BIRAK ÜZÜLSÜNLER, Türkiye’de Büyümek, Özge Samancı

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,332
hiçbiryerde :)
birak-uzulsunler.jpg


Bırak Üzülsünler, orta sınıftan bir kız çocuğunun okul ve büyüme hikâyesi.
Otoriteye, tartışılamayan ezberlere toslayan, hayallerine sığınarak kendi yolunu arayan bir çocuğun inadı ve savrulmaları... Eğitim sisteminin, öğretmenlerin, muktedirlerin ve erkeklik hallerinin garip ve ağrılı manzaraları.
Özge Samancı, otobiyografik bir grafik romanla içini döküyor, farklı olmanın, ayakta kalmanın hararetli hatıralarını anlatıyor.



Yayın Tarihi 2017-01-06
Baskı Sayısı 1. Baskı
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 190
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 17.5 x 22.5 cm


page_turk-egitim-sistemi-icinde-nasil-pelteye-donustugumuzun-hikayesi-dare-to-disappoint_206065024.jpg


Özge Samancı

1975 İzmir doğumlu. Çizer ve elektronik medya sanatçısı, Chicago’da yaşıyor. Northwestern Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü’nde öğretim üyesi. Samancı’nın çalışmaları Asya, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Avustralya’da çeşitli sergi ve sanat galerilerinde yer aldı. Otobiyografik grafik romanı Dare to Disappoint: Growing Up in Turkey (Bırak Üzülsünler: Türkiye’de Büyümek) Amerika Birleşik Devletleri’nde Farrar Straus Giroux Yayınevi tarafından 2015’te yayımlandı ve 2016 yılında New York Book Show’da ödül aldı, Hollandacaya ve Koreceye çevrildi. Samancı’nın çizimleri Türkiye’de Leman, Milliyet Sanat, Altyazı dergilerinde, yurtdışında Slate, The Huffington Post, Guernica ve Rumpus’ta yayımlandı. Çalışmaları ozgesamanci.com sitesinden takip edilebilir.
 
Son düzenleme:

gitarisyen

Çeviri & Balonlama
7 Ara 2016
455
3,768
Hiçbir Şey Ülkesi
Kitaptan örnek olarak verilen birkaç sayfaya baktım... Ve yarın iş çıkışı hemen gidip alıyorum... O kadar cici bir kitap ki... Bu kitapla tanışmama vesile olduğunuz için çok teşekkürler Sayın yeryüzü.
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,630
Gaziantep
Çok güzel çizgiler. Bu kız kesinlikle "gezici" :)
Sipariş listesi yine kabarıyor.
Bu bilgilendirme için bir teşekkür daha Sevgili Yeryüzü.
 

tayyare

Yönetici
22 Nis 2019
868
16,201

2015 yılında ilk olarak İngilizce basıldığını duymuş ve hemen almıştım (hikeyenin geçtiği lisenin daha eski ve görece daha iyi dönemlerinde ben de oradaydım :)).

Biraz provakatif/abartılı bir tonu var kitabın. Benzer şeyleri yaşayan bir nesil olmamıza ve hatta aynı 3 senelik yoğun dönemi aynı ortamda geçirmiş olmamıza ragmen ara ara anlatılanlarda kendimden bir şeyler bulmakta zorlandım. Bu bir yana, kesinlikle okunmaya değer bir çalışma.

Türkçe basımından haberim yoktu, güzel bir sürpriz oldu. Listeme ekledim, önümüzdeki ayın bütçesinden kendisine yer ayrıldı.

Bir konuyu aydınlatmak isterim: Kitapta İzmir Fen Lisesi'nden "en iyi", İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nden ise "daha az prestijli" olarak bahsediliyor. Yok Öyle Bir Şey! :D (en azından bizim zamanımızda sıralama Ankara > İstanbul > İzmir şeklindeydi)
 
Üst