24 Kasım, Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür.

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,126
Sevgili Arkadaşlar!

Harf devrimini yapan Mustafa Kemal Atatürk, yeni harflerin öğretilmesi için yazı tahtasının başına geçti. Milletimize yeni harfleri öğretmek için canla başla çalışmaya başlamıştı. Bakanlar Kurulu 11 Kasım 1928 günü yaptığı toplantıda, Ata’mıza “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını verdi. 24 Kasım, Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. Ata’mızın yüzüncü doğum yıldönümünün kutlandığı 1981 yılında, 24 Kasım’ın her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi.


Öğretmenler gününde, öğretmenlerimizin değerini, sorunlarını ve hizmetlerini hatırlar, onların emeklerini boşa çıkarmamak için gayrete geliriz. Biliriz ki, çalışkan, dürüst ve insani değerlere sahip insanlar olmamız, öğretmenlerimize verebileceğimiz en güzel armağandır.
Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Sevgi dağıtıp içimizi aydınlatan öğretmenler bizi doğruya yöneltir, bilgili kişiler olmamız için çaba gösterirler. Dünyayı tanıtırlar bize. Gerçeği, daima gerçeği, yeniliği, gelişmeyi ve bilimi anlatırlar. Yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olur, doğruluk, dürüstlük ve yardımseverlik gibi evrensel değerlere ulaşmamızı sağlarlar. Bize anne olurlar, baba, kardeş ve arkadaş olurlar.


Dünyanın en saygın insanları olan, siz öğretmenlerimin huzurunda saygı ile eğilirim. Geleceğimiz, gözlerinizde gördüğümüz ışıltılar gibi aydınlık olsun!
( Alıntı )

ogretmenlergunu.png


iekgn0.gif


ogr8.jpg


retmenlergn08.gif


EĞİTİM - ÖĞRETİM VE ÖĞRETMEN ÜZERİNE ÖZLÜ SÖZLER


Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlar zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir.
(Atatürk)
***
Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.
(Atatürk)
***
Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır. (Atatürk)
***
Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bur millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır.
(Atatürk)
***
Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.
(Atatürk)
***
Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.
(Atatürk)
***
Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.
(Hz. Ali)
***
Yeryüzünde öğretmenlikten daha şerefli bir meslek tanımıyorum.
(Diyojen)
***
Dünyada her şeye değer biçilebilir, ama öğretmenin eserine değer biçilemez. Çünkü, onun eseri her şeydir ve hem de hiçbir şeydir.
(Socrates)
***
En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu suretler olur.
(Atatürk)
***
Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da, köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir.
(Atatürk)
***
Yeter derecede eğitime sahip olmalısın ki, çevrende insanları gereğinden büyük görmeyesin; fakat bilgeliği sağlayacak kadar da eğitimin olmalı ki, onları küçük görmeyesin.
(M.L. BOREN)
***
Heykeltıraş mermere ne ise; öğretmen de çocuğa odur.
(Addison)
***
Öğretmen ve ağaç ürünlerinden belli olur.
(Ukrayna Atasözü)
***
Öğrencilerine okuma isteği aşılamayan bir öğretmen havada soğuk demir dövüyor demektir.
(H. Mann)
***
Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan (bilim, kültür) ordusudur.
(Atatürk)
***

Öğretmenlik mesleklerin en az kazanç getireni, fakat insanı en çok ödüllendirenidir.
(H.V. Dyke)
***
Öğretmen nasılsa sınıf da öyledir.
(Alman Atasözü)
***
Unutmayınız ki cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelir.
(Atatürk)

***
Dünyanın her yerinde öğretmenler toplumun en özverili ve en saygıdeğer öğeleridir.
(Atatürk)

***
Ordularımızın kazandığı zafer, sizin eğitim ordularınızın kazandığı için yol açtı.Gerçek zaferi siz,öğretmenler kazanacaksınız. Bunu başaracağınızdan kuşkum yoktur. Sarsılmaz bir inançla ben ve arkadaşlarım sizi gözeteceğiz... Sizin karşılaştığınız tüm engelleri kıracağız.
(Atatürk)

***
Bir topluluk ulus olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır. Onlardır ki,toplumun gerçek bir ulus haline getirirler.
(Atatürk)

***

***

Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın (kültürün) müspet fikirlerini veriniz. İstikbalin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Hür fikirler tatbik (uygulama) mevkiine konduğu vakit Türk milleti yükselecektir. (Atatürk)


alaska698crc1acwc.jpg

ZAMANGEZGİNİ
BAYHUN ÖNTÜRK

 

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,372
3,550
Midgard
Yıllar geçtikte kutlama stilimiz de değişti. Artık biber gazsız bayram kutlayamaz olduk. Bugün Ankara'da gaz yiyenler başta olmak üzere bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutlarım.

1476397_331475960327576_2061159161_n.jpg
 

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,729
Üstümde emeği olan, beni yetiştiren öğretmenlerim başta olmak üzere bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü kutlu olsun.
Lami Tiryaki
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,367
141,678
Ne kadar değişik bir toplum olduk artık, bize okumayı yazmayı hayatımıza yön vermeyi öğreten öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlamayı bile korkar olduk.

Doğruluk, müslümanlık, demokrasi acaba bir avuç insana kaba kuvvet uygulamakmı? Kimi nereye kadar sindirebileceklerini zannediyorlar, bir sinersin iki sinersin üçüncü de zamanı gelir sen sinersin.

Fazla uzatmaya gerek yok, Tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ kutlu olsun.
 

herakliussd

Yeni Üye
11 Eyl 2011
40
181
Atamız öğretmenlere verilmesi gereken değerin bilincindeydi.Darısı hükümetin başına.İzmir eğitim şurasında kadın ve erkek öğretmenleri ayrı ayrı otururken gören Ulu Önder bayanlara mı güvenemiyorsunuz yoksa kendinizemi diye erkek öğretmenlere sormuştu.Oysa şimdi kızlı erkekli tartışmalarının ve türbanlı öğretmenlerin konuşulduğu bir ortamdayız.Ahhh ATAM senin emanetini koruyamadık.Çok suçluyuz ve üzüntülüyüz.
 

birmehmet

Süper Üye
4 Eki 2009
554
423
eskiden öğrencilere talebe denir idi, ilmi talep eden, isteyen anlamında!
şimdi öğretiyoruz, öğretmeniz ama eğitim çok farklı bir boyut.
eğitimi isteyen de öenmini kavrayan daq az ne yazık ki, ham bilgi, test vesınav odaklı bir mantalite daha önplana çıkıyor gibi geliyor bana... hayırlısı.
herkese teşekkürler :)
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,642
İzmir
Bir gün geç olan bir kutlama yazısı ama kutlamanın zamanı olmaz.
Bize emeği geçen öğretmenlerimizi her zaman hatırlamalıyız.
Bütün öğretmenlerimize saygılarımı sunarım.
 
Üst