scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

The Best of
Martial Arts Movies
Collector's Edition

June 1986
İngilizce
96 sayfa, 79 MB, CBR



MARTIAL_ARTS_MOVIES_1986_06_kapk.jpg

(MediaFire)

Sinema tutkum nedeniyle bir zamanlar sinemayla uzaktan yakından ilgili her türlü dergi ve kitabı alırdım. Bu arada hiç sevmediğim bir konu olmasına rağmen "dövüş sanatları" (veya dövüş sporları, martial arts) ile ilgili bu dergiyi de almışım. 1986 tarihli derginin adı "Dövüş sanatları konulu filmlerin en iyileri" ve kapakta yazdığına göre koleksiyon sayısıymış. Bu tür filmlerin de çok iyileri var tabii. Bir felsefesi de olan, iyi çekilmiş uç örnekler bunlar. Mesela Bruce Lee'nin 1973 yapımı "Ejder Kalesi" ("Enter the Dragon") gibi. Zaten "Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi" bu filmi kültürel değeri nedeniyle koruma altına almış. Bu tür filmlerin çoğunluğu ise belli bir kitle için çekilmiş boş filmlerdir bence. Tıpkı İtalyan Westernleri'nde olduğu gibi. 600 Spagetti Western'den on tane iyi film çıkmaz. Bununla birlikte birkaç tanesi de başyapıt olarak kabul ediliyor (Sergio Leone'nin filmleri gibi).

Kütüphaneyi karıştırırken elime geçti, belki birinin işine yarar diye paylaşmak istedim.
İyi okumalar.

 
Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,278
Uzak doğu sanatları özel ilgi alanım çok teşekkürler.Bende Bruce Lee çizgi romanı vardı bulursam paylaşayim.Ne okurduk bu dergileri.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Ortaokul ve lise yıllarımız uzak doğu sporları ve dövüş filmleri ile geçti.
Şu şunu döver bu bunu döver diye arkadaşlarla az ağız dalaşı yapmadık.

Teşekkürler üstadım.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

"Çinliydi, Japonluydu Çinli miydi Japon muydu bilmiyorum ama güzel adamdı. Allah rahmet eylesin." - Ahmet Abi


"Bruce Lee" deyince bir de 1990'lı yılların efsanesi, Türkiye'nin ilk internet fenomeni "Ahmet Abi" aklıma geliyor. Bu esprili palavracının absürt serüvenlerini "chivi.com" diye bir siteden takip ediyorduk. "Ahmet Abi"nin ses kayıtları da yer alırdı sitede fotomontajlı resimleri eşliğinde, sanırım indirerek dinliyorduk, galiba hızlı internet yok muydu neydi, "dial up" mı bağlanıyorduk tam hatırlamıyorum. Ahmet Abi her konuda ahkâm keser palavra atardı: uzay, biyoloji, kişisel gelişim, sinema, dövüş sanatları vs hiç farketmezdi. chivi.com sonra kapandı gitti. Ahmet Abi'nin serüvenlerinden bazıları Kaan Sezyum'un "sezyum.com"da gözüktü, sanırım o da kapandı. İnternet Arşivi'nden "chivi.com" bile silinmiş. "sezyum.com"un bazı bölümleri duruyordu, aşağıdaki görüntüyü oradan aldım. Bölük pörçük bazı videolar ve ses dosyaları ise nette dolaşıyor.

Bu fenomeni unutmamamın bir nedeni de ilk kez bir siteyi bütünüyle hard diske kaydetmiş olmamdı (bir off-line browsing yazılımıyla), üstelik Ahmet Abi bölümlerini ayrıca bir klasör altında toplamıştım. Şimdi hepsi kayıp. nedenine gelince IE tarayıcısına özgü ".mht" diye bir formatta kaydetmiş olmam. Çok iyi bir formattı aslında. Şimdiki FireFox'un "html, web sayfası tümüyle" formatı gibi sayfadaki her şeyi kaydediyor ama bunu "sadece html" seçeneğinde de olduğu gibi tek dosyayla yapıyordu. Yani ayrı bir "dosyalar klasörü" oluşturup kalabalık yapmıyordu, çok pratikti. Ama o tarihte bilmediğim şey bunun sadece Internet Explorer tarayıcısına özgü bi seçenek olduğunu unutmuş olmamdı, yani başka tarayıcılarda dosyaları açmak mümkün değildi. Bu dosyalar HD'ten HD'e aktarılırken nasılsa bozuldular ve okunamaz hale geldiler. O gün bu gündür IE tarayıcısından uzak dururum, zaten hantal bir şey.


Brus_Lii.jpg

 
Son düzenleme:

Muratguzel

Yeni Üye
19 Mar 2021
1
3
Gayet mantıklı konusu olan bir dergi. Değişik türevleri piyasaya çıkartılabilir. Örneğin Dedektif filmleri dergisi Türkiye'de bile olsa iş yapabilir...veya gazete satışlarını arttırabilir gazete yanında verilirse..internet çağındayız ama yazılı medyayı sevenler de var.
 
Üst