Zaman Makinesi 1973

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,729
Konusunu okur okumaz, fragmanını da izler izlemez soluğu sinemada alıp izledim filmi. Bir kere Aram Gülyüz filmi ve senaryoyu Kemal Kenan Ergen yazmış iş bitmiş. Gitmemek günah olur artık. Nostaljinin dibine vurmuşlar resmen. 70'lerin arbaları, efsanevi Anadol STC 16, devrimciler, ülkücüler, plaklar, çiçek çocukları, 68 kuşağı ve daha neler neler. Ölçülü yerinde mis gibi bir komediyi de içeriyor film. "Bilal" suratlı Gürgen Öz ilk yarıda biraz soğuk dursa da sonradan toparlıyor. Behzat Ç'nin Eda'sı Seda Bakan çok hoş bir "Çiçek Kız"olmuş.

1973.jpg


Ben en çok "Çiko" ve "Kalemiti," lakaplı çocuklara bayıldım. İnsanın ikisinin de içine akası geliyor. Ne sevimli çocuklardır onlar öyle. Ayrıyetten filmin de en önemli karakterleri! Çizgi romana bu kadar çok göz kırpan yapımcılar önemli bir ayrıntıda fena çıuvallamışlar. Çiko'nun odasında Çiko ve Tolga muhabbet ederken Çiko'nun sehpasının üzerinde bir deste çizgi roman duruyor ve en üste de bir adet Miister No Albüm koymuşlar. Oysa Mister No'nun Türkiye'deki yayını 1976'da başlamış olup, 1973 yılında İtalya'da dahi Mister No yoktu.

Filmin finalinde "Sabata Süiti" eşliğinde müthiş bir araba kovalamaca sahnesi var, ki tadından yenmez. Neyse.. Sonuçta çok eğlencelii şirin, güzel gidilesi bir film. Tavsiye ederim.

Selamlar
Lami Tiryaki
 

''Yiğit''

Aktif Üye
8 Nis 2012
401
233
Mudanya/Bursa
Haftasonu sınavlar başlamadan önce son bi sinemaya gideyim demiştim , 300 Cemaatçi'ye gitmeseydim buna girecektim.Gürgen Öz Türkiye'nin en iyi komedi oyuncularından açık ara.Tez zamanda hollywood'a açılması gerek. :D Geleceğe Dönüş esintileri var sanırım biraz , ayrıca filmin isminde 1973 var , aynı isimde bir amerikan dizisi vardı polisiye , adı aklıma gelmedi :D Filmin içinde eminim geleceğe dönüşe ve diziye selam çakmışlardır zaten.. :D Ayrıca okuduğuma göre filmde cinsellik , küfür hiçbir şey yokmuş , sanırım recep ivedik gibi kalitesiz filmlerin yanında saf bir kahkaha makinesi film izleyebileceğiz :D Sınav haftam bittiği gibi filmi sinemada izleyerek gişesine destek olacağım.Yazı için teşekkürler Lami Tiryaki. :)
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,045
75,455
hiçbiryerde :)
Recep İvedik'in ilk üç filmini sevmiştim,
internetten defalarca gülerek izlemişizdir.
Geçenlerde 4. İvedik için sinemaya gittiğimizde
gelecek programlarda 70'ler afişini görmüş,
Aram Gülyüz ve Kemal Kenan Ergen
isimleri dikkatimi çekmişti. Kemal Kenan Ergen
özellikle "Deli" dergisindeki işleriyle gönlümüzü
fethetmiştir. Bu filme gideceğim mutlaka.
Neyse efendim, girdik filme ama
girmez olsaydık, aynı espriler, aynı hareketler,
üstelik filmin yarısından itibaren "survivor" işkencesi...
İlk defa bir film bitmeden çıktım ya da kendimi
dışarıya zor attım!
Teşekkürler üstat...
 
Son düzenleme:
Üst