1960'larda hangi çizgiromanları okurduk, hatırlayalım mı?

aykut

Kıdemli Üye
21 Tem 2009
184
163
Almanya
Ben biraz daha gerilere gitmek istiyorum, şöyle 1965 gibi... O zamanlar benim sıralamam şöyleydi: Tenten, 1001 Roman, Korku, Ceylan, Teksas ve Tommiks..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

aykut

Kıdemli Üye
21 Tem 2009
184
163
Almanya
Yok mu hatıralarını paylaşacak eski dostlar?

Yok mu benim yaşımda(51), ÇR hastası, İzmirli?

Hatıralarımızı paylaşalım.

Selamlar..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

@serkan@

Süper Üye
20 May 2009
1,463
10,786
Darkwood
Ben o günleri yad etmek isterdim fakat maalesef yaşım gereği (34) o zamanlarla ilgili pek bir bilgim yok ama bazı arkadaşlarımızın paylaşımından sonra ben de çok sıkı bir ceylan dergisi hayranı oldum.Keşke o dönemde yaşamış olsaydım ve bayiden taze taze o dergiyi alabilseydim dediğim çok oldu...
Bana çizgi romanı sevdiren tay yayınları serisinden çıkan Teksas, Tommiks ve Zagorlar olmuştur ama onlar da sizin belirttiğiniz dönemden çok daha ileri yıllara tekamül ediyor... Gerçi işin en güzel yanı da bu zaten. Ben doğmadan 10 yıl önce piyasaya sürülmüş dergileri sevgili dostlar sayesinde tanıdım ve hepsine sonsuz teşekkürlerimi iletirim...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

monoCream

Yeni Üye
9 Eyl 2009
2
4
Tommiks hastasıydım... Bir kitabevi bütün seriyi toplamış olduğu gibi almayı düşünüyorum... Mükemmel bir koleksiyon bence..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

mnyyf1453

Süper Üye
9 Tem 2009
500
130
Kardeşim ben de 51 yaşındayım, inanır mısın 7 yaşımda başladım Teksas, Tommiks okumaya hala devam ediyorum. Ders kitapları arasında okuduğum kitaplarımın tadını hala alamıyorum. Benim kitaplarım tavan arasında idi bir tane sağlam kalmamış. Ben valizlere koymuştum. Hatun tavan arasına koymuş orada da fareler yemiş. Taramak isterdim elimde Teksas ve Tommiks'in Hoscomics'den çıkan 34 cilt sayıları var. Eğer paylaşım isterlerse tararım Saygılar.. Ankara..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,945
denize sıfır
Kesinlikle doğru ve bence gelişim içindeki çocukları tv den uzaklaştırmak adına yararlı olduğunu düşünüyorum... Yaşım 39, ilk olarak Tarkan dergisiyle tanıştım ve Teksas, Tommiks, Conan derken ne bulursak sömürdük... Hala da aynı şevkle devam.. Sevgiler...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

nox22

Yeni Üye
27 Eyl 2009
2
2
Benim yaşım 35, sinema önlerinde takas olayım hiç olmadı ama arkadaşlarla change yaptığımız çok olmuştur. Benim de zamanında geniş bir arşivim vardı maalesef kıymetini bilemedik. Bunda "Ev halkı imha takımı"'nın da payı var tabi ki. Benim sevgim ceylan yayınlarını takip etmeye başlamamla oldu. Özellikle Teksas, Tommiks ve Conan. Geçenlerde otogarda otobüsün kalkış saatini beklerken gazete ve dergi satan bir mekana öylesine baktım var mıdır diye; EsseGesse Teksas 23'üncü sayıyı buldum. Dünyalar benim oldu. Selamlar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

arselmersel

Yeni Üye
4 Eyl 2009
14
7
Bizim için kitap okumak ta bir maceraydı, değiş tokuş yapardık. Mesala arkadaşlarla harçlıklarımızı biriktirirdik. Arkadaşım sünnet olmuştu ve bütün takılan parasını bana vermişti. Hepsiyle kitap almıştım. Bir arkadaşımızın babası bizi kovalamıştı, zor kurtulduk elinden. Oğlu kitap deposu gibiydi gözümüzde..:) Bunun gibi ne örnekler..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

vartox1

Yeni Üye
12 Eyl 2009
15
3
Ben 47 yaşındayım..2 yaşlarındayken büyük annem bana Ceylan kitabı getirirdi ki uslu durayım..bir tek kitap beni durdururdu..önceleri resimlere bakıyordum..kısa bir sure sonra baloncukların içindekileri merak ettim ve ailemden habersiz okumayı öğrendim..arşivim vardı..ancak ; askerlik ve durmadan taşınmak derken , yok oldular...internetten kaynak bulamadım ki arşiv yapayım yeniden..şansa , buraya rastladım..Ceylan ,1001 Roman , Atmaca , Doğan Kardeş , Superman , Vampirella , Korku , Mickey Mouse , Zagor , Tom Miks , Zembla , Teksas , Kızılmaske , Ringo , Mandrake , daha sonraları Spiderman v.s takip ettiklerimdi..içlerinden Superman full arşivim var İngilizce olarak...Türkçe'sine buradan devam edeceğim...ve tabii ki benim için çok özel anlamı olan Ceylan ve 1001 Romanı...Sizlere ve bu siteye selamlar ve devamını diliyorum..
 

ebolasss

Yeni Üye
24 Nis 2010
20
30
Evet ben de 48 yaşındayım. Kiralardık, değişirdik, satardık; parası ile sinemaya gider, tost yer, gazoz içerdik. Hey gidi günler heyyy!!!..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ebolasss

Yeni Üye
24 Nis 2010
20
30
Bir şey daha söylemek istiyorum.

Bu siteye emek veren ve paylaşımlarını sunan her bir arkadaşıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Teşekkürler, teşekkürler, teşekkürler....
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,630
Gaziantep
59 Yaşımdayım. Çizgi roman okumaya Teksas la başladım. (Daha küçük boyutlu olduğu için ders kitaplarının içine sığardı) 1965 li yıllardan sonra Karaoğlan en sevdiğim çizgi roman oldu. Bütün sayıları vardı ama hala anlamakta zorluk çekiyorum nasıl kaybettiğimi. Gaziantep Nakıp Sineması'nın bulunduğu çıkmaz sokakta ikinci el çizgi romanları yere sererek satarlardı. Okuması 10 kuruş, resimlerine bakması 5 kuruş. Ceylan Yayınları iadelerin kenarını maviye boyanıp(sanırım kilo ile) tekrar satışa sunduğu Teksas Tommiks'leri sinemalarda satan birisi vardı. Kucağına doldurduğu dergileri (hepsi aynı sayı) film aralarında bağırarak satardı.
Şimdi çıkan bütün çizgi romanları alıyorum. Şu anda en beğendiğim sırasıyla; TEX, Ken Parker, Mr.No, Martin Mystere, Karaoğlan.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Kenjifujima

Yeni Üye
29 Nis 2011
3
2
Bizim için bir kitap okumak tam bir maceraydı. Genellikle değiş tokuş yapardık. Bunun yanında bir kitaba sahip olmak için arkadaşlarla beraber harçlıklarımızı biriktirirdik.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

HACILI

Onursal Üye
14 Kas 2012
2,170
7,981
63 yaşımdayım 1957 yılında okmayı öğrendiğime göre o yldan itibaren okumaya başladım Teksas ve Tom Miksi. Bir de Tenten ile Red kit diyelim Zaten başka seçeneğimiz yoktu o yıllarda ama Teks, Kinowa ve Tim hemen yoldaşımız oluverdiler. Bir daha da ayrılmadık zaten.
O yıllarda unutamadığım bir olay;
Lİsede okuyan komşumuz Aliş abi bana bir sandık dolusu Teksas Tom Miks verdi ve " Al hepsi senin olsun ..." dedi.... düşünebiliyor musunuz bendeki o anın mutluluğunu.
Birden bire bir hazine sandığına sahip oluyorum.
1964-65 yılına kadar pazar günleri tüm çocukların toplandığı kapalı bir pasajda Adana Ceyhan'da Malaz pasajında sergi açardık.
Okuması 10 kuruş resmine bakması 5 kuruş.
Bazı uyanıklar resmine bakacağım diye 5 kuruş verir ve hızlı hızlı okumaya çalışırdı.
Galiba biz de daha uyanık olmaya çalışır ve başında beklerdik.
İkazımız hazır;
" çabuk çevirsene sayfayı olum okuyon sen....."
Güzel günlerdi vesselaaaammm.....
 

hozal

Yeni Üye
28 Ocak 2013
50
101
Ben 1958 doğumluyum. İlk çizgiromanım 1964 yılında babamın eve getirdiği ZIP ZIP dergileriydi. Bu güzel mikrop (!) böylece bana bulaşmış oldu. Bunu takiben TEKSAS, TOMMİKS, KİNOWA, KİT TAYLOR, TEX, TARKAN, TOLGA, FARUK GEÇ, KİLLİNG ve benzerleri hayatıma girdi. 60'ların son yıllarından itibaren de TOMBRAKS, ZAGOR, ZEMBLA, TOMTEKS ve benzerleri... Ne günlerdi... Bir zaman makinası olsa o yıllara giderdim ve o dergileri aldığım mahalledeki gazete bayiine ışınlanıp, bir köşede durarak oraya gelen küçük Hüseyin'i bekler, O'nun o çizgiromanları alırkenki halini gözlemlerdim. Genç çizgiroman sever arkadaşlara sesleniyorum. Aldığınız dergileri iyi muhafaza edin... Yıllar sonra diğer başka objelerle birlikte o dergiler de sizin gençliğinizin birer anısı olacaklar. Herkese mutlu yıllar diliyorum.
 

mustafamıstık

Yeni Üye
11 Mar 2010
2
3
İzmir'li Büyük sinemanın (Tepecik'de) önünü hatırlıyormusun?.
Sinemanın önünde 5 kuruşa okutur 10 krş. Tommiks - Teksas ı satardık.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst