4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,409
Bugünün anlam ve önemini belirtmek üzere konuşma yapabilecek çok hayırsever konuşmacı vardır.Ancak ben bugün münasebetiyle ; başta Tarzan'ın manevi annesi Goril Kala olmak üzere , Puik , Rintintin ,Fındık ,İdefiks , Buana ,Tazmanya Canavarı ve Şer Kedi Şerafettin olmak üzere çizgi dünyasının bütün hayvanlarının bu anlamlı gününü kutlarım.:):):D
 
Son düzenleme:

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,006
20,664
Gaziantep
On yıl önce iki aylık bir köpek yavrusunu alıp bahçeme götördüm. Adını LİLİ koydum. (Köpeğin adı Ken Parker'in LİLY' sinden aşırma). Lili zaman içinde büyüdü, çevrenin sahibi oldu.
Bahçeye haftada birkaç gün ugrardık. Lili yi yanıma alır, tavukçudan aldığım etleri birlikte toprağa gömerdik. O yemle bir hafta idare ederdi.
Bahçe şehire 10 km uzakta etrafı çevrili 4700 metre kare ağaçlı bir alan.
Lil son derece duyarlı bir köpekti. Sabahları kapıyı açık bulursa eve girip yüzümüzü yalayarak bizi uyandırırdı.
Bir gün eşim üç yaşındaki yeğenini kucağına almış bahçada oturuyordu, Lili gelip burnruyla çocuğu itip eşimin kucağına kendi oturdu. Çok duyarlı olmasının yanında kıskaçtıda.
Neyse.
Bir kaç yıl sonra duvarımızın bitişiğine doktorlar bir site yaptı. Sitenin bekçisi "köpek buralarda gezip balkonları kirletiyor" bahanesiyle kendinden çok değerli ve anlayışlı köpeği zehirlemiş. Oysa kandinden önceki iki bekçinin hiçbir şikayeti yoktu.
Bu da geçip giden ömrümde bir anı.
 
Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,409
Köpeğiniz için çok üzüldüm üstadım.
Medyadan ;
Kurt öldürmenin suç olduğu Almanya'da, silahla vurularak öldürülen bir kurt, Hayvan koruma örgütleri, katilin bulunabilmesi için 10 bin euro ödül koydular.
Hayvan öldürmenin KATİLLE eşdeğer tutulduğu bir anlayış umarım bizde de yerleşir.
Bu konuyu açarken aslında espri yapmak için açmamıştım ancak öyle bir kılıf içinde özellikle sundum.
İçinizde ki Öküze Oha deyin demişti Bülent AKYÜREK.En son karşılaşmamızda üstadla kısa bir sohbet etme fırsatım oldu.Sağlık durumu da iyi değildi.Umarım daha iyidir şu an.
Sokak ta yere derin ve hokkalı ifrazat gönderen , hayvanlara eziyet eden hatta onları öldüren , saygısız , agresif , saldırgan, merhametsiz , acımasız bütün tipler benim için hayvan bile olamaz.
 
Üst