scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,208
- 76,670
Los compañeros del crepusculo (Alacakaranlık Yoldaşları)
Otaçağ'da Geçen Bir İspanyolca Grafik Roman
(Tanıtım)
Geçenlerde Dieter Lumpen'in maceralarının orijinal İspanyolcalarını "Cimoc" çizgi roman dergileri içinde ararken başka ilginç çizgi romanlara da ratladım. İspanyolların bu alanda çok yetenekli ve üretken olduklarına bir kez daha kanaat getirdim. Bu arada Lumpen'le aşağı yukarı aynı fasiküllerde tefrika edilen bir başka çizgi roman dikkatimi çekti: Los compañeros del crepusculo (Alacakaranlık Yoldaşları anlamına geliyormuş). Ortaçağ'da geçiyor ve Umberto Eco uyarlaması Jean-Jacques Annaud filmi "Gülün Adı" tadında, hatta ondan daha muhteşem paneller var. İnternette bunun albümünü aradım, varmış (
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
) ve tam 243 sayfa. Aslında Libgen'e İngilizcesini bulurum umuduyla bakmıştım ama ne yazık ki bulamadım. Makine çevirisine de güvenemem, hiç hoş olmaz. Üstelik çok hacimli bir albüm. Fransızcasını bile bulamadım (ÇD'nda Fransızcacı arkadaşların çok olduğunu biliyorum, bir umut. Belki de İspanyolca bilen bir diyardaş çıkar da...) Dosyayı buraya koyamadım, zira bu hacimli albüm tam 400 MB ve benim yükleme sitesindeki hesabımda fazla yer kalmadı. Dergiyi Libgen'den indirebilirsiniz. Ben size albümden beni çeken bazı paneller sunayım. Sayfa açılışını yavaşlatmaması için panelleri 2500px'den 800px'e küçülttüm. Aşağıda toplamda 26 sayfa var.
NOT: Bu arada İspanyolların bu ilginç dergilerinin anlamı nedir diye biraz araştırdım. İspanyolca sözlüklerin hiçbirinde "Cimoc" diye bir kelime yok. Sonunda "Comic" (çizgi roman) kelimesinin tersten yazılmış şekli olduğuna kanaat getirdim. Benim tahminim tabii bu.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.
Son düzenleme: