Conan The Barbarian Annual 07 - Kırmızı Gölgeler ve Kara Kraken (Dark Horse)

prospero

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Kas 2014
248
11,342
Daha önce The_DarknesS'ın balonladığı "Conan Annual" 7. sayısı olarak yayınlanan "Kırmızı Gölgeler ve Kara Kraken" macerası Dark Horse tarafından "The Chronicles of Conan" serisinin 21. cildinde yeniden renklendirilerek yayınlandı. The_DarknesS ricam üzerine daha önce balonladığı maceranın psd dosyalarını bana yollayınca ben de hazır balonlamaları kullanarak maceranın yeni versiyonunu da meraklıları için tekrar hazırladım. Sadece balonlarını temizleyip başlık fontunu değiştirdiğim ve hazır psd dosyalarını temizlenmiş balonların üstüne oturttuğum bu maceranın balonlamasını The_DarknesS yapmış oldu dolayısıyla.Bu maceranın devamı Marvel Garfik dizisinin (MGN) 42. sayısında yayınlanmıştır. Devamı ve The_DarknesS tarafından hazırlanan orjinal haline buradan ulaşabilirsiniz. Afiyetle okuyunuz...

0203_zpssery4txm.jpg

0204_zpsaaslmj4i.jpg


 

sebo22

Onursal Üye
14 Tem 2009
2,081
5,430
çok teşekkürler dostlar...
ellerinize sağlık...
yeni renklendirmesi çok güzel olmuş...
 

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,044
20,227
Kamlançu
Teşekkür ederim Prospero ve The_DarknesS. Annual 7'nin her iki versiyonu da elimizin altında oldu şimdi. Birisi Annual klasörüne, diğeri Dark Horse 21. cilt klasörüne gitti :)
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,044
75,440
hiçbiryerde :)
Kapaklar, çizimler her zamanki gibi harika görünüyor.
Hikayeler zaten fantastik ve destansı özellikleriyle
çekiyor biz okuyucuları. Eh, bir de dostlarımızın böyle
uzun emekleriyle birleşince dört dörtlük oluyor kitaplar, dergiler.
Mütevazi sunuma aldanmıyorum, verdiğiniz koca emeklere,
güzel hediyelere müteşekkir olduğumuzu söylemem lazım.
Sağ olun, var olun dostlar...
 

timed

Onursal Üye
19 Eki 2009
2,330
9,538
Sevgili dostlar ,
Emekleriniz , ayırdığınız zaman ve mütevaziliğiniz için sizlere çok teşekkür ederim.
Sağolun , varolun .
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,617
İzmir
Sevgili Prospero,
İncelik gösterip adımı çizgi romana eklemişsiniz.
Bu çalışmanın aslında tamamı sizin başarınızdır.
Ben sadece psd dosyalarını gönderdim. Geri kalan hepsini siz yaptınız.
Sayenizde tekrar renklendirilmiş fevkalade bir çizgi romanı daha arşivime ekledik.
Elinize sağlık.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,087
36,745
İstanbul
İnsanın bazen basireti bağlanıyor demek ki. Neredeyse kaçırıyordum bu kitabı. Gerçi kon kaçırmamak için uyguladığım bir yöntem sayesinde gecikmeyle de olsa fark edebiliyorum ama bu kitabı zamanında yakalamak lazım. :)

Muazzam bir iş. Emeği geçen dostlara çok teşekkür ediyorum.
 

hüseyin aksakal

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
7 Eyl 2010
773
5,728
Kdz. Ereğli
Kizil gölgeler-conan oğluna veda ediyor

Bu öykü, Sprague De Camp-Lin Carter ikilisinin Conan'ın ömrünün sonuna dair yazdıkları Adalı Conan-Conan of Isles romanının Roy Thomas uyarlamasından ibaret.
Yakın dostu Trocero'nun sarayda kızıl gölgeler tarafından götürülmesi ve 700 kişinin daha aynı sona uğramasının ardından rüyasında gördüğü Epemitreus tarafından yönlendirilen Conan, Argos'a, oradan da batı okyanusuna açılmak üzere Tarantia'dan ayrılır.
Aşağıdaki pasaj, oğlu Conn ile son kez karşılaşması ve vedasını anlatıyor:


Üç saat sonra, sağanak bir yaz fırtınası sarayın kulelerinin etrafında şimşekler çaktırıp gürlerken, kocaman bir siyah zırh ve sarkık kenarlı bir şapkayla yüzünü yarı yarıya gizleyen dev gibi, zırhlı bir beden, Tarantia’nın dış surundaki az kullanılan ufak, gizli bir girişten sessizce çıkmaktaydı. Peşinden atak bir aygırı çeken uzun boylu iri kıyım biri daha geliyordu. İkinci adam karın kolanı ve üzengilerin boyunu kontrol ederken durdular.

“Lanet olsun!” diye homurdandı Prens Conn’un genç sesi. “Haksızlık bu! Eğer birinin seninle gitmeye hakkı varsa, o da benim!”

Conan şapkasının kenarından su damlaları saçarak başını salladı. “Crom biliyor oğlum, eğer kendimle herhangi birini götürebilsem bu sen olurdun. Fakat biz sadece kaprislerimizle hareket eden bir çift meteliksiz maceracı değiliz. İktidar ve görkeme sorumluluklar olmadan sahip olamayız. Bu dersi öğrenmek bana yıllara mal oldu ve kimi zaman bunu haşin bulmuşumdur. Ben belki de ecelime gidiyorum; sen de elinden geldiğince adil şekilde bu ülkeye hükmetmek için kalacaksın. Böyledir tanrıların dileği.

“Kimseye tamamen güvenme; sadece en fazla güvenmeye değer bulduklarına güven. Bir kral dalkavukları sakatatın sinekleri çektiği gibi çektiğinden övgülerin onda dokuzunu önemseme. İnsanların yaptıklarını sözlerinden daha fazla kaale al. Kötü haber taşıyanları asla cezalandırma, insanlar krala gerçeği söylenemeyeceğini düşünmesin diye hoş gelmeyen bir fikri öne süren kimselere de kaş çatma. Elveda!”

Conan oğlunun elini ezici bir tokalaşmayla kavradı ve ikili kısaca, şiddetle kucaklaştılar. Sonra Conn aygırın dizgini ve üzengisini tutarken Conan eyere atladı. Birkaç kalp atışı için pelerinli siluet Batı’nın yaldızlı mücevheri altın Tarantia’nın karaltı halinde yükselen kulelerine baktı. Sonra Conan, son bir el sallayışla atını güneye doğru mahmuzladı, sağanak yağmur ve şimşeğin aydınlattığı karanlıkta Argos ve denize giden uzun yola sürerek kayboldu. Böylece de dünyanın en kudretli savaşçısı maceralarının sonuncusu ve en tuhafına başlamış oldu.
 

prospero

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Kas 2014
248
11,342
Paylaştığınız pasajı okurken o kadar keyif aldım ki bitince üzüldüm. Konuyu bu güzel çeviri ile renklendirdiğiniz için teşekkür ederim.
 

sbasak

banned
7 Mar 2015
449
2,849
Merhaba,
Bu Conan the barbarian çeviri ve balonlamaları için ellerinize sağlık. Bende dark horse ciltlerinin orijinalleri var. Burada paylaşılanları bastırıp, cilt kapaklarınıda kendi orijinallerimden taratarak kendime cilt 10 sonrasını (Lalin bıraktığı yerden) orijinal formatında cilt yaptırıyorum ve kütüphanemde Conan köşesinde saklıyorum. Ancak bildiğiniz gibi orijinal ciltlerde annual'larda var. Bunlara da el atmayı düşünüyor musunuz?
 
Üst