
Birinci ses: Ahmet Eskioğlu
İkinci Ses: Turgay Kılıç
Anlatan: Semih Sergen
Bedia: Gülsen Tunççekiç
Şevket: Nihat Hakan Güney
Bir ses: Ahmet Eskioğlu
Garson: Turgay Kılıç
Nazmi: Faruk Günuğur



Ads_z.png


 

ilkhantok

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Ara 2010
1,981
29,029
Mersin
Radyo Tiyatrosu Arkası yarın külliyatı 10 oyun (28)

BEŞİNCİ EVLİLİK
Fransua çok zengin bir kadındır. Richard adında kumarbaz bir adam ile evlenir. Richard parası için evlendiği karısını sömürmektedir. Richard bir gece kumarda kaybettiği 500.000 frank için karısı Fransu’ya zorla çek imzalatır ancak karısının hakaret etmesi üzerine çeki almaktan vazgeçer. Alacaklıya hisselerini satarak borcunu ödeyeceğini söyleyerek evden çıkar. Bu arada Fransua kocasından boşanmayı düşünmektedir.

DÜŞEN UÇAĞIN SIRRI
Grönland’ta Jeofizik istasyonunda görev yapan Doktor Mason ve ekibinin bulunduğu bölgeye bir uçak düşer. Doktor ve arkadaşları eksi elli dereceye varan soğuğa rağmen uçaktakilere yardım etmek için uçak enkazına giderler.

EVLAT
Vildan ilk çocuğuna hamiledir. En büyük isteği sağlıklı bir çocuk dünyaya getirmektir. Ancak kocası ve kaynanası için çocuğun erkek olması çok önemlidir. Kocası ve kaynanasının erkek çocuk isteğinin yanı sıra Vildan’ın aile hayatına kaynanası tarafından devamlı olarak müdahale edilmektedir.


HIÇKIRIK
Kenan yedi yaşında annesini kaybeder. Babasının yeniden evlenmesinden sonra üvey annesi tarafından kötü muamele gören Kenan’a babası da sahip çıkmaz. Bir süre sonra Öz babasının şehit bir yüzbaşı olduğunu öğrenen Kenan, üvey anne ve babasının evinde şiddet dolu mutsuz bir yaşam sürmekteyken, Sivas’a bir toprak meselesi için gelen Muhip Azmi Bey’in dikkatini çeker. Kenan’ın babası ile konuşarak Kenan’ı üvey anne ve babasının elinden kurtararak İstanbul’a getirir. Azmi bey karısını kaybettikten sonra annesi ve oniki yaşındaki kızı Nalan ile beraber köşkte yaşamaktadır. Köşkte çok iyi karşılanan Kenan için artık kötü günler geride kalmıştır. Nalan tarafından bir kardeş gibi korunup kollanan Kenan zaman içinde Nalan’a karşı farklı duygular beslemeye başlar.

KADININ FENDİ
Güzide ile evli olan ve kırk yaşını doldurmuş olan Kemal Bey Mine adında genç bir kadına aşık olur ve onun ile evlenmeye karar verir. Kocasını çok seven Güzide hanım boşanmaya razı olmayınca, Kemal Bey karısını öldürmeye karar verir. Ancak işler Kemal Bey’in sandığı kadar kolay olmayacaktır. Karısı adeta ölmemek için and içmiştir.

KATİL KİM
Paris’te bir ay içinde dört kadın sırtlarından bıçaklanarak öldürülmüştür. Cinayetlerin hepsi aynı bölgede işlenmiştir. Polis Komiseri Maigret, katili yakalamak için bir plan kurar ve gazetelere katili yakaladığını söyler.


KORKUYLA YAŞAMAK
Amatör Kümede top oynayan Oktay zengin bir iş adamının arabasına çarpması sonucu futbol hayatına devam edemez ve inzivaya çekilir. Bir süre sonra ziyaretine gelen bir sigorta müfettişi ölen iş adamının 100 milyarlık sigortasının olduğunu ve kaza sonucu ölmediğinden şüphelendiğini söyler. Müfettiş gittikten sonra sigorta şirketini arayan Oktay müfettişin artık şirkette çalışmadığını öğrenince, müfettişin amacının ölen iş adamının dul karısına şantaj yapmak olduğunu anlar ve işe dahil olmaya karar verir.


LASTİK PABUÇLAR
Garry’in karısı Ellen evlerinin bodrumunda bir çift pabuç bulur. Pabuçların dört ay önce ortadan kaybolan 14 yaşındaki bir kıza ait olduğu ortaya çıkar.


LEYLA İLE MECNUN
Asırlar ötesinden günümüze kadar ulaşan bir sevdanın öyküsüdür Leyla ile Mecnunun hikayesi. Leyla ile Mecnun birbirine husumet duyan iki kabile beyinin çocuklarıdır. Ne var ki birbirini seven bu iki genç için bu husumetin hiçbir önemi yoktur. İki gencin tanışıp görüşmesinden şiddetli bir aşk doğar.


MİRAS UĞRUNA
Kocasının iftiraya uğrayıp hapse girmesinin ardından maddi zorluklar yaşayan Kezban bir işe girip çalışmak zorunda kalır. Huriye Hanım’ın konağında ev işleri ve yaşlı kadının bakımı ile ilgileneceği yatılı bir iş bulur. İşvereninin bir şartı vardır. Yanında çalışacak hizmetçinin evli olmaması onun için çok önemlidir. Kezban da işe girebilmek için evli ve bir çocuğu olduğundan hiç bahsetmez. Evde çalışmaya başladıktan bir süre sonra Huriye Hanım çocukları ile arasının hiç iyi olmadığını görür. Evin hanımının çocukları aşırı saygısız, şımarık, kaprisli, para harcamayı seven, içki ve kumar düşkünü insanlardır. Huriye Hanım da çocuklarının bu huyunu bildiği için çocuklarına olabildiğince malını mülkünü yedirtmemeye çalışmaktadır. Çocuklar annelerinin mirasına sahip olabilmek için annelerinin ölümünü beklemektedir ve bu miras uğruna her şeyi yapmaya hazırlardır. Ayrıca Huriye Hanımın çocukları, Kezban’ın kocasının davasına bakan avukatın yakın arkadaşlarıdır.



Ads_z.png


 

ilkhantok

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Ara 2010
1,981
29,029
Mersin
Radyo Tiyatrosu Arkası yarın külliyatı 10 oyun (29)

Bu son partiyle sitemizde 197 adet arkası yarın tiyatrosunu eklemiş bulunuyoruz,güzel bir arşivimiz oldu,yarından itibarende elimdeki radyo tiyatrolarını paylaşmaya başlayacagım,hepinize iyi dinlemeler

İKİZLERİN SIRRI
Meral, Doktor kocası Suat’ın tedavi ettiği bir mafya liderinin davetiyle Anadolu’da bir dağ evinde ikiz kızları ile birlikte tatil yaptıkları sırada, bilinmeyen bir nedenle çıkan bir patlama sonucu ikiz kızlarından Lale ile birlikte kazadan ağır yaralı olarak kurtulur. Aynı kazada kocası Suat, ikiz kızları Hale ile birlikte aynı evde bulunan Mafya lideri Cem’in amcası Haşim’in öldüğünü öğrenir. Aradan üç sene geçtikten sonra kızı Lale ağır hastalanır. Doktorlar, küçük kıza akrabalarından birinden hücre nakli yapılmazsa Lale’nin öleceğini söyler. Meral Hanım kocasının akrabalarından birisinin kanının uyma ümidiyle rahmetli kocasının Van yöresindeki köyüne gider. Köye gittiğinde karşılaştığı köyün doktoru patlamada ölen kocasına çok benzemektedir.


MÜFETTİŞ
Kente bir müfettiş geleceği haberi kentin belediye başkanını büyük bir telaşa sokar. Vakit kaybetmeden hazırlıklara başlayan belediye başkanı herkesi toplayarak dikkatli olmalarını tembihler. Büyük bir heyecanla kente gelecek müfettişi bekleyen belediye başkanına müfettişin şehre geldiği ve otelde kalmakta olduğu haberi verilir. Haberi duyar duymaz hemen otele giden belediye başkanı otelde kalan kişinin parasını har vurup harman savurduğu için beş parasız kalmış bir gezgin olduğundan habersizdir.


OYUN İÇİNDE OYUN
Gervais, yakın dostu Bernard ile beraber beraber nazilere ait bir toplama kampından kaçar. Bernard esir kampında bulunduğu süre boyunca Helen ile mektuplaşmıştır. İki arkadaşın niyeti Lion’da yaşayan Helen’in yanına giderek savaş boyunca Helen’in evinde saklanmaktır. Bu kaçış esnasında Bernard bir trenin altında kalarak can verir. Gervais, Bernard’ın yerine geçerek Helen’in evine gider ve ona Bernard olduğunu söyler.

SATILAN KONAK
Berna Hanım annesinden kalan tarihi köşkü Şahap adında bir mimara satar. Ancak Berna’nın kız kardeşi Gülçin buna çok üzülür.Ertesi gün, Şahap’a giderek köşkü kendisine satmasını teklif eder. Gülçin’in güzelliğinden çok etkilenen Şahap, dul bir kadın olduğunu öğrenmesi üzerine ona evlenme teklif eder. Köşke mutlaka sahip olmak isteyen Gülçin bu teklifi geri çevirmez. Şahap bir gün köşkü gezerken bodrum katında mahzene inen gizli bir oda bulur. Şahap bu gizli odaya girdiğinde bir iskeletle karşılaşır.


SEFİLLER
Jean Valjean aç olan ailesini doyurmak için bir somun ekmek çalmıştır. Suçlu bulunan Valjean kürek çekme cezasına çarptırılmış, kaçma girişimlerinden dolayı da cezası 19 yıla çıkartılmıştır. Serbest bırakıldıktan sonra hayata yeniden tutunmaya çalışmış olsa da eski bir mahkumu olduğu için kimse onu yanında barındırmak istememiştir. Ona yardım eden ise kasabada yaşayan bir piskopostur. Ancak Jean Valjean, onun bu hareketine gümüş takımlarını çalarak karşılık vermiştir. Polis ise Valjean’i yakalayarak piskoposa getirir. Piskopos ise ona gümüş takımlarını kendisinin verdiğini söyler ve gümüş takımlarını Jean Valjean’e hediye eder. Bu olay Jean Valjean’ın hayatının dönüm noktasıdır. Artık yasal yollardan para kazanmaya ve iyi bir insan olmaya çalışacaktır.

SOKAK KIZI
Doğumu esnasında annesi ölen, dokuz yaşında babasız kalan Barbara kimsesiz kalınca Mary teyzesine emanet edilir. On üç yaşında Mary teyzesi tarafından yurda verilir. Ancak yurtta olaylar çıkartması sonucu tekrar teyzesinin yanına verilen Barbara on altı yaşında evden kaçar.



SUÇLULAR SALAK OLUR
Sezgin bir dövüz bürosunu soyarak on beş bin dolar çalar. Sezgin’in amacı bu parayı aşık olduğu ama kendisiyle ancak on bin dolar karşılığında beraber olabileceğini söyleyen Melahat’a vermektir. Melahat önce Sezgin’i geri çevirir ancak uyuşturucu bağımlısı sevgilisinin isteğiyle, Sezginin parasını almak için onu geri çağırır.

TAŞRALI HEMŞİRE
Ünlü bir mimar olan Turgut Şahin ihaleye katılmak için İstanbul’a gittiği esnada bir kaza geçirir. Bir doktor ve üç kızı tarafından kaza yerinden çıkarılır ve tedavi için evlerine götürülür. Bacağında derince bir kesik olan Turgut’un tedavisi ve bakımı doktorun hemşire olan güzel kızı Seda tarafından üstlenilir.


TUT ELİMDEN
Psikiyatri servisinde doktor olan Serap’ın hastalarından Oğuz alkol bağımlısıdır ve geçmişine dair hiç bir şey hatırlamamaktadır. Serap hastasını iyileştirmekte kararlıdır. Oğuz’u hastaneye getiren Hakan’dan, Oğuz ile ilgili bilgi almaya çalışsa da Hakan ona Oğuz’u duvarın dibinde gördüğünü, ilgisini çektiğini, konuşmalarından yazar olabileceğini düşündüğünü söyler. Bu esnada Doktor Serap’ın telefonu çalar ve karşıdaki kişi Serap Hanım’a bir şiir okur.


ÜÇ KIZ KARDEŞ
Mithat Bey’in Türkan, Fitnat ve Neslihan adında üç kızı vardır. Türkan gelinlik çağına gelmiştir. Neslihan lise bir de, Fitnat ise lise son sınıfta okumaktadır. Kızların en mazbutu Fitnat’tır. Türkan’ın aklı fikri evlenmektedir. Neslihan’ın ise gözü hep dışarıdadır.


Ads_z.png


 
Üst