Şafak Günlükleri Sıralı Listesi

tayyare

Yönetici
22 Nis 2019
868
16,201
Şafak Günlükleri

Şafak Günlükleri, I. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nda Türk cephelerinde yaşanan gerçek olayları, olaylara şahit olan kişilerin ağzından aktarmayı amaçlayan bir çizgiroman dergisidir. Toplam 5 sayı çıkmış, ekonomik sebeplerle yayın hayatını sonlandırmıştır.

Yaratıcı ekibin (Kutsi Akıllı, Bülent Morgök, Serdar Edirne, Ercüment Morgök, Murat Bozkurt) önyazısında belirttiği gibi güvenilir belgeler, fotoğraflar, yayınlanmış anılar ve sağlam kaynakçalara dayanılarak oluşturulmuştur. "I. Dünya Savaşı'nda müttefiklerimiz yenildiği için Çanakkale'de büyük zafer kazanmamıza rağmen biz de yenik sayıldık" gibi reçete cümlelerle verilen tarih anlayışına daha derinlikli yeni bir pencere açmayı amaçlamaktadır. Yapılan kahramanlıklara, gösterilen fedakarlıklara, kişisel hırsların sürüklediği felaketlere, ihanet ve yanlış hesaplara çizgi roman penceresinden bakmakta, olaylar anlatılırken, fonda, imparatorluğun çöküş süreci ve Türkiye Cumhuriyeti'ni oluşturacak özün gelişimi verilmektedir.


Alıntı:






Şafak Günlükleri - Sayı 1 - Mart 2006 tayyare
Şafak Günlükleri - Sayı 2 - Nisan 2006 tayyare
Şafak Günlükleri - Sayı 3 - Mayıs 2006 tayyare
Şafak Günlükleri - Sayı 4 - Haziran 2006 tayyare
Şafak Günlükleri - Sayı 5 - Ağustos 2006 tayyare
 
Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,278
Ekonomik yetersizlik ,toplumsal ilgisizlik,yerli burjuvazisel kayıtsızlık gibi çok bileşenli hatırı sayılır çelişenli bir sonuç.
Çok teşekkür ederim üstadım.
Ülkemizde sıradan bir durum.
 

tayyare

Yönetici
22 Nis 2019
868
16,201
Sıralı liste için ayrı, başlığın ilk sayısı için ayrı ve tüm sayıların zaman içinde paylaşılacağına dair müjde için ayrı teşekkür ederim.

Ben de küçücük bir katkı olsun diye kendi başlığını açayım bari.

Ben de zaman bu zamandır diyeyim o zaman: Seri tamamlandı hocam, keyifli okumalar! :)
 
Üst