"Rock Kazanı" dergisi..

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,338
hiçbiryerde :)
Doksanlarda takip ettiğim dergilerden biriydi.
İçinde bir iki sayfa çizgi roman da olan dergiyi
rock ve heavy metal severler sevecektir :) :

Lv9vZ0.jpg


RK_1_Cdiyari_01.jpg

RK_1_Cdiyari_15.jpg

RK_1_Cdiyari_19.jpg


 
Son düzenleme:

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,143
İstanbul
İligi alanım olan bir konu değil ama emeğin ve paylaşımın için teşekkürler sevgili dostum...
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Nirvana ve Bon Jovi hariç benim de ilgi alanıma girmese de; platforma yaptığın katkıdan dolayı teşekkür ederim değerli büyüğüm..
 

haziran

Süper Üye
19 Ocak 2010
1,248
3,537
Vay be! ortaokula yada liseye giderken aldığım Metal Hammer, Kerrang çakması olan ama ilgiyle takip ettiğim bir dergiydi, Laneth kadar olmasa da daha çok Soft Rock, Heavy Metal ve Thrash ile ilgili gruplar olurdu tüm sayıları da vardı, muhtemelen annemin yok ettikleri arasında yerini alarak tarihin tozlu sayfalarına karıştı. Daha sonrasında fanzinler türedi Ölüm ve Cenaze, Endoplazmik Retikulum gibi. Bende bu fanzinlerden birine de katkı sağlamıştım Moonlight isminde.
 

GüvenGüven

Süper Üye
19 Ocak 2010
1,093
5,322
Bandırma
25 Ocak 1993 yılında ilk sayısı ile merhaba diyen Rock Kazanı; 7 Ağustos 1995 tarihine kadar 133 sayı halinde haftalık olarak yayınlandı. Bu iki yılı aşan yayın hayatı Türkiye'de bir Rock-Metal dergisi için rekordu. Sabah Yayın Grubu'nda yayın hayatı son bulan dergi, 2005 yılında kendisine yakın kulvardaki Mix gençlik dergisinde çok kısa süreliğine ek olarak (yanılmıyorsam 3 sayı) dağıtıldı.

Albüm ve konser haberleri, sahne arkası dedikoduları (bu sene Wacken'da Kerry King, Kirk Hammet'ın gözünü oydu gibi...) kırk yılda bir gerçekleşen Türkiye konserlerinden haberler, fotoğraflar, çoğunlukla Ankara-İzmir ve İstanbul üniversitelerinin bahar şenlikleri ve gençlik festivallerinde sahne alan sanatçılar, lüzumlu ve lüzumsuz köşe yazıları, bol bol şarkı sözleri ve Türkçe mealleri derken; Kayhan Erkan, Kutlukhan Perker, Yavuz Taran gibi sanatçıların karikatür ve çizgi roman çalışmaları da yer alırdı.

Dergide ilan bölümüne de yer verilirdi. Gitarını, pedalını, amfisini satanlar, kaset çekip satanlar, sevgili arayanlar, yurtdışı konserlerine (özellikle Iron Maiden'ın Yunanistan konserlerine) gitmek için kendisine yol arkadaşı arayanlar... Daha neler neler...

İnsanların plaktan kasede, orlon kazak ve fitilli pantolondan kot pantolon ve baskılı tişörte geçtikleri 1980li yıllardan sonra (Baltimora Üstadım, kulakların çınlıyor mu ?) 1990lı yılların da 80lerden sonra kendi renginde, kendi kültüründe ve kendi tadında bir dönem olduğunun işaretlerini yansıtan dergiye haliyle 90lı yılların Türkiyesi'nin gündeminden sahte mesih Hasan Mezarcı'nın hezeyanları, "Nükleer Enerjiye Hayır", 1992 Kemancı Yangını gibi sahnelerler damga vururdu. Hatta dergi bir sayısında bedava dart hedefi oalrak Hasan Mezarcı resmi bile hediye etti !

Aslında tam sıralı listeyi hakeden bir dergi. Diğer yandan tarayıp paylaşmayı istiyorum ancak bir türlü fırsat bulamıyorum. O gün de gelecek eminim...

Lafı bu kadar uzatmışken; finali de babaların babası Iron Maiden ile yapalım da olmuşken tam olsun !



UP THE IRONS !
 
Üst