Bizim Başımız Kelt mi?

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,669
İstanbul
Evet, itiraf ediyorum benimki Kelt değil ama kel.

Dün sevgili SenSei ve sevgili odenat projelerinin duyurusunu yapınca ben de çok imrendim doğrusu. :)

"Kelts" isimli çizgi romanın çeviri-balonlamasını sevgili emirdar ile birlikte yapacağız. İki sayının çevirisi bitti gibi, yakında balonlama süreci başlar:

file


file


Eserin İngilizce çeviri-balonlaması (scanlation) forumda paylaşıldığında şöyle demiş Haluk abi:

İndirmeyeceğim ve bakmayacağım

Keltler, ilgi alanımın ta içinde olan bir ırk, kültür

Martin Mystere, Dampyr, Corto Maltese başta olmak üzere sayısız çizgi romanda tanıştığım ve ilgi kapsamıma aldığım Keltler

Yabancı dilde bakıp bir taraflarımın şişmesine tahammül edemem

Türkçe yayınlanmasını bekleyeceğim indirmek için

Haluk abi nezdinde tüm çizgi roman severler için hazırlayacağız.

Sevgiler, saygılar.
 
Son düzenleme:

odenat

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
4 Eki 2012
1,278
16,803
Harikasınız, "keltes", "elfes", "nains" gibi birbirine benzer bir sürü çizgi roman yayınlanıyor. Bunun sebebi ise Fransa'da çizgi roman piyasasında Breton'ların büyük etkisi olması. Breton kültürü inanılmaz zengin ve çizgi romanlarda da bunu sonuna kadar kullanıyorlar.

Şu anda çevirdiğim, Atmaca, Hannibal Meriadec vs hep Breton çizgi romanları.

Siz sevgili dostlar sayesinde bu seri çevrilir. İlerde belki sıra elf ve cüce serilerine de gelir inşallah.
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,460
Anlaşıldı yılbaşına hzılı giriyoruz,

burda bana düşen görev ne,


bol bol her dilden frankofon aşkı yaratmak.

Sağol kardeşim.
 
Son düzenleme:

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,630
Gaziantep
Keltleri birde buradan okuyup-öğrenelim. Çizgiler çok güzel. Diyaloglar da epey yoğun. Merakla bekliyoruz. Emekleriyle katkı sunanlara şimdiden teşekkürler.
 

hüseyin aksakal

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
7 Eyl 2010
773
5,727
Kdz. Ereğli
...​
“Sonra İkinci Kavim Lemurialılar geldi kuzey diyarına. Yaşamın basamaklarında epey yol almış, karayağız, tuhaf bir ırktı bunlar; meçhul denizlere benzer tuhaf gözleriyle kısa boylu, enli yapılı adamlar. Tarım ve zanaat hakkında pek az bilgileri vardı ama tuhaf bir mimari ilmine sahiptiler ve Meçhul Kabile’den de cilalı obsidyen, yeşim taşı ve kilden aletler yapmayı öğrendiler.

“Büyük buz alanları da hep güneye iniyor ve Meçhul Kabile önlerinde sürekli ilerliyordu. Güney kıtasına buzlar hiç ulaşmadı; yaklaşmadı bile. Sadece nemli, yılanların yaşadığı bataklık bir ülkeydi burası. Bu yüzden gemiler yaptılar ve Atlantis deniz kuşağına yelken açtılar. Atlantisliler de Üçüncü Kavim’di artık. Fiziksel olarak, dev idiler; mağaralarda barınan ve avcılıkla yaşayan düzgün yapılı adamlar. Zanaatkâr değil, sanatçıydılar. Avlanmadıkları ya da kendi aralarında savaşmadıkları zamanlarda, mağaralarının duvarlarını boyayarak, insan ve hayvan resimleri yaparak geçirirlerdi. Fakat beceri açısından Meçhul Kabile’ye de denk olamazlardı ve sürüldüler. Onlar da Avrupa’ya doğru yol aldılar ve oraya kendilerinden önce gitmiş olan Neanderthallerle vahşi bir savaşa tutuştular.
...​
“Burayı mesken tuttu kabile yüzyıllar boyu; güç ve kudretleri büyüdü, oradan da dünyanın her tarafına yayıldılar. Afrika çöllerinden Baltık ormanlarına, Nil’den Alba zirvelerine dek, tarımda, sığır yetiştirmede, giysi dokumada gelişerek yayıldılar. Alp göllerinde crannog’lar inşa ettiler. Britanya ovalarında taştan tapınaklar yükselttiler. Atlantislileri önlerinde sürdüler ve kızıl saçlı Ren halklarıyla çarpıştılar.

“Sonra kuzeyden, bronz kılıç ve mızraklar taşıyan Keltler geldi. Ulu Kar ülkesinden, Kuzey Denizi’nin uzak sahillerinden geldiler. Bunlar da Dördüncü Kavim idi. Pictler önlerinde kaçtı. Çünkü kudretli adamlardı bunlar; uzun, güçlü ve ince yapılı, kumral saçlı, gri gözlüydüler. Kelt ve Pict tüm dünya üstünde savaştı ve her seferinde Kelt yendi. Zira uzun barış çağlarında kabileler savaş sanatlarını unutmuştu. Onlar da dünyanın ıssız bölgelerine kaçtılar.


Men of Shadows/Robert E. Howard​
 
Son düzenleme:

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,071
Merakla bekleyenlere beni de katabilirsiniz...
Şimdiden bu büyük emek için teşekkür ediyorum sevgili dostlar;
saygılarımla...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst