Yüzbaşı Volkan Koleksiyon Rehberi

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir


Yerli çizgi roman deyince ilk akla gelenler Tarkan, Karaoğlan, Tolga, Kara Murat ve Yüzbaşı Volkan’dır. Yerli kahramanların çoğunluğu tarihinin geçmiş dönemlerinde yaşamış, at sırtında elinde kılıç ile maceradan maceraya koşarken Volkan günümüze daha yakın dönemde yaşadığı maceralar ile diğerlerinden ayrılır. O Türk Silahlı Kuvvetlerinin cesur ve yetenekli bir pilotudur.

Yetmişlerden ikibinlere kadar pek çok farklı yayın evinden pek çok macerası çıkmıştır. Defalarca tekrar baskıları yayınlanmıştır. Hiçbir zaman düzenli bir sıra ile yayınlanmadığı gibi çıkmış bütün maceraları Tommiks, Kaptan Swing örneğindeki gibi bir araya toplanıp koleksiyon serisi olarak basılmamıştır. Ayrıca Alfa dönemindeki serileri günümüzde bulmanın zorluğu, çıkan serilerin sayı adetlerinin ve içeriklerindeki maceraların tespitini güçleştirmiştir. Bu sebeple Volkan sayılarının koleksiyonunu yapmak zordur. Volkan hakkında en iyi kaynak Çizgi Roman Diyarı | Çizgi Roman Hepimizin! - Çizgi Roman,Karikatür,Resim Forumu forum sitesidir. Forumda açılan konular ve konulara yazılan mesajlar sayesinde Yüzbaşı Volkan hakkında pek çok bilgi birikmiştir. Forumda Yüzbaşı Volkan çizgi roman serisi dijital derleme albümler olarak mevcuttur.

Maceralar hali hazırda derlenmişken ben de konuları ve konulara yazılan mesajları derleyerek bu kitapçıkta Yüzbaşı Volkan hakkındaki bilgileri bir araya getirdim. Böylece hem yerli çizgi romanlarımızın önemli bir örneğini genç kardeşlerimize tanıtmak hem de koleksiyonerler için başvuru kaynağı oluşturmak istedim.

Bu kitapçıktaki yazılar, resimler ve listeler Çizgi Diyarı forumdan; reader20, bakunin ve Lami Tiryaki’nin konularından alınmış, Ali Recan’ın maceralar hakkında yazdığı yazılar ile desteklenmiş, bir sıraya konulması amacıyla yazılara ufak müdahaleler yapılmıştır. Reader20 tarafından yapılan liste ve Yüzbaşı Volkan hakkında bulunan gazete haberleri kitapçığın sonuna eklenerek rehber tamamlanmıştır.
 

sebo22

Onursal Üye
14 Tem 2009
2,081
5,424
Çok faydalı bir çalışma olmuş.
Ayıp olmazsa diğer kahramanlar için de isterim diyenler parmak kaldırsın.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,332
hiçbiryerde :)
Türk çizgi roman karakteri
(aslında herhangi bir çizgi
roman karakteri) hakkında
kapsamlı ve bizim adımıza
gurur verici bir çalışma olmuş
sevgili "The_DarknesS" Murat.
Meraklıları için çok keyifli olur
incelemesi.
Eline, aklına sağlık üstat.
 
Son düzenleme:

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,727
The_DarnesS" Murat dostum eline kalemine sağlık. Mükemmel bir çalışma olmuş. Çizgi roman kültürümüzün literatür kanadına çok güzel bir katkı. Benim için de nostalji oldu biraz. Yazıları yazalı neredeyse 10 yıl olmuş. Hala heyecanlanıyor insan.

Selamlar
Lami
 

HACILI

Onursal Üye
14 Kas 2012
2,170
7,981
Hem içerik hem de görüntü olarak muhteşem bir eser; Pırıl pırıl.
Ellerinize ve emeklerinize sağlık değerli dost.
Umarım diğer yerli kahramanlarımız için de örnek teşkil eder.
Teşekkürlerimle.
 

papillon7

Yeni Üye
7 Ocak 2010
97
291
Benim gibi hiç okumayanlar için derli toplu güzel bir kaynak olmuş, çok teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Özellikle Tercüman Çocuk sayesinde çok erken yaşta maceralarını okumaya başlamış biri olarak, bu güzel çalışmanızdan ne kadar mutlu oldum bilemezsiniz üstadım. Size ve emeği geçen tüm üstatlara çok teşekkürler..
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,278
Yüzbaşı Volkan kendi kategorisinin en nadide eserlerinden birisidir.
Bizde elimizden geldiği kadar tarama yapmaya çalıştığımız alanlardan birisidir.
Kayıt altına alınması o kadar değerliydi ki bir daha ulaşılabilme şansı neredeyse kaybolmak üzere.
Elimizden geldiği kadar koruma altına alınılmış macera listeleri tamamlanmış durumda.
Yer yer eksiklikler olsa da bunlar genelde tekrar niteliğinde yeniden basılan kitaplar.
BU değerli çalışma için çok teşekkür ederim.
Her yayının aslında böyle bir çalışmaya ihtiyacı var.
Harika olmuş.
Tebriklerimle ellerinize sağlık.
 

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,464
26,951
Harikulade bir kaynak oluşmuş, bayıldım. Baş köşeye koydum bile.
Emeği geçen tüm dostlara içten teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

senolyk

Yeni Üye
31 Tem 2012
21
6
Bence muhteşem bir eser olmuş. Tebrikler. Ellerinize sağlık. Yaklaşık 40 yıllık Yüzbaşı Volkan okuru ve hayranı olarak çok doyurucu buldum.
 

jetgil

Yeni Üye
20 Tem 2022
17
20
Çoook eski bir çizgi roman delisi ve her küçük çocuğun yaptığı gibi ilk ticaret denemelerini çizgi roman takasları ile yapanlardan birisi olarak ilk mesajımı ilk gözağrılarımdan yüzbaşı Volkan için yazayım.

HArika bir derleme olmuş, bayıldım. BEni yıllar öncesine götürdü. Kitapçılara , markete giderdim yeni sayısı çıktı mı diye. Neredeyse izi kaybolana kadar bütün sayılarını alıp okumuştum. Yıllar sonra üniversitede asistan iken bölüme bir öğrenci gelmişti.Uçaklara merakım adımdan önce geldiğinden hobidaş olarak tanıştık. Sertuğ Ünsal, o zamanlar Yüzbaşı Volkan'ın yardımcı çizerlerinden birisiydi (90ların başı). Hikayelerin yaratım süreci, çizimler, çizim teknikleri, tarama teknikleri ve Ali Recan hakkında dersten ve projelerden daha fazla sohbet ettiğimizi hala hatırlarım.
 
Üst