Conan the Barbarian 151 - Vale Of Death - Ölüm Vadisi

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,044
20,235
Kamlançu
Sevgili dostlar, bildiğiniz üzere CTB serisi balonlaması uzun bir süredir devam ediyor. Şayet bitirebilirsek bu seri sitemizin yüz akı olacaktır. Bunun için balonlama yapan arkadaşlardan bu seriye destek vermelerini bekliyorum. Bugüne kadar Conan balonlamalarına emeği geçen Ekenciz, trutalbruth, say''er, albay, f.erince, şükrü, The_DarknesS, homeric, BRAN MAK MORN, papillon7, uzung ve ismini sayamadığım bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Gelelim "Ölüm Vadisi" macerasına. Alfa Yayınları Tam Maceralı Koleksiyon Dizisi 094. ve Alfa Yeni Maceralar Dizisi 033. sayılarda tekrarlanmış olan macera bir nevi Ergenekon macerasına benziyor. Kimsenin bilmediği bir vadiye gelen Conan Ygdarlar ve Osiryalılar arasındaki mücadeleye şahit oluyor. Maceranın güncel olaylara benzeyen yönü de bulunmakta. Daha sonra bununla ilgili bir yazı yazmayı düşünüyorum, zamanım olunca... Şimdi John Buscema'nın çizimleriyle yeniden buluşma zamanı...



Düzenleme Notları: Tam Maceralı Koleksiyon Dizisi 094. sayıyı cakiciali arkadaşımız çift sayfa tarama olarak paylaşmış. Çözünürlük biraz yüksek olsaydı tek sayfaya çevirecektim, nasip artık.
Alfa Yayınları çevirisi ile ilgili bir şey demiyorum. Daha önce söylemekten dilimde tüy bitti :)
Evet, çevirisi hakkında bir şey demiyorum ama baskısı hakkında aşağıda vereceğim karşılaştırma size daha iyi fikir verecektir. Sayfaların alt kısımlarını yarım kestiği için aşağıda yer alan balonlar yok, dolayısıyla çevirisi de yok. Mecburen google translete yardımı ile kendim çevirdim onları. Bir kısmını da Direnc11 tercüme etti. Aslında hepsini soracaktım ama yüzüm tutmadı :)
Unutmadan Alfa baskısında sayfalar karışmış, 24 ve 25. sayfalar birbirinin yerine geçmiş. Conan mağaraya girip heykeli devirmeye çalışacağına, mağaradaki heykeli ittikten sonra mağaraya giriyor :)




Link:
Link:

Bu çalışmamı Conan serilerinden birçoğunda emeği olan, sevgili Prospero'ya armağan ediyorum. Muhtemelen haberi olmayacaktır. Sağlık olsun. Herkese iyi okumalar.
 
Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,623
hiçbiryerde :)
Teşekkür ederim üstadım,
Conan'ın güzelliğine güzellik katan
bu değerli çalışmaya emek
verenlerin ellerine sağlık.
Çok güzel hareketler bunlar:)
 

prospero

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Kas 2014
248
11,343
Selamlar, ben prospero. Bu konuyu tarafıma gönderilen bir mesaj aracılığı ile farkedince teşekkür etmek (ve hediyemi almak için :25: )için forumunuza üye olmak istedim ancak prospero nickinin forumda bir kullanıcı tarafından daha önce alınmış olduğunu gördüm. Ben de prosspero nicki ile üye oldum foruma. Biraz bol s li oldu ama sorun değil :)
Sevgili Shoryuken bu güzel hediye için teşekkür ederim. Çalışma çok özenli ve güzel olmuş. Her iki versiyonun balonlanması ise benim gibi arşiv meraklısı bir Conan sever için harika olmuş. Güzel bir sürpriz oldu, tekrar teşekkürler...
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,664
Kasımpaşa
Sevgili prospero ufak bir dokunuşla karışıklığı giderdik.. İsmini alıştığın şekilde kullanabilirsin. Selam ve saygılar..
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,640
İzmir
Değerli dostum, nasıl olduysa bu çalışma gözümden kaçmış.
Biraz geç olsada teşekkür ederim.
Keyifle okuyacağım.
 

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,044
20,235
Kamlançu
Değerli dostum, nasıl olduysa bu çalışma gözümden kaçmış.
Biraz geç olsada teşekkür ederim.
Keyifle okuyacağım.

Forumda yaşanan çöküntüden sonra açılır açılmaz paylaştım. Arkasından kayıp konuların yenilenmesi başladı ve konu gerilere gitti. Gözden kaçması doğal bir hal yani :)
Keyifli okumalar...
 
Üst