TV'de 7 Gün - Sayı: 34 (29 Eylül 1975)

ertuga

Onursal Üye
5 Mar 2011
1,802
28,217
Tarama Murtaza abiye ait.
JRjdBa.jpg

Tarama Murtaza abiye ait.
Posteri de var:)
 
Son düzenleme:

ertuga

Onursal Üye
5 Mar 2011
1,802
28,217
Joseph William "Joe" Frazier (d. 12 Ocak 1944, Beaufort, South Carolina – ö. 7 Kasım 2011, Philadelphia, Pennsylvania, ABD), 1970 li yılların ünlü boksörlerindendir. Muhammed Ali ile olan rekabetiyle bilinir. Muhammed Ali ile 1971'de yaptığı ilk maçı kazanmış ve Muhammed Ali profesyonel boks kariyerindeki ilk yenilgisini kendisinden almıştır. Fakat George Foreman ile yapılan maçı herkes tarafından Frazier'ın kazanacağı düşünülürken maçı sadece iki raundda kaybedip tarihinin en büyük yenilgisini almıştır. Ali bu maçtan sonra George Foreman ile yaptığı maçı da kazanıp şampiyon olurken Frazier'ın kariyerinin sonu yaklaşmıştır. Ali'nin kendisine sarf ettiği sözlere karşılık, Frazier onun için O korkak Vietnam'a savaşmaya bile gelmedi ondan değil boksör, izleyici bile olmaz demişti. Muhammed Ali kendisi için Çirkin Goril lakabı takmıştır. Joe Frazier ile Muhammed Ali'nin rekabetleri boks tarihinin en büyük rekabeti olarak bilinir ve Ali ile Frazier'ın Filipinler'in başkenti Manila'da yaptıkları son maç hala dünyadaki en büyük boks maçı olarak kabul edilir.

Frazier'e Eylül 2011'de Karaciğer kanseri teşhisi konmuş ve 7 Kasım 2011'de hayatını kaybetmiştir. Joe Frazier, Philadelphia'da toprağa verildi.Frazier'ın cenazesine Muhammed Ali de katılmıştır.[2] Amerikan halkı onu Smokin Joe olarak tanır.
Kaynak: Wikipedia

1 ekim 1975 yılında dünya ağırsiklet boks şampiyonluğu için yapılan, 3. ve son muhammad ali joe frazier kapışması.

pek çok kişi ve kaynağa göre yüzyılın en büyük boks maçıdır.

muhammad ali'nin benzersiz dövüş zekasını ve joe frazier'ın inanılmaz gücünü -özellikle sol kroşelerde- en iyi şekilde gösteren maçtır.

ali 7. roundda dans etmeye başlar. 11. roundda tekrar dans eder ve 13 ile 14. roundda maç boyunca harcamadığı gücüyle mükemmel bir kondüsyon gösterir.

pek çok yönüyle muhammad ali george foreman maçına benzese de, en büyük farkı joe frazier'ın tükenmeyen hırsıdır.

tüm bunlara rağmen joe frazier'ın 14. round sonunda maçı bırakmasıyla muhammad ali maçı kazanır.
kaynak: eksisözlük.com




Her ne kadar boks sporunu sevmesem de siyah beyaz resim kareleri çok güzel görünüyor.
 
Son düzenleme:
Üst