Beyaz Gölge (The White Shadow) dizisi..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
FIs_Y7.jpg

"Beyaz Gölge" dizisinin 1980'li yıllarda; Türkiye'de çocukların ve gençlerin basketbolu sevmesinde büyük katkısı olmuştu. Öyle ki okul bahçelerinin haricinde, bir çok mahallede duvarlara, ağaçlara hatta elektrik direklerine potalar asılır olmuştu.

Konusuna gelince.. Zamanında NBA'de oynarken sakatlanarak oyunculuğu bırakan Reeves, şehrin en kıyıda köşede kalmış okullarından biri olan Carver lisesine koç olmuştu. Takımdaki öğrencilerin çoğu problemli tiplerdi; takındıkları müptezel davranışlarla koç Reeves'i sık sık çileden çıkarırlardı lakin hepsi özünde iyi çocuklardı. Reeves öğrencilerle diyalog kurmaya çalışarak onları adam etmeye çalışırdı. Her bölümde birisinin problemiyle uğraşmak zorunda kalsa da nihayetinde sorunu muhakkak çözerdi. Benim hatırlayabildiklerim Coolidge(Kuliç), Salamy(Salami), Thorpe(Turp), James(Ceyms),Curtis(Körtis), Go-go(Gogo) ve Goldstein(Golşteyn). Bir de hemen hemen her bölümde koç Reeves'in başına ekşiyen bayan Buchanan(Büyükelın) vardı.. Ben en çok Salamy(Salami) ve Coolidge(Kuliç)'i severdim.. Bu yüzden basketbol oynarken Salamy(Salami) ya da Coolidge(Kuliç) olurdum hep.. Ta ki Galatasaray'a Paul Dawkins ile Michaelle Scearce'ün transfer olmasına dek! :)
 
Son düzenleme:

Vergilius

Onursal Üye
25 Nis 2009
5,689
4,827
Hatırlanmaz mı kardeşim çok severek izlerdim ve her izlediğimde anneme mutlaka kardeşimle birlikte patates kızartması yapması yönünde duygusal baskı yapardık.Hatta bahçemize su hortumunu bükerek derme çatma basket potası bile yapmıştık çocuk aklımızla.Hey gidi günler zaman su gibi akıp geçiyor.Okullarındaki esmer müdürleri Bayan Bekannen de vardı sanırım.Salami en aklımda kalan isim benimde.Mazimizi hatırlattığın için çok sağol.
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Hatırlanmaz mı kardeşim çok severek izlerdim ve her izlediğimde anneme mutlaka kardeşimle birlikte patates kızartması yapması yönünde duygusal baskı yapardık.Hatta bahçemize su hortumunu bükerek derme çatma basket potası bile yapmıştık çocuk aklımızla.Hey gidi günler zaman su gibi akıp geçiyor.Okullarındaki esmer müdürleri Bayan Bekannen de vardı sanırım.Salami en aklımda kalan isim benimde.Mazimizi hatırlattığın için çok sağol.
Maziden güzel bir şeyler hatırlatabildiysem ne mutlu bana değerli Vergilius.. Bizde de babam çubuk demirden bir pota yapmıştı, okul bahçesi müsait olmadığında mahallede bu potada oynardık.. Ama en zevklisi Cumartesi-Pazar günleri sabahın köründe babam, abim, kardeşim ve mahalledeki diğer abi, kardeş ve arkadaşlarla buluşup okul bahçesinde çift pota maç yapmamızdı.. Bu maçta hemen hemen herkes "Beyaz Gölge"deki biri oluyordu.. Tabii ki arada sırada aramızda Kerim Abdul Cabbarlar, Ermanlar, Emirler, Aytekler veya Efeler de çıkmıyor değildi.. :)
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
80lerin en popüler iki çocuk dergisinden biri olan "Tercüman Çocuk" da
bu sevilen diziyi "Sinema-Müzik-Televizyon" bölümüne konuk ederdi..
Aşağıya; dergide değişik zamanlarda yayınlanmış 3 yazıyı ekliyorum..

27 Şubat 1981 tarihli Tercüman Çocuk Dergisi'nden:

BU KOÇ BAŞKA KOÇ!!..
Ken Reeves herkese basketbol sevgisi aşıladı
Şu sıralar televizyonumuzun en beğenilen iki dizisi hiç şüphesiz Dallas ve Beyaz Gölge, sporseverler kadar spor ile hiç ilgisi ol mayanları da ekran başına çekiyor. Dizinin bu kadar sevilmesindeki baş sebep ise dizideki adıyla Koç Ken Reeves, ya da asıl adıyla Ken Howard'ın başarısı.
Carver Lisesi'ne geldiği ilk günden başlayarak okulun ele avuca sığmaz, haşarı öğrencileri ile uğraşmaya başlayan Reeves, sonunda onları adam etmeyi başardı. Hatta Carver Lisesi Basketbol takımını, ligin en iddialı takımlarından biri haline getirdi.
Ken Howard'ın dizideki başarısı tesadüf değil tabii... Yakışıklı aktör, tıpkı Carver Lisesindeki öğrencileri gibi, okul yıllarında çok iyi bir basketbolcuydu.Öyle ki, pekçok üniversite yöneticisi ona okullarında basket oynama şartıyla burs vermeyi teklif etmişti. Ama iyi bir hukukçu olmayı aklına koyan Ken, teklifleri geri çevirmişti.Birkaç yıl sonra, Hukuk öğrenimini de yarım bırakan Ken, bu defa da tiyatro öğrenimine başlamıştı.
Genç Ken'in ne kadar isabetli karar verdiği günümüzde anlaşıldı.Tiyatro dünyasının iki büyük ödülünü kazanan ,, başarılı aktör, ilk gözağrısı basketbolü ise bir an olsun bırakmış değil.Fırsat bulduğu her an, basket oynayan Koç'un sevdiği spor dallarından biri de yüzme...



01 Mayıs 1981 tarihli TERCÜMAN ÇOCUK dergisinden:

BEYAZ GÖLGE BİRİNCİLİĞİ KİMSEYE KAPTIRMIYOR
Uzun süredir ekranın en beğenilen dizisi olan "BEYAZ GÖLGE"'yi
"KÖKLER" bile yerinden edemedi..

TV'nin en beğenilen dizisi hangisi diye sorsak, hiç kuşku yok hepiniz aynı isimde birleşirsiniz. Evet BEYAZ GÖLGE. Gerçekten de yayınlanmaya başladığı günden beri, her yaştan seyirciyi ekran başına bağlayan dizi, bir gün olsun monotonlaşmadan yayınını sürdürüyor. Gerek genç oyuncuları gerek Carver lisesi yöneticileri ve gerekse KOÇ Reeves her hafta olmadık olaylara karışıyor, bazen neşeli, bazen heyecanlı dakikalar geçirtiyorlar bize. Konuların çok iyi seçilmiş olması bir yana, bu dizilerin bizdeki başarısıda en büyük payın seslendirme sanatçılarında olduğu kesin.

21 Ocak 1983 tarihli Tercüman Çocuk Dergisi'nden:
Beyaz Gölge dizisinden tanıyıp sevdiğimiz Salami, yani Timothy Van Patten, son günlerde dünya gençliğinin en sevdiği aktör haline geldi, özellikle son filmi "1984 Sınıfı" ile bir anda gençlerin kalbine giren Timothy Van Patten hayatından çok memnun.
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Türkiye’nin sırrı ‘Beyaz Gölge’

Amerikalılar, Türk basketbolunun gelişimini ve 12 Dev Adam’ın başarısını 80’li yılların efsane televizyon dizisine bağladı.

ABD’nin ünlü gazetesi New York Times, Türkiye’de basketbolun gelişmesinde “Beyaz Gölge” dizisinin büyük payı olduğunu vurguladı. Yazıda, eski bir NBA oyuncusu olan Koç Reeves ve ağırlıklı olarak siyahların oynadığı kolej takımının maceralarını anlatan dizinin Türkiye’de basketbolu ön plana çıkardığı anlatıldı. 54 bölümlük dizinin 1980 ve 1982 yılları arasında siyah-beyaz yayın yapan Türk televizyonunda gösterildiği belirtilirken, Aydın Örs’ün “İnsanlar salon sporları hakkında fazla bir şey bilmiyordu. Ancak bu dizi basketbolu her hafta hayatımıza taşıdı” görüşüne yer verdi. Yazıda ayrıca 1981’deki Balkan Şampiyonluğu, 1996’da Efes Pilsen’in Koraç Kupası’nı kazanması ve 2000’lerde Hidayet Türkoğlu’nun bir NBA yıldızı olması örnek olarak gösterildi.

Kaynak: Hürriyet Spor / 11 Eylül 2010
 
Son düzenleme:

spikespiegel

Aktif Üye
10 Şub 2012
265
279
ankara
Hatta yakın zamanda başrolde ben Affleck'in olduğu bir film uyarlaması düşünülüyordu..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Harlem takımıyla maç yaptıkları bir bölüm vardı. Gülmekten kırılmıştım.

Aynen!.. En iyi hatırladığım bölümlerden biridir.. :D

Hatta yakın zamanda baş rolde Ben Affleck in olduğu bir film uyarlaması düşünülüyordu..

Filmi izledim. Kurgu olarak "Beyaz Gölge"'ye benziyor ama tamamen farklı bir film. Gerçek bir hayat hikayesinden sinemaya uyarlanan film, ırkçılığın hala olduğu yıllarda, çoğunluğu siyah oyunculardan kurulu basketbol takımına spor tarihinde ilk kez zafer kazandıran koç Don Haskins'in hayatını konu alıyor. Filmde siyahi oyuncular sadece sportif alanda değil aynı zamanda çevreleriyle de uğraşmak zorunda kalıyorlar. Öyle ki başlarda, siyahlar haricinde kendi takım taraftarları bile onları alkışlamıyor, gittikleri yerde şiddete, hakarete ve ölüm tehditlerine maruz kalıyorlar. Ama bir beyaz olan Dos Haskins'in, her şeye rağmen oyuncularına verdiği destekle, finalde rakiplerini evire çevire yeniyorlar. Hem de bu son maçta takımda bir tek beyaz oyuncu oynatmayarak, ırkçılık yapanlara çok güzel cevabı verdirmiş oluyor.

Irkçılık temasının çok çarpıcı şekilde işlendiği filmi izlerken insanlık adına üzüldüm..

Hem verdiği sosyal mesajları almak, hem de basketbol şöleni yaşamak için bu başarılı filmi zlemesini tavsiye ederim. 2006 yapımı olan filmin adı "Zafere doğru" (Glory Road), film IMBD'den 7 küsür not almış. Bu arada filmde Ben Affeck oynamamış.


Glory-Road.jpg
 
Son düzenleme:

Leon

Kıdemli Üye
4 Nis 2012
50
121
Hatırlanmaz mı? 80'ler bambaşkaydı işte aksiyon dizileri (Kanun Namına,Kara Şimşek,Hava Kurdu vs) + bu tür dizileri ile o yıllar gerçekten de başkaydı!
 

sedat35

Yeni Üye
10 Ara 2012
16
7
Arşivimde Türkçe dublaj bölümleri olması lazım bu dizinin, eski TV1 zamanından çekilmiş video kasete.. :D
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ilkhantok

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Ara 2010
1,981
28,983
Mersin
Hatırlamak ne demek? Bu dizi sayesinde bizim kuşak basketbol diye bir spor olduğunu keşfetti. :):):):) (Tamam biraz abartmış olabilirim!.. )
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Geçenlerde, TRT 1'de oynayan "Seksenler" dizisi de bu unutulmaz diziyi onure etti..

Seksenler dizisinde sadece Koç Reeves'li "Beyaz Gölge"'ye değil, Ceyar'lı "Dallas"'tan tutun da, Kunta Kinte'li "Kökler" dizisine kadar pek çok eski dosta rastlamak mümkün.. :)
 
Son düzenleme:

Santa Fe

Çeviri & Balonlama
13 Mar 2011
137
95
İstanbul
En irileri Kuliç olduğundan mıdır daha çok onunla ilgili bölümleri hatırlıyorum; transfer teklifi alıp Mercedes'e binmesi, lisenin güreş hocasına uyup güreş takımına geçmesi. Dizi o kadar beni etkiliyordu ki basket oynarken bileklik takıyordum. Nike , converse, puma ayakkabı merakı da had safhadaydı.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
21 Nisan 1981 (Sayı 267) tarihli FIRT mizah dergisinde yer alan;
"Beyaz Gölge" konulu bir bant karikatür..


FIRT-267-004.jpg
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Kahramanlarımızı hatırlayalım.. Bu arada dizide Salami karakterini canlandıran Tim Van Patten;
"8 Çocuklu Aile" dizisinde Aile reisi Tom Bradford'u canlandıran Dick Van Patten'ın üvey kardeşidir..

U4bdk1_G.png
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Türkiye'ye basketbolu sevdiren efsanevi dizi "Beyaz Gölge"de Koç Reeves karakterini canlandıran Ken Howard, maalesef yaşamını yitirdi. Emmy ve Tony ödüllü ünlü aktör Ken Howard, 71 yaşındaydı. Toprağı bol olsun, huzur içinde yatsın.. (RIP)

Ken-Howard.jpg
 
Son düzenleme:

oktay_izm

Onursal Üye
8 Nis 2009
3,619
38,280
izmir
Çok acı bir haber. Çok duygulandım, çok kötü oldum. Bizden uzakta da olsa, biryerlerde yaşadığını bilmek güzeldi. Ama..... Huzur içinde yatsın.
 

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,444
8,365
İzmir
Valla ben hatırlayamadım bu diziyi. Ama yazılan tüm yorumları okudum ve internette araştırma yaptım, baya esaslı diziymiş o yıllarda.
 

Sinan Atik

Yönetici
13 Haz 2011
2,395
6,512
Ankara
Hatırlamak ne demek? Bu dizi sayesinde bizim kuşak basketbol diye bir spor olduğunu keşfetti. :):):):) (Tamam biraz abartmış olabilirim!.. )

Kesinlikle katılıyorum. Mahallelerde bulunan tahta elektrik direklerine potalar yapıldı, yağlı boyalarla rebount çizgileri çizildi. Hemen herkes oradan bir karakter olurdu.

Ken Howard'a üzüldüm gerçekten. Toprağı bol olsun :(
 

ayberk

Süper Üye
14 Nis 2011
310
386
Eyüp Sultan
Şimdi öğrendim. Ken Howard'ı yani bizim bildiğimiz adı ile koç Reeves'i kaybetmişiz.

80'lerin başlarında siyah beyaz TRT'de koç Rifss olarak bilirdik.

Çocukluğumuzdan, anılarımızdan güzel bir adamı daha kaybettik.

O yıllarda Beyaz Gölge dizisi; koç Rifss ve takımın elamanları evimizde, mahallemizde, okulumuzda kısaca basketbol oynanacak her yerde ve her şartta bizimle idi. Bunun için dandik bir plastik topa sahip olmanız yeterdi de, artardı bile...

Toprağın bol olsun Koç Rifss.. :(
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

Amerikan "Mad" mizah dergisinin Nisan 1980 tarihli 214'üncü sayısında yer alan "Beyaz Gölge" parodisinden iki sayfa. Tamamı beş sayfa olan çizgi parodiyi "Lou Silverstone" yazmış, "Angelo Torres" resimlemiş. Mutad olduğu şekilde, dizinin adı "The White Shadow" iken araya bir virgül konarak, ve minik bir kelime oyunuyla "The White, Shadowed" yapılmış. Yani onun etnik azınlıklarla dolu bir okulda göze batan bir "Beyaz Protestan bir Amerikalı" (WASP) olduğu vurgulanmış. Başlığın anlamı da "bir gölge gibi peşinde dolaşılan beyaz adam" olmuş. Parodide önce televizyondaki eski koçlardan örnekler verilmiş. İlk panelde takımının vicdanına oynayarak onları motive eden bir koç örneği var, oyuncu ağlamaktan etrafını bile göremeyecek hale gelmiş. İkinci panelde oyuncularına şiddet uygulayarak netice almaya çalışan koç örneği verilmiş. Amerikan futbolu oyuncusu oyun başlasa da bir an önce sahaya çıksam diye umutlanıyor, bu sert oyunda bile sahanın içini koçun teröründen daha az tehlikeli bulmuş. Sonunda hayâl gücünden yoksun senaristler sayesinde yepyeni bir koç tipinin ortaya çıktığı belirtiliyor: Bizim koç Reeves. Takımının kazanıp kazanmadığı, hatta oynayıp oynamadıkları bile umurunda değil, deniyor. Yeter ki oyuncularının birtakım özel problemleri olsun! Yani Koç Reeves'ın "babacan" koçların bir örneği olduğu vurgulanmış.


MAD_1980_04_Apr_No_214_045.jpg

MAD_1980_04_Apr_No_214_046.jpg

 
Son düzenleme:

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
18,824
52,198
Kendi Koltuğunda
Hiç kaçırmadadığım bir diziydi. Basketbolu bu dizi ile sevdim. En sevdiğim ve en iyi oynadığım oyundu. Çok basketbol topu almıştım ama pahalıydı ve patladıklarında çok üzülürdüm. Çok enteresan hareketleri vardı. Topla adeta oynuyorlardı. Hala gözlerimin önünde.Of of...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Türkiye'ye basketbolu sevdiren efsanevi dizi "Beyaz Gölge"de Koç Reeves karakterini canlandıran Ken Howard, maalesef yaşamını yitirdi. Emmy ve Tony ödüllü ünlü aktör Ken Howard, 71 yaşındaydı. Toprağı bol olsun, huzur içinde yatsın.. (RIP)

Ken-Howard.jpg

Zaman nasıl da hızlı geçiyor. Geçen sene bu zamanlarda çocukluğumuzun unutulmaz isimlerinden Koç Reeves (Riffs)'i canlandıran Ken Howard'ı kaybetmiştik. Toprağı bol olsun. (RIP)

Ce_Q0w_N9_WAAUc_CFV.jpg
 
Son düzenleme:

Ray Luca

Aktif Üye
11 Tem 2016
348
1,317
Çengelköy
Çok severdim bu diziyi.
Voorın Kuliç (Nasıl yazılıyorsa artık.) de adamımdı.
Bir bölümünde birkaç maç üstüste kazanınca bunlar biraz havalanmıştı.
Koç Ken de Harlem ile bir maç ayarlamış ve bunları kepaze etmişti.
Neymiş; El elden üstündür.
Çok didaktik bir diziydi.

tnLo3u1LApW8D5TJmAIgLiSdNZrFitTmI-DRyWVnpU2-Y8X6iMyWU64Q9fjC4avzcPfty4ulBIdRusiOxdyNw_yMYFzw-Eck0lpbLxTVkCVXI6fM7qamtf8BTyhn1G3E7kh83aVp_JtxLksJSZRdr6rFZH9E6CIAsXyv0aiutDuKSUPM7nvDwpoBcVxLvNm-xbVpKWMvLVzSnpreneBk--OTVAuGoEyCS0qMzo96cVXIzq8g6khlWBG5qC1LEO8TJ2hUXC7zRTigmwmRhXJPnFWXu-NDiTu4EmACIqNFvYMqPNXM0I7sIj4RUW-QxXR1aYGKjp0oD9fX9EMFUyq_NV4fHlQhEFKDFknmfNEZCrnmcJvAzfjSNQhF6fVZg4ZG-c_-hYa26bqSsXV_23rpJKUIM4MaItjFHZdNwwJplyGJ0kbqjusgBCb96IciAvkN_sUsJrOF57BylPdkfPDOMT7SEQS7at5cAQCH3QWOgIuzoC8nv1touQUKyoQ7SFk7Es-4U4tHhvL5YTB8XSfwMLL4ebJLBXv9_Oynm69wvSYilC37PM7Onnbx2lQbobUIuMq-HmHH8xj6Fwu9wK2sv6rTNwQnfif395EJfZQcRmvAtkpmjjYy6PMUAxYPWidSaOCL7mlGUCwASZMUFRfYF2VHPw0TKLaG7Fvw2zfxPw=w800-h234-no
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul


Beğenmem mi? :)
Birinci videodaki Harlemcinin adı Kıvırcık Neal'dı sanırım.
Her ne kadar saçı olmasa da. :)
Eskiden Tele Pazar'da filan bunların maçları verilirdi. Hafızana hayranım, şahsen benim aklımda hiç biri kalmamış. Bu arada efsane takımın çizgi filmi bile yapılmış. Sizin bahsettiğiniz kel de orada!.. :)
www.youtube.com/watch?v=xO_dWmrJV_U
 
Son düzenleme:

Ray Luca

Aktif Üye
11 Tem 2016
348
1,317
Çengelköy

Eskiden Tele Pazar'da filan bunların maçları verilirdi. Hafızana hayranım, şahsen benim aklımda hiç biri kalmamış. Bu arada efsane takımın çizgi filmi bile yapılmış. Senin bahsettiğin kel de orada!.. :)

Hafıza konusunda biraz şanslıyım kabul ediyorum. :)
Ancak konu ile ilgili yazılanlar hafızamı canlandırıyor.
Yoksa direkt bu mevzudan bahset deseniz Kıvırcık Neal aklıma gelmezdi büyük muhtemelen :)
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul

Hafıza konusunda biraz şanslıyım kabul ediyorum. :)
Ancak konu ile ilgili yazılanlar hafızamı canlandırıyor.
Yoksa direkt bu mevzudan bahset deseniz Kıvırcık Neal aklıma gelmezdi büyük muhtemelen :)
Siz şanslı olunca biz de şanslı oluyoruz.. :) O zaman bolca paylaşım yapmam gerek.. :) Lakin şu sıralar yoğunluktan pek paylaşım yapamıyorum maalesef, yalnız 2 ya da 3 ay sonra bayağı boş zamanım olacak nasipse, işte o zaman bolca yeni başlık açıp, diğer açılmış başlıkları da canlı tutacağımdan emin olabilirsiniz.. Her şey için teşekkürler..
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

"Beyaz Gölge" mizahçıların en sevdikleri televizyon dizilerinden biriydi herhalde. Bu kez Ocak 1981 tarihine ait Fırt'lardan birine konuk etmişler. Şükrü Yavuz yazmış, Şevket Yalaz resimlemiş.

F_rt252_1981-1.jpg

 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
"TVde 7" dergisinin 14 Eylül 1981 (Sayı31) tarihli sayısında Koç Reeves'in nasıl şanssızlık üzerine Türkiye'ye gelemediğini anlatan bir haber yayınlanmış.

BEKLEDİK DE GELMEDİ!
Eczacıbaşı yöneticileri, kulüplerinin kuruluş yıldönümü nedeniyle, bir spor şöleni düzenleyeceklerini söylemişlerdi. Ve şölenin daha renkli olmasını sağlamak amacıyla, "Beyaz Gölge" dizisinin koçu Ken Reeves'i (Ken Howard) ve dünyanın en ünlü basketbol takımı Harlem'i ülkemize çağıracaklarını belirtmişlerdi.

Bu açıklamanın ardından şenliğin düzenliyicileri hemen kolları sıvadılar ve Amerikan Konsolosluğu aracılığıyla davet mektuplarını Harlem'im organizatörleri ile "Beyaz Gölge" dizisinin sevimli koçuma gönderdiler. Harlem'den henüz ses çıkmadı ama, geçtiğimiz günlerde Koç Reeves'ten beklenen cevap geldi. Daha doğrusu bir teleks. Türkiye'deki milyonlarca Koç Reeves hayranını hayal kırıklığına uğratacak bir teleks, Koç Reeves'in bağlı bulunduğu Colombia Film Şirketi'nin yetkililerinden geliyordu.

Sanatçıları Ken Howard'ın yıllık programlar yaparak çalışma sistemini sürdürdüğünü, 1981 yılı çalışma programını 1980 yılı Aralık ayında yaptığı için, bu yıl Türkiye'ye gelmesinin olanaksız olduğunu Amerikan Büyükelçiliği kanalı ile Eczacıbaşı'na bildiriyorlardı... Ve Koç Reeves'in ancak 1982 yılında Türkiye'ye gelebileceğini söylüyorlardı. Tabii, eğer davet hala geçerliyse..

Bu üzücü haberden bir hafta sonra, yine Amerikan Büyükelçiliği kanalıyla, Eczacıbaşı'na bir telgraf da, Koç'un kendisinden geldi. Aynen şunları yazıyordu:
"Değerli yöneticiler. "Beyaz Gölge" dizisinin Türkiye'de büyük ilgi topladığını duydum. Türkiye'yi görmek çok isterdim. Ama elimde olmayan nedenlerle bu yıl aranızda olamayacağımı üzüntülerimle bildiririm. Türk basketbolunun hangi aşamada olduu konusunda hiç bir fikrim yok. En büyük merakım da bu zaten... Sevgilerimle..."

Koç'tan bu yanıtı alan yöneticiler, hiç değilse Harlem takımını basketbolseverlere izletebilmek amacıyla, çalışmalarını şimdi bu yönde yoğunlaştırdılar. Eczacıbaşı Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bilgin Peremecioğlu, Harlem'in gelip gelemeyeceğinin ancak Kasım ayı içinde belli olacağını "TV'de 7"ye açıkladı..


2019-08-31-06-48-04-022.jpg
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Bu entry'de "Beyaz Gölge" dizisi bölümleriyle ilgili
tüm gazete ve dergi kupürlerini toplayacağım.

(Tele Magazin Dergisi / 5 Ekim 1981 / Sayı: 45)

Beyaz-G-lge-Tele-Magazin-7-Dergisi-5-Ekim-1981-Say-45.png


******

(TV'de 7 Dergisi / 13 Nisan 1981 / Sayı: 19)

Beyaz-G-lge-TV-de-7-13-Nisan-1981-Say-19-Yay-n-17-Nisan-Cuma.png


******

Koç Ken Reeves (Ken Howard) & Müdür Sybil Buchanan (Joan Pringle)

Beyaz-G-lge.png


******
(TV'de 7 Gong Dergisi / 23 Temmuz 1989 / Sayı: 30)

Koç Reeves karakteriyle tanıdığımız Amerikalı eski basketbolcu ve oyuncu Ken Howard, 1977-1991 yılları arasında evli kaldığı 2'nci eşi Amerikalı yazar Margo Howard ile mutlu günlerinde görülüyor...

Ken Howard 23 Mart 2016'da 71 yaşında hayata veda ederken, günümüzde 83 yaşında olan eski eşi Margo Howard yazarlığa devam etmektedir.

Margo-Howard-Ken-Howard-TV-de-7-Gong-23-Temmuz-1989-Say-30.png


 
Son düzenleme:

oktay_izm

Onursal Üye
8 Nis 2009
3,619
38,280
izmir
Unutulacak dizi mi bu? Keşke olsa da izlesek. Teşekkürler dostum. (alınma ama...) yaşlandığımı(zı) bir kere daha anladım.
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Unutulacak dizi mi bu? Keşke olsa da izlesek. Teşekkürler dostum. (alınma ama...) yaşlandığımı(zı) bir kere daha anladım.
Rica ederim dostum. Fiziken yaşlansak da ruhen genciz biz. :) Bence önemli olan da bu. Umarım gün gelir ülkemizde güzel bir nostalji kanalı açılır da, bu güzel dizilerin hepsini tekrar izleyebiliriz. :)
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
6 Ocak 1981 (Sayı 252) tarihli Fırt mizah dergisinde
yayınlanan bir 'Beyaz Gölge' parodisi.. :)

Beyaz-G-lge-F-rt-6-Ocak-1981-Say-252.png


18 Ocak 1981 (Sayı 441) tarihli Gırgır mizah dergisinde
yayınlanan bir 'Beyaz Gölge' parodisi.. :)

Beyaz-G-lge-18-Ocak-1981-Say-441.png
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
TRT, "Beyaz Gölge"nin tüm bölümlerini satın almadan önce Türk izleyicisinin nabzını tutmak için ilk önce pilot bölümü satın almış ve anlaşılan o ki Türk izleyicilerinden olumlu tepki alınca diğer bölümleri de alarak yayına sokmuş. Konu ile ilgili 28 Temmuz 1980 tarihli "Tele Magazin" dergisinde yayınlanan kupürü okuyabilirsiniz.

Beyaz-G-lge-Tele-Magazin-28-Temmuz-1980-Say-35.png
 
Son düzenleme:
Üst