A Discovery in Comics

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
376
8,139
Son düzenleme:

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,225
7,329
Harika! Bu müthiş kitaplardan bugüne kadar hiç haberim olmamıştı... Hemen LOVE başlıklı olanı indirip biraz karıştırdığımda, "comic book" formatında olmakla birlikte, oldukça derin ve sağlam bir felsefi altyapıya sahip olduğunu gördüm. Örneğin, aşkın tanımını tüm felsefi boyutlarıyla ve çeşitlerini sayarak vermesi (agapé (koşulsuz, teslimiyetçi sevgi), eros (cinsel arzu, tutku, romantik sevgi), philia (sadık arkadaşlık, dostluk), storge (aile sevgisi), pragma (rasyonel, pragmatik sevgi) ve philautia (özsevgi)) çok hoşuma gitti -ki bu denli başarılı tanımlamayı pek çok "baba" kitapta bulamazsınız! (Aşk konusunda başarılı bir kaynak da Cogito dergisinin Aşk özel sayısıdır.)
Değerli @cagan73 , her gün bu kadar üst düzey eseri nereden ve nasıl buluyorsunuz, şaşırmamak elde değil! Tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız...
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,104
6,498
Önce @cagan73 'e baştan teşekkürlerimi belirtip , mesajlarını gördüğüm dostlarım @Calligrapher ve @kemalettin 'in düşüncelerine aynen katıldığımı açıklamış olayım. Çizgili anlatımların söz konusu olduğu '' keşif ''ler hakkında seçilen konulara ilgisiz kalacak kişi var mıdır bilemiyorum. Aşk , Felsefe , Din ve de Bilim !! Her biri insanlık tarihinin en önemli unsurları. Sağ olun @cagan73 . Paylaşımlarınızı ben de dostlar gibi beğeniyle takip ediyorum.
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,907
5,296


Sayın Aktif Üye ;

"Umarım bu şaheserler de Türkçe'ye kazandırılabilir..." demişsin. Ben de UMARIM diyorum...


Şimdi bu türe ne diyeceğimi şaşırdım. "Çizgi Roman" desem , değil ....... "Çizgilerle ..." desem değil ...????

Ama çok güzel bir seri olduğu kesin. Kendi dilimizde okumayı beklemekten başka çaremiz yok...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim ...


 
Üst