Korkunun Uğrak Yeri 2/3 (Çeviri & Balonlama)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,322
Korkunun Uğrak Yeri 2/3 (Çeviri & Balonlama)
Haunt of Horror - Lovecraft 2/3 (İngilizce)


Çıkış Yılı: 2008 (ABD)
Hikaye: H.P.Lovecraft
Uyarlama ve Çizimler: Richard Corben
Çeviri & Balonlama: scanfan
Yayıncı: Max Comics (Marvel)
27 sayfa, 50 MB, 1988 px, 300 dpi, CBR
Fontlar: CCBattleDamaged, Book Antiqua, CopporplateGothic, Martyric,
Arial (kapaklar); CCCutthroat (balonlar); Anastasia (bölüm başlığı)


52779471365_6b952ec559_o.jpg

(MediaFire)


Üç ciltlik mini serinin ikinci cildinde Corben'in uyarlamasını yaptığı Lovecraft eserleri şunlar: "Erich Zann'ın Müziği", "Kanal" ve "Lamba". Bu cilldin sunumunda da çizeri Richard Corben hakkında bir iki satır yazayım:


İkonik Heavy Metal Sanatçısı Richard Corben 2020'de Öldü
Daha çok Heavy Metal'deki çalışmalarıyla ünlenmiş olan Richard Corben 2020 yılında geçirdiği bir kalp ameliyatından sonra ölmüştü. 80 yaşındaydı. En çok da Heavy Metal'de çizdiği "Den" çizgi romanı ile tanınmıştı. Corben kariyerine animatör olarak başlamıştı ve "Den" karakterini de ilk kez çizgi film olarak yaratmıştı. Daha sonra 1960'lı yıllarda "underground" çizgi roman alanında adını duyurdu. O yıllarda ve öncesinde ABD'de bu tür bağımsız çizgi romanlar öyle her yerde satılamıyordu (evet ABD oldukça tutucu bir ülkeydi!). Bu tür ÇR'lar da ancak uyuşturucu kullananlara birtakım alet edavat/aksesuvarlar satan ücra dükkanlarda kendilerine yer bulabiliyordu. Amerikan Yüksek Mahkemesi 1973'te bu yasağı kaldırınca bu tür dükkanlar iflas etti ve bu dükkanlara bağımlı olarak serpilmiş olan underground ÇR endüstrisi yıkıma uğradı. Ancak Richard Corben'in kalite standardı o kadar yüksekti ki zamanın ana akım korku çizgi roman dergilerinden biri olan Warren Yayınları tarafından çabucak kapıldı. 1970'lerde Warren'ın Eerie ve Vampirella gibi dergilerinde çizdi. Fransa'da 1975'te Moebius, Druillet ve Jean-Pierre Dionnet, Fransız korku/fantezi/bilimkurgu çizgi roman dergisi Métal Hurlant'ı başlatmıştı. Corben bu dergide ve sonra onun Amerikan muadili olan Heavy Metal'de çizmeye başladı. Önce Bloodstar sonra da Den'i Heavy Metal'e getirdi. 1986'da Corben kendi yayıncılık şirketi Fantagor Press'i kurdu. Bir dizi Marvel MAX mini dizisini çizdi, sonra Hellboy dizileri çizdi. Will Eisner ve Angoulême ödülleri dahil birçok ödülü vardı.

İyi okumalar,
Saygılarımla.


Ciltler şöyle:

Korkunun Uğrak Yeri - 1/3 Lovecraft/Corben
Korkunun Uğrak Yeri - 2/3 Lovecraft/Corben (Bu albüm)
Korkunun Uğrak Yeri - 3/3 Lovecraft/Corben

 
Son düzenleme:

ALIENRIPLEY

Süper Üye
29 Ocak 2016
1,198
2,108
Müthiş bir sunum, harika bir tanıtım ve çizgi devlerine olağanüstü bir bakış..Gene döktürmüşsünüz sevgili scanfan. çok teşekkürler..
Richard Corben RIP.
 

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,151
6,805
Değerli scanfan üstat,
Heyecan ve sabırsızlıkla beklediğimiz "Korkunun Uğrak Yeri"nin ikinci cildini bu kadar kısa bir sürede paylaştığınız ve her zamanki gibi harikulade sunumunuz için çok teşekkür ederim. Elleriniz dert görmesin...
 
Üst