Ev Yapımı Çizgi Roman: Supers

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Daha önce paylaştığım bu konu forum yedeklemelerinden bir sırasında kaybolmuş. Tanıtım yazısı dahil tekrar paylaşımdır.
*** *** ***

Daha okuma yazmayı bilmiyorken rahmetli amcam bana çizgi romanlar getirmişti. Daha sonra Tom Miks olduğunu öğrendiğim dergileri okuyamadığımdan benim için ismi ‘’İki Tabancalı Çocuk’ ’tu. O kadar beğenmiştim ki bende bir şeyler karalamaya başlamıştım. Yıllarca bir şeyler karaladım.
Ortaokul yıllarında Alfa yayınlarının envaı çeşit Amerikan çizgi romanından harçlığım yettiklerini alıyordum. Arada Bilka yayınlarının Superman ve Örümcek Adam ciltlerine para harcıyordum. Aldığım çizgi romanlardaki karakterleri bulduğum boş defterlere çiziyordum. Bu aralar kardeşim ile kendi karakterlerimizi yaratmaya başladık. Kendi karakterlerimizi derken hemen hemen hepsi Marvel ve DC kopyasıydı.

1994-95 yıllarından itibaren önce Büyük Mavi Batman çıkarttı, ardından 1N Comics çizgi romanları geldi. Hepsi dergi formatında be renkliydi. Çok beğenmiştim ve çok ilginç hikâyeleri vardı. Bu dergilerde Batman’in beli kırılmıştı, Superman ölüyor, Spider-Man rengârenkti, Spawn, Witchblade ve X-Men’e bayılmıştım. Bu dergilerdeki karakterleri çizmeye başladım.
1996 yılında neden ben bir çizgi roman yapmayayım dedim. Kardeşimle yarattığımız karakterleri aldım ve yukarıda saydığım bütün dergilerden hikâyelerden alıntılar yaparak kendi çizgi romanımı çizmeye başladım. Fakat çini mürekkebim, tarama uçlarım, çizim kağıtlarım yoktu. Ben de çizgisiz orta boy okul defterine 0.7, 0.9 ve kurşun kalemler kullanarak çizdim.

1996 yılında başlamıştım ama araya üniversite girdi çizmeyi bıraktım. Bazen aylarca hiçbir sayfa yapmadım. Tam 4 yıl sonra tamamladım ama o zamanda bu zamana Kardeşim hariç hiç kimseye okutmamıştım. Sonra askere gittim ardından işe girdim, koşuşturmalar başladı ve çizimi tamamen bıraktım. Yaptığım bu çizgi romanı da unuttum gitti. Evlendikten sonra kendime bir çalışma odası yaparken eski kolileri gözden geçirirken elime geçti. Sonrasında hadi tarayayım da eş dostta görsün dedim.

Hikâye dediğim gibi alıntı-uyarlama ama konuşma balonlarını ben yazdım. Karakterler ise Marvel ve DC karakterlerinin biraz değiştirilmiş versiyonları. Bir de Alfa Yayınları’nın Kedi Kız’ından uyarlama bir kadın karakterim var. Şimdi göz attığımda hikâyenin başlangıcından bitimine doğru konu ve çizimlerim değişmiş, son sayfalara doğru elim alışmış çizgiler düzelmiş.
Şimdi bakıyorum da keşke taklit karakterler yapacağıma asıl karakterleri birleştirip Amalgam tarzı yapsaymışım daha iyi olacakmış.

Biraz uzun bir tanıtım oldu. Umarım beğenirsiniz. El emeği, göz nuru, kendim yazdım, kendim çizdim, kendim taradım (gerçi tarama konusunda acemiyim) keyifli okumalar.

000.jpg
069.jpg

 
Son düzenleme:

gitarisyen

Çeviri & Balonlama
7 Ara 2016
455
3,768
Hiçbir Şey Ülkesi
Muhteşem, muhteşem, muhteşem... Hemen indirdim, şöyle bir baktım. Ama böyle güzel (üstelik anılarla dolu, beni de çocukluğuma götüren, harika) bir eseri hızlıca, aceleyle okuyup heba etmek istemiyorum. Bu gece sakin kafayla her çizgisine, her balonundaki her kelimesine dikkat ede ede, sindire sindire okumayı düşünüyorum. Çizgi roman arşivimin en değerli hazinesi olacağından hiç kuşkun olmasın sevgili The_DarknesS. Bu güzelliği saklamayıp bizimle paylaştığın için de ayrıca teşekkürler...
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,988
13,484
Gerçekten güzel. Herkes bir şeylerden esinlendiği için sizin de sevdiğiniz kahramanlardan başlamanız gayet doğal. Devam etseydiniz zaten kendinize ait bir tarz ve konu bulup devam edecektiniz muhtemelen.

Gayet başarılı bir çalışma, elinize sağlık.
 

celilbatu2

Yeni Üye
9 Eyl 2018
57
80
İnanılmaz bir şey bu mükemmel. Ben asla böyle bir şey yapamazdım. Devam edin hocam. İleride torunlarınıza bırakırsınız belki.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Tebrikler Murat. Harika olmuş. Hem de 76 sayfa. Çok uğraşarak çizmişsin...

Sevgili Hüseyin, senin gibi çizim yeteneği olan bir dostun beğenisi gerçekten beni mutlu etti. Dünya koşuşturması o kadar çoğaldı ki insan kendine çok az vakit ayırıyor. Emekli olursam Hasan abi gibi bir şeyler çizmeye niyetim var. Belki daha düzgün bir çizgi roman yaparım.
Selamlarımla.
 
Üst