Eser Afacan resimleri

Nejat

Guest
5 Şub 2016
320
3,104
25 yıl yaşadığı Norveç’te çok popüler olan Eser Afacan, 'İnsan eğer resimde kendinden bir parça görürse ona sahip olmak ister’ diyor...
eserafacan1.jpeg

35 yılı aşkın süredir yurt dışında yaşayan Eser Afacan, Türkiye’de pek tanınmıyor. Matematik ve fizik okumak için gittiği İngiltere’den, resim eğitimi alabilmek amacıyla Norveç’e geçen ve 25 yıl bu ülkede kalan Afacan, son beş yıldır Kanada’da yaşamakla birlikte halen Norveç’in en pahalı ikinci ressamı.


Norveç’in en pahalı ikinci ressamı olarak biliniyorsunuz.
Oradaki galerim bundan birkaç ay önce vergi kayıtlarına göre Norveç satış rekoru kırdığımı söyledi. 6 yıldır tekim. 8 bin dolar ile 100 bin dolar arasında değer biçiliyor tablolarıma.


Devlet nü kabul etmez!
Bu rakamlara ulaşmanızın nedeni nedir?

İnsanları tanımak istiyorsan önce kendini tanıyacaksın. Norveçlilerin beni bu kadar sevmelerinin nedeni onları çok iyi tanımam. İnsan eğer resimde kendinden bir parça görürse ona sahip olmak istiyor. Resmimi alanlar mutlaka beni takip ediyor.



Nü’ye verilen tepkiyi nasıl değerlendirdiniz?
Bu her yerde yaşanabilen bir durum. Norveç dahil hiçbir ülkede devlete ait kurumlar nü tablo kabul etmez. Türkiye’ye biraz fazla saldırıyoruz bu konuda.


Türkiye’den resimlerinizi satın alanlar oldu mu?
Yıllar önce Sezai Öngören isimli bir koleksiyoner bir tane almıştı.





91E.jpg


060.jpg


42D.jpg


50A.jpg


6FA.jpg


330.jpg


7F7.jpg


ACE.jpg


19B.jpg


8E1.jpg


8D7.jpg


9D4.jpg


9A4.jpg


E0D.jpg


B25.jpg


7BB.jpg


034.jpg


C31.jpg


C45.jpg


CE8.jpg


5F8.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst