Adını Hatırlayamadığımız Maceralar İçin Soru Başlığı

gitarisyen

Çeviri & Balonlama
7 Ara 2016
457
3,784
Hiçbir Şey Ülkesi
Zaman zaman, birçok macerası olan çizgi roman kahramanlarının bizi çok etkileyen, unutamadığımız ya da tekrar okumak isteyebileceğimiz maceraları olabiliyor. Ancak yıllar önce okuduğumuz bu maceranın adını ya da o kahramana ait serinin hangi sayısında yayımlandığını yüzlerce maceranın içinden bulmak ya da hatırlamak kolay olmuyor.

Forumumuzda daha önce böyle bir konu başlığı açılıp açılmadığını bilmiyorum. Ancak araştırdığım kadarıyla böyle bir konuya / başlığa rastlayamadım. İşte bu yüzden, (özellikle bir kahramanın serilerinin yayımlandığı çizgi romanlar başta olmak üzere) adını / sayısını / fasikülünü / cildini hatırlayamadığımız maceraları birbirimize sormak, bu konuda yardımlaşmak ve paylaşmak amacıyla bu başlığı açmak istedim. Örneğin "Korku", "Red Kit", "Texas", "Tom Miks", "Zagor", "Conan", "Zembla", "Mister No" tarzı çizgi romanlarda, herhangi bir sahnesini hatırladığımız ama adını ya da hangi sayıda olduğunu anımsayamadığımız bir macera / öykü konusunda birbirimizden yardım alabileceğimiz gibi; bazı olaylarını / sahnelerini hatırladığımız bağımsız çizgi romanların / öykülerin adlarını veya hangileri olduğunu da birbirimize sorabileceğimizi düşünüyorum.

Bu girizgâhtan sonra, isterseniz bendenizin yıllar önce okuyup etkilendiği ama isimlerini ya da hangi sayılarda olduğunu bir türlü hatırlayıp bulamadığı iki kahramanın iki macerasını aklımda kaldığı kadarıyla sizlere anlatarak bu maceraları bulabilmem konusunda yüksek yardımlarınızı talep ettiğim kısa açıklama kısmına geçeyim:


MISTER NO'NUN DEV BÖCEKLERLE OLAN MACERASI

Mister No'nun yıllar önce (çocukluğumda) okuduğum bir macerasıydı. Mister No, bir grup insanla birlikte dev böceklere karşı savaşıyordu. (Dev karıncalar ya da hamam böcekleri olabilir, pek emin değilim.) Gruptaki bir genç, bir karışım hazırlıyor ve bunun (hatırladığım kadarıyla önce küçük böcekleri) öldürebileceğini görüyorlardı. Yine hatırladığım kadarıyla Mister No "Bu sadece bir miktar sorunu v.s." mealinde bir şeyler söylüyor, hazırlanan karışımı çoğaltarak büyük fıçılara / bidonlara doldurup böceklerin üzerine püskürtüyorlar ve böylelikle dev böcekleri öldürüyorlardı. Mister No'nun bu macerasının adını ve/veya hangi sayıda / fasikülde / seride olduğunu hatırlayan / bilen varsa ve paylaşabilirse, önümüzdeki bir ay içinde çeviri ve balonlamasını yapacağım bir çizgi öyküyü kendisine ithaf edeceğimi bildirerek şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. :)

TOM MİKS'İN SİYAHLAR GİYEN HİPNOZCU / BÜYÜCÜ / SİHİRBAZLA OLAN MACERASI

Tom Miks'in bu macerasını okuduğumda çok ama çok küçüktüm. (İlkokul 2 ya da 3. sınıfta olma ihtimalim kuvvetli.) Hatırladığım kadarıyla sürekli siyahlar (ya da siyah pelerin) giyen, kötü bakışlı, simsiyah gözleri olan, zayıf yapılı bir büyücü / sihirbaz vardı. Çok kötü bir karakterdi. Bu kötü karakterin yeteneği, herkesi hipnoz edebilmesiydi. Hipnoz yeteneğiyle herkesi etkisi altına alıyor, cinayetler ve çeşitli suçlar işliyordu. Tom Miks ve arkadaşlarına epey sıkıntı çektirmişti. Sonunda yine Tom Miks'le karşılaşıyor ve (aklımda kaldığı kadarıyla) yüksek bir yerden (dağdan veya kayalıklardan) düşerek ölüyordu. Bu macerayla ilgili, gerçek hayatla bağlantılı olarak aklımda kalan en önemli şeylerden biriyse, (belki de çocukken çok yufka yürekli olduğumdan) bu kötü karakterin ölümüne bile üzülmüş olduğumdu. Hatta aynı macerayı okuyan bir arkadaşım -ki, adı Ünsal'dı ve bu olaydan birkaç sene sonra ağır bir hastalık sonucu vefat etmişti- bana o kötü karakterin ölümü için üzülmemem gerektiğini, onun kötü bir adam olduğunu ve ölümü hak ettiğini uzun uzun anlatmış ve beni üzülmemem gerektiğine ikna etmişti. İşte benim için önemli olan Tom Miks'in bu macerasının adını ve/veya hangi sayıda / fasikülde / seride olduğunu hatırlayan / bilen varsa ve paylaşabilirse, önümüzdeki kırk beş gün içinde çeviri ve balonlamasını yapacağım bir çizgi öyküyü kendisine ithaf edeceğimi bildirerek şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. :)

İlginiz, bilgilendirmeleriniz ve yardımlarınız için tekrar ve peşinen teşekkürlerimle...
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
44,000
denize sıfır
Aaa.:) Çok kolaymış.:)
Mister no macerasını ben söyleyeceğim.:)
Diğerini de biliyorum ama tüm pastaya ben konmayayım, onu bir başka dostumuz yazsın.:)
Birazdan eklerim.:)
 

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,945
23,732
Kıbrıs
Sözünü ettiğiniz kötü adamın adı yanılmıyorsam "KUNDRO"idi.Ne yazık
ki Hozcomics Tommiksler yanımda değil.Siması gözümün önüne geldi.Gözleri simsiyah yumruk yemiş gibi,saçları geriye taranmış.Buna benzer dazlak kafalı bir tip de Teksas'da vardı.Onun adı da Barker idi.
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
44,000
denize sıfır
Hayvanı buldum gerisi kolay zaten.:) Ekleyeceğim.:)
dqmh7p6kjujvt5str.jpg
 

gitarisyen

Çeviri & Balonlama
7 Ara 2016
457
3,784
Hiçbir Şey Ülkesi
Çok teşekkür ederim sevgili büyük beyaz. Nasıl sevindim, anlatamam. İnanın beni çok mutlu ettiniz, sayenizde çocukluğuma geri dönüp sindire sindire bu macerayı tekrar okuyacağım. Bu kadar çabuk yanıt aldığıma ve bu macerayı birazdan tekrar okuyacağıma inanamıyorum. Kapağına bakınca böcekler şu anda çok korkunç gibi görünmediler gözüme, ama o zaman çocuk olmamın verdiği etkiyle de gerçekten çok ürpermiştim ve bu macera rüyalarıma girmişti. Önümüzdeki bir ay içinde çeviri ve balonlamasını yapacağım ilk çizgi öyküyü size ithaf etmekten onur duyacağım. Tekrar ve sonsuz teşekkürler.

NOT: Sevgili büyük beyaz, size de fazla zahmet vermeyeyim ve sizin eklediğiniz kapakta gördüğüm "i giorni del terrore" başlığından hareketle "Mister No" bölümünde arama yapayım diye düşündüm ve sonunda buldum. Lütfen zahmet edip, eklemek için uğraşmayınız. İşte linki burada ve şu anda indiriyorum:

http://www.cizgidiyari.com/forum/mi...o-tay-yayinlari-album-no-169-yeni-tarama.html

http://www.cizgidiyari.com/forum/mi...ayinlari-244luk-seri-no-170-yuvaya-donus.html

Sevgili caretta, size de çok teşekkür ederim. Macerayı (ya da Tom Miks'in bahsettiğim macerasının olduğu sayıyı) yüklemek için uğraşmanıza gerek yok. Verdiğiniz bilgiden ("Kundro" isminden) yola çıkarak, söz konusu maceranın HozComics'in 20'nci sayısında başladığını öğrendim ve şu anda indiriyorum. (Hatta tam şu anda indirim tamamlandı ve hızla göz attım. Evet, bu sayı ve söz konusu macera 112. sayfada başlıyor. Ve sonunda o melun karakteri de gördüm. Bakalım bu gece bu karakterin yüzünü gördükten sonra nasıl etkilenmeden uyuyacağım?) :) (Verdiğiniz bilgiyi araştırırken yine sizin ve Sayın Lami Tiryaki'nin "Kundro" ile ilgili bilgiler verdiği ve Çizgi Diyarı'mızda bulunan http://www.cizgidiyari.com/forum/sizlere-ilginc-gelenler/71200-tommiksle-kendimizi-siniyoruz-2.html linkinden faydalandım.) Çok teşekkür ediyorum. Sayenizde çocukluğumda beni çok etkileyen ve epey tırstığım bu kötü karakteri yine görüp bu macerayı okumaktan büyük keyif alacağım. Bu arada önümüzdeki kırk beş gün içinde (sevgili büyük beyaz'dan sonra) çeviri ve balonlamasını yapacağım ikinci çizgi öyküyü de size ithaf etmekten onur duyacağım. Tekrar ve sonsuz teşekkürler...

Bu da linki: http://www.cizgidiyari.com/forum/to...tommiks-hoz-comics-sayi-20-hayalet-sehir.html

Sevgili büyük beyaz ve sevgili caretta; sizlere tekrar teşekkür ederken Mister No paylaşımları için sayın oktay_izm'e ve Tom Miks paylaşımları için Sevgili Assad'a da şükranlarımı sunuyorum.
 
Son düzenleme:

ertekin

Süper Üye
22 Ağu 2009
1,913
4,847
Navajo Köyü
Sayın Gitarisyen o kadar insan tanıdım sizin kadar kibar ve hoş bir insana ilk defa denk geliyorum. Sizin gibi mülayim insanların çoğalması ve artması dileğiyle. Saygılarımla...
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,045
75,448
hiçbiryerde :)
Sevgili gitarisyen'in sorusu hepimizin
zaman zaman düşündüğü şeylerdir
gerçekten de ve Mister no'nun söz
konusu macerasını düşünürken ilk
aklıma gelen sevgili "iskenderunlu"
olmuştu sahiden. Bu maceradan
bahsettiği bir mesajı olduğunu hatırladım
(aradan tam beş, hatta beşbuçuk yıl geçmiş!)
ama konusunu unutmuşum. Tom miks'te
geçen o büyücü karakteri ben de hayal meyal
hatırlıyorum sanki, çoğu şeyi unutmuş olmama
rağmen. Ne çok ortak yaşanmışlık var tabii...
Güzel konu, hatırlattıkları ve çağrıştırdıkları için
teşekkürler dostlara.
 

ertekin

Süper Üye
22 Ağu 2009
1,913
4,847
Navajo Köyü
Büyücü fal taşı gibi gözlerini açar hipnoz ederdi.
Bu hipnozdan etkilenmeyen iki babağit tek var ÇR aleminde: Biri TEX diğeri ZAGOR.
(İradeleri çok kuvvetliymiş efenim.)
 
Son düzenleme:
Üst