To The Heart Of The Storm - WILL EISNER (grafik roman)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311

To The Heart Of The Storm
Will Eisner
İngilizce, otobiyografik grafik roman
DC Comics, New York, 1991
209 sayfa, 91 MB, CBR


Çizgi roman dünyasına "grafik roman kavramını kazandıran" Amerikalı çizer, yazar ve yayıncı "Will Eisner"in (1917-2005) 1991 yılında tam 74 yaşındayken çizdiği otobiyografik grafik romanın adı: "To The Heart Of The Storm" ("fırtınanın tam göbeğine"). Kendisi de Musevi asıllı bir Amerikalı olan Eisner, bu romanında da tıpkı 1978'deki ilk grafik romanı Tanrıyla Bir Anlaşma ve Diğer Salaş Apartman Hikâyeleri'nde olduğu gibi (bu roman, ÇR endüstrisinde "grafik roman" adıyla çıkan ilk romandır, yani ilk grafik romandır) 1920'li yıllardan "2. Dünya Savaşı" yıllarına kadar olan sürede New York'un kenar mahallerinde oturan yoksul göçmenlerin, azınlıkların özellikle de Yahudilerin öykülerini, onların çektikleri sıkıntıları, dışlanmalarını vb anlatıyor. Kendisi de bu mahallelerde büyüdüğü için gözlemlerini anlatırken, bir yerde öyküye kendi yaşadıklarını da ekleyerek eserine otobiyografik bir karakter kazandırıyor (Eisner önsözde kitabın önce otobiyografik olmamasını plânladığını, sonunda romanın elinde olmadan bu yöne evrildiğinden bahsetmiş). Çevresindeki anti-semitizmin genç bir bireyin yaşantısını ve kişiliğini nasıl şekillendirdiğini betimliyor. Adına her yıl ödüller verilen Will Eisner'in bu kendi grafik romanına da bir "Eisner ödülü" verilmiş.

file

(Mega)

file


Romanın başlarından aldığım şu iki sayfada, ABD'nin 2. Dünya Savaşı'na katıldığı 1942 yılında askere çağrılan birkaç kişi trenle birliklerine teslim olmaya giderlerken aralarında sohbet ediyorlar. Yaşlı olan (Will'in arkadaşı olan) Brooklyn'de çıkan Türkçe bir gazetenin editörü olduğunu, arkadaşının (Will) ise karikatürist olduğunu belirttikten birkaç sayfa sonra kendisinin Türk olduğunu ama dininin Katolik olduğunu, arkadaşı Will'in de Yahudi olduğunu ekliyor.
file


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
12 Şub 2010
15,006
543,709
Grafik romanın güzel olması yanında Scanfan dostumuzun sunumları paylaşımı daha da cazip kılıyor.
Tek dileğimiz bunların çevrilerek balonlanması. Umarım o günleri de görürüz.
Teşekkür ve saygılarımla sevgili scanfan üstadım.
 

mustibey

Süper Üye
23 Ara 2010
2,163
4,973
Sayın "scanfan", çizgi roman tarihinden çok güzel şeyler paylaşıyorsunuz, emeğiniz kolay ödenmez. Bizler için gösterdiğiniz özveri ve paylaşımlarınız için candan teşekkürler. Elinize/emeğinize sağlık.

Ek: Biraz fazla oluyorum farkındayım ama türkçe olarak sunulabilse çok çok mutlu olacağımız da kesin!
 
Son düzenleme:
Üst