"Beyaz Gölge" dizisinin 1980'li yıllarda; Türkiye'de çocukların ve gençlerin basketbolu sevmesinde büyük katkısı olmuştu. Öyle ki okul bahçelerinin haricinde, bir çok mahallede duvarlara, ağaçlara hatta elektrik direklerine potalar asılır olmuştu.
Konusuna gelince.. Zamanında NBA'de oynarken sakatlanarak oyunculuğu bırakan Reeves, şehrin en kıyıda köşede kalmış okullarından biri olan Carver lisesine koç olmuştu. Takımdaki öğrencilerin çoğu problemli tiplerdi; takındıkları müptezel davranışlarla koç Reeves'i sık sık çileden çıkarırlardı lakin hepsi özünde iyi çocuklardı. Reeves öğrencilerle diyalog kurmaya çalışarak onları adam etmeye çalışırdı. Her bölümde birisinin problemiyle uğraşmak zorunda kalsa da nihayetinde sorunu muhakkak çözerdi. Benim hatırlayabildiklerim Coolidge(Kuliç), Salamy(Salami), Thorpe(Turp), James(Ceyms),Curtis(Körtis), Go-go(Gogo) ve Goldstein(Golşteyn). Bir de hemen hemen her bölümde koç Reeves'in başına ekşiyen bayan Buchanan(Büyükelın) vardı.. Ben en çok Salamy(Salami) ve Coolidge(Kuliç)'i severdim.. Bu yüzden basketbol oynarken Salamy(Salami) ya da Coolidge(Kuliç) olurdum hep.. Ta ki Galatasaray'a Paul Dawkins ile Michaelle Scearce'ün transfer olmasına dek!
Son düzenleme: