Dennis the Menace

Hones

Guest
11 Nis 2009
3,046
10,053
Dennis the Menace (Yumurcak)

Hank Ketcham'ın Dennis the Menace'i ilk olarak günlük, tek bir kare halinde 12 Mart 1951'de çıkmış ve kısa bir süre içinde o kadar popüler olmuştur ki, eseri dağıtan Hall Ajansı bir yıl sonra başlığın kariyerine bir de Pazar sayfası eklemek durumunda kalmıştır.

Dennis the Menace ile Hank Ketcham, 'çocuk bantı' karakterlerine olan ilginin henüz ölmemiş olduğunu kanıtlamıştır (o dönemde pek çok yayın editörü buna inanmaktadır). Kahraman karışık sarı saçlı, açıkgöz olan küçük bir çocuktur. Sahte masumiyeti, samimi dürüstlüğü ve neşeli yıkıcılığı yetişkinler dünyasındaki sakin düzene tatlı bir zıtlık göstermektedir. Yaratıcısının dört yaşındaki oğlundan esinlenerek ortaya çıkardığı Dennis, hin yaramazlıkları ve durdurulamaz talepleriyle yaşadığı mahallenin sessizliğini bozan haşarı bir çocuktur. Hedefi de genelde bu durumdan rahatsız olan, çocuklarının zaptolunamaz yaramazlıklarını çaresiz bir biçimde izleyen anne ve babası Henry ve Alice Mitchell'dır.

Mitchelların yan komşuları, sinirli ve bu durumdan şikayetçi olan Bay Wilson da Dennis'in şanssız kurbanlarının oluşturduğu listededir. Mahalleden akranı olan erken gelişmiş ve kendini ahlakça üstün gören Margaret'ın ise genelde Dennis'le arası açıktır. Diğer akranı Joey, Dennis'in ayrılmaz arkadaşı ve yaramazlıklarındaki suç ortağıdır. Son başrol oyuncusu ise, Dennis'in kedilerden korkan şapşal ruhlu köpeği Ruff'dur.

Ketcham'ın günlük espri yüklü şakalan genelde kinayeli bir biçimdeyken, Pazar sayfası için yazdıkları her zaman komik ve canlı bir biçimde acımasızcadır. Çizim stili görünüşte dikkati çekmezken, amacına ulaşmada çok etkilidir. Yumurcak Dennis bir yüzyılın dörtte biri kadar bir süre boyunca çok popülerdir ve bu dönemde tanıdık başlığı ABD'de her gün kullanılan günlük kelimeler haznesine girmiştir.

Devamı için tıklayınız...


Dennis the Menace, known in some countries as just "'Dennis'"is a daily syndicated newspaper comic strip originally created, written and illustrated by Hank Ketcham since March 12, 1951, which made its debut in only 16 newspapers. It is now written and drawn by Ketcham's former assistants, Marcus Hamilton and Ron Ferdinand, and distributed to more than at least 10,000 newspapers in 48 countries and 19 languages.

The inspiration for the comic strip came from Dennis Ketcham, the real life son of Hank Ketcham, who was only 4 years old when he refused to take a nap and somehow messed up his whole room. Hank tried many possible kid names for the character he was drawing in his desktop in his home at Carmel, and translated them into some his rough pencil sketches, but they seem unsuitable for a character of such immense depiction, until his studio door flew open and his then-wife Alice, in utter exasperation, exclaimed, "Your son is a menace!" Thus the "Dennis the Menace" name was used, the "menace" epithet and the image of the tornado stuck. The character of Henry Mitchell even bore a striking resemblance to Ketcham himself, who also became a fixture in the strip.


2j3qqgg.jpg


2l95od5.jpg

























 

mizahicizgi

Aktif Üye
26 Eyl 2010
403
936
Bu ufaklığı çok seviyorum dustin (hoş ufaklık bizden yaşlı ya neyse).
Paylaşımını keyifle inceledim ve uzun sürede izleyeceğim anladığım
kadarıyla da okuyacağım. Teşekkür ederim.
.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,612
hiçbiryerde :)
daha bir çocukken bir kaç kez gazetelerde bantlarına
rastladığımı hatırlıyorum.
çizgi filmini kızımla çok izledik ve sevdik,
teşekkürler dusti...
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,089
36,761
İstanbul
Bu kıymetli paylaşım için çok teşekkür ederim. Beni epey eskilere götürdü :)

Bu arada linkler kendimize mi ait sevgili dustin?
 

Hones

Guest
11 Nis 2009
3,046
10,053
Bu kıymetli paylaşım için çok teşekkür ederim. Beni epey eskilere götürdü :)

Bu arada linkler kendimize mi ait sevgili dustin?

Linkler alıntı abi , konu 2008 yılında açılmış. Bu yüzden yeniden yüklemedim. 4 senedir çalışan linklere kolay rastlanmıyor :)
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,089
36,761
İstanbul
Linkler alıntı abi , konu 2008 yılında açılmış. Bu yüzden yeniden yüklemedim. 4 senedir çalışan linklere kolay rastlanmıyor :)

Evet, 4 senedir çalışan link sağlam linkdir. Yine de ne olur ne olmaz, ben bunları muhafaza altına alayım da sonrasına bakarız.

Bir de bu link yenileme işinde senden ümitliyim haberin olsun. :)
 
Üst