Thorgal Sayı 08 - Alinoë / Yeşil Saçlı Cadılar

Raven

Yönetici
7 May 2009
1,443
12,570
attachment.php



 

Ekli dosyalar

  • Thorgal - 08 - Alinoe_01.jpg
    Thorgal - 08 - Alinoe_01.jpg
    97.4 KB · Görüntü: 3,754
Moderatör tarafında düzenlendi:

roknorinto

Yeni Üye
28 Ara 2009
31
10
Thorgal kimdir?

Yıldızların Çocuğu'nun Olağanüstü Yolculuğu
Avrupa'nın yabancılara pek de iyi gözle bakılmayan Kuzey'deki destanlar ülkesinde, kıyıcı Viking savaşçıları, denizde sala bağlı bir çocuk bulurlar. Çocuğu evlat edinir, tanrılar önünde ona Thorgal Aegirsson adını verirler. Bu adda yıldırımlar tanrısı Thor ile denizler tanrısı Aegir'in güçleri gizlidir. Gerçekte ise Thorgal, yıldızlardan gelmiş bir ırkın son temsilcisidir.

Yıldızların Çocuğu Thorgal büyür; doğruluktan yana, yürekli, güçlü ve barışsever bir delikanlı olur. Vikinglerin yabanıl geleneklerine karşı çıkan Thorgal'ın tek isteği bir Viking kralının kızı olan Aaricia ile savaş ve talandan uzak, mutlu bir yuva kurmaktır. Ne var ki Thorgal'ın özgürlük arayışı sanki tanrıların pek hoşuna gitmemiştir; sürekli olarak karşısına, baş etmesi gereken acımasız ve kan dökücü düşmanlar çıkar. Bu düşmanlarla uğraşırken, kendisine bir oğul (Jolan) ve bir kız çocuk (Louve) veren sevgili eşi Aaricia'nın desteğini hep yanında bulur. Ailesini öfkesi burnunda tanrılardan korumak için uzaklara gitmeye, ruhunu bir süre suskunluğa bırakmaya karar verir, ama bu isteği de uğursuz olaylara yol açmakta gecikmez...

Thorgal Türkçe'de...
İlk kez 1977'de Tintin dergisinde okurlarıyla buluşan fantastik Thorgal dizisi, Grzegorz Rosinski'nin grafik ustalığı ile Jean Van Hamme'ın sınırsız düş gücünün olağanüstü bileşimini yansıtıyordu ve tartışılmaz bir başarıya ulaştı. O günden bugüne yayımlanan 25 albüm, coşku içinde duyguları taşan yüzbinlerce okurun hayranlığını kazanan bu kahramanın etkileyici, olağandışı serüvenleriyle dopdoluydu. Bu serüvenler boyunca Thorgal Aegirsson, zaman içinde yolculuğa çıkar... Üç kez öbür dünyadan döner... En kıyıcı kralları yener, büyücülerin oyunlarını bozar... Oysa Thorgal yalnızca bir ölümlüdür! Tanrıların öfkesine, düşmanlarının çılgınlıklarına zekâsı ve yüreğiyle, kadınların tutkularına ise ailesine bağlılığıyla karşı koyan bir insan... Yedinci yüzyılda geçen bu öyküler, esin kaynağını, insanoğlunun tanrılarla yüz yüze geldiği büyük destanlardan alır. Thorgal bir serüven öyküsü olmanın da ötesinde, kaba güce direnen özgürlüğün simgesi olmuştur.

Unutulmamalı ki Thorgal, bir insanın sıra dışı yazgısına doğru yaptığı yolculuğu anlatan bir İskandinav Masalı değildir yalnızca. Tersine, neredeyse dizide yer alan bölüm sayısı kadar farklı türe rastlanır bu öykülerde; kahramanımız gizemli boyutlardan bilimkurguya, korku ve serüven öykülerinden mitoloji ve destanlara kadar pek çok türde gezinir durur... Ama -doğal olarak- "fantastik kahramanlık" teması öne çıkar.

Kahraman Prens'ten (Prince Valiant, Hal Foster) beri kolu güçlü, kılıcı keskin kahramanların serüvenleri okurların büyük ilgisini çekiyor. Popüler kültür ürünlerinde başı çeken sinemada John Milius'un 1982'de yönettiği Conan the Barbarian'dan (Barbar Conan) sonra tavsar gibi görünen ilgi, The 13th Warrior (John McTiernan, 1999) ile yeniden canlandı. Yakında görmeyi beklediğimiz Peter Jackson'un uyarladığı The Lord of the Rings (Yüzüklerin Efendisi) ile yeni bir aşamaya erişmesi bekleniyor. Çizgi romanlarda ve bilgisayar oyunlarında da fantastik kahramanlık öykülerine yeniden dönülüyor.

Oysa Thorgal'ın çizgi roman alanında (satış grafiğinde 6 milyonu aşan sayılar ile) bu türün ilk büyük başarılarından biri olduğu çoğu kez göz ardı ediliyor. Bu başarıya yakından tanık olacağımız için kendimizi şanslı saymalıyız.. Remzi Kitabevi, Thorgal'ın serüvenlerini birbiri ardı sıra yayımlamaya hazırlanıyor!
 

HACILI

Onursal Üye
14 Kas 2012
2,186
8,069
Thorgal Sayı 08 - Alinoë / Yeşil Saçlı Cadılar
Bu kadar yıldır ,
Her türlü link ile indirme yaptım.
Böyle bir link ile ilk kez karşılaşıyorum.
Yani demem o ki; İNDİREMEDİM ARKADAŞ...

Daha sonra forum sayfasından arayıp buldum ve indirdim.
Teşekkürler arkadaşım.
 
Son düzenleme:

comicist

Süper Üye
1 May 2016
591
4,783
Thorgal Sayı 08 - Alinoë / Yeşil Saçlı Cadılar
Bu kadar yıldır ,
Her türlü link ile indirme yaptım.
Böyle bir link ile ilk kez karşılaşıyorum.
Yani demem o ki; İNDİREMEDİM ARKADAŞ...

Daha sonra forum sayfasından arayıp buldum ve indirdim.
Teşekkürler arkadaşım.



V3b0Lv.jpg
 
Son düzenleme:
Üst